Feilsøke tilkoblingsproblemer for Games for Windows Live

Viktig! Denne artikkelen inneholder informasjon om hvordan du reduserer sikkerhetsinnstillinger eller deaktiverer sikkerhetsfunksjoner på en datamaskin. Du kan foreta disse endringene for å omgå et bestemt problem. Før du foretar endringene, anbefaler vi at du vurderer risikoene ved å omgå problemet på denne måten i ditt bestemte miljø. Hvis du foretar disse endringene for å omgå problemet, bør du iverksette aktuelle tilleggstiltak for å beskytte datamaskinen.

På denne siden

Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Spill og sosialt: oppe og går
2017-11-24T15:50:11.6059697+00:00

Obs! Hvis du ikke kan koble til nettstedet som viser statusen for Xbox Live-tjenesten, kontakter du Internett-leverandøren for å få hjelp.

Bekreft at du er i et område med støtte for Games for Windows Live

Du må befinne deg i et område med støtte for Games for Windows Live for å kunne koble til Games for Windows Live. Games for Windows Live er ikke tilgjengelig i alle land. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Land og områder med Xbox Live.

Installere den nyeste programvaren for Games for Windows Live

Du må ha installert den nyeste oppdateringen for programmet for å kunne logge på Games for Windows Live. Du løser dette problemet ved å laste ned og installere de nyeste installasjonsfilene for Games for Windows Live.

Obs! Microsoft har skannet denne filen for virus. Microsoft brukte den nyeste antivirusprogramvaren som var tilgjengelig da filen ble lagt ut. Filen er lagret på sikkerhetsforbedrede servere som bidrar til å forhindre uautoriserte endringer i filen.

Aktivere UPnP

Du må aktivere UPnP for å kunne koble til Xbox Live. UPnP IGD-protokoller (Internett Gateway Device) støttes av de fleste tilgjengelige rutere og brannmurer. Ruteren aktiverer imidlertid ikke disse innstillingene som standard. Hvis du vil ha hjelp, kan du se i brukerhåndboken eller hjelpefilene for ruteren, eller du kan kontakte nettverksadministratoren.

Kommersielle brannmurer, for eksempel typen som brukes på universiteter, på biblioteker og i firmaer, støtter vanligvis ikke UPnP IGD-spesifikasjoner. Hvis du prøver å spille fra skolen eller via et universitetsnettverk, kan det hende at du ikke kan koble til Xbox Live. Hvis dette er tilfellet, kontakter du IT-administrasjonskontoret for å undersøke om de kan aktivere Xbox Live for nettverket.

Tømme Internett-hurtigbufferen

Pass på at du viser den nyeste versjonen, ved å tømme Internett-hurtigbufferen. Slik gjør du dette på en Windows 7-basert datamaskin:

1. Lukk alle åpne vinduer i nettleseren.
  2. Velg Start og deretter Kontrollpanel. Hvis Kontrollpanel-vinduet er tomt, velger du Vis alle alternativer for Kontrollpanel i navigeringsdelen av vinduet for å vise alle ikonene.
  3. Velg Nettverk og Internett, og velg deretter Alternativer for Internett.
  4. Gå til kategorien Generelt, og klikk Slett under Leserlogg.
  5. Merk av for Midlertidige Internett-filer og Informasjonskapsler, og velg deretter Slett.

Åpne portene for Games for Windows Live

Advarsel!  Denne løsningen kan føre til at datamaskinen eller nettverket blir mer utsatt for angrep fra ondsinnede brukere eller skadelig programvare, for eksempel virus. Vi anbefaler ikke denne løsningen, men vi oppgir denne informasjonen, slik at du kan vurdere selv om du vil bruke den. Bruk løsningen på eget ansvar.

Følgende porter må være åpne for at innkommende og utgående tilkoblinger skal fungere for Games for Windows Live:

• TCP-port 3074
  • UDP-port 88
  • UDP-port 3074

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer portinnstillinger i en brannmur, ruter eller nettverksport, kan du se i dokumentasjonen som fulgte med enheten, eller kontakte nettverksadministratoren eller lokal teknisk støtte for å få hjelp.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du konfigurerer en brannmur slik at den fungerer med datamaskiner som er aktivert for Games for Windows Live for Windows, kan du se Konfigurere Windows Media Center Extender.

Hvis du fortsatt har problemer med tilkobling til Windows Live, må du konfigurere ruteren eller nettverksportenheten for aktivering av UPnP eller viderekobling av port. Du bør aktivere UPnP hvis ruteren støtter denne funksjonen. Den håndterer nettverksoversettelser, slik at viderekobling av port ikke er nødvendig.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du verifiserer kompatible enheter for hjemmenettverk, kan du se Velge eller konfigurere en ny nettverksenhet.

Obs!

• Denne artikkelen har en overskrift for en liste over Xbox Live-støttede rutere som har UPnP-funksjoner. Det er dessverre ikke alle rutere som støtter UPnP. Hvis ruteren ikke støtter UPnP, må du åpne disse portene og tilordne dem til IP-adressen for datamaskinen som kjører Games for Windows Live.
  • Hvis du har spørsmål om hvordan du aktiverer UPnP eller viderekobling av port på ruteren eller nettverksportenheten, kan du kontakte maskinvareprodusenten for å få hjelp.
  • Hvis nettverket er konfigurert for bruk av IPv6, kan du se anbefalinger for et IPv6-funksjonssett for hjemmerutere som er kompatible med operativsystemer i Microsoft Windows-serien.

Du kan vise anbefalingene ved å gå til Network and Access Technologies: TCP/IP v4 and v6.

Gi Games for Windows Live-tilgang gjennom en brannmur

Advarsel!  Denne løsningen kan føre til at datamaskinen eller nettverket blir mer utsatt for angrep fra ondsinnede brukere eller skadelig programvare, for eksempel virus. Vi anbefaler ikke denne løsningen, men vi oppgir denne informasjonen, slik at du kan vurdere selv om du vil bruke den. Bruk løsningen på eget ansvar.

Obs!  Ikke åpne en port for et program du ikke gjenkjenner.

Det kan hende at du må konfigurere et unntak i programvaren for brannmuren, proxy-serveren eller Internett-sikkerheten for at Games for Windows Live (GFWLClient.exe) skal fungere. Denne filen lagres som standard på følgende sted:

C:\Programfiler\Microsoft Games for Windows Live\Client

Hvis du bruker Windows-brannmuren, kan du i den nyeste installasjonen av Games for Windows Live-oppdateringen legge til programvaren i unntakslisten. Hvis ikke kan du se dokumentasjonen som fulgte med brannmuren, eller kontakte nettverksadministratoren eller lokal teknisk støtte for å få hjelp.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Xbox 360-nettverksporter og ruterkonfigurasjoner for Xbox Live for å få hjelp.

Installere den nyeste oppdateringspakken for Windows

Den nyeste oppdateringspakken for Windows må være installert på datamaskinen for at du skal kunne bruke Games for Windows Live. Du får tak i den nyeste oppdateringspakken ved å gå til Service Pack and Update Center.

Feilsøke Internett-tilkoblingen

Datamaskinen opplever kanskje problemer med Internett-tilkoblingen. Du kan få hjelp til å løse disse problemene ved å gå til Løse problemer med nettverkstilkobling.

Hvis du bruker Windows Vista eller Windows 7, kan du se Feilsøke problemer med Internett-tilkobling.

Det kan også hende at BITS (Background Intelligent Transfer Service) er deaktivert, eller at du ikke har tillatelse på brukerprofilen til å bruke tjenesten. Følg disse trinnene for å løse problemet:

1. Logg på datamaskinen som en administrator.
  2. Åpne snapin-modulen for Microsoft Management Console Services.

For Windows 8 og Windows RT:

1. Pek på nedre høyre hjørne på skjermen, og velg deretter Søk.
    2. Skriv inn services.msc, og velg deretter Tjenester i søkeresultatene.

For Windows 7 og Windows Vista:

1. Velg Start.
    2. Skriv inn tjenester i boksen Søk i programmer og filer, og velg deretter Tjenester-ikonet når det vises.
  3. Når Tjenester-vinduet åpnes, høyreklikker du Background Intelligent Transfer Service under Tjenester (lokal).
  4. Velg Egenskaper.
  5. Angi Automatisk for Oppstartstype i Generelt-fanen.
  6. Hvis tjenesten ikke kjører, velger du Start for å starte tjenesten.
  7. Velg OK for å lukke dialogboksen Egenskaper.

Hvis meldingen fortsatt vises, kan det hende at du må kontrollere om BITS er konfigurert riktig. Slik gjør du det:

1. Åpne snapin-modulen for Microsoft Management Console Services.

For Windows 8 og Windows RT:

1. Pek på nedre høyre hjørne på skjermen, og velg deretter Søk.
    2. Skriv inn services.msc, og velg deretter Tjenester i søkeresultatene.

For Windows 7 og Windows Vista:

1. Velg Start.
    2. Skriv inn tjenester i boksen Søk i programmer og filer, og velg deretter Tjenester-ikonet når det vises.
  2. Når Tjenester-vinduet åpnes, høyreklikker du Background Intelligent Transfer Service under Tjenester (lokal).
  3. Velg fanen Logg på.
  4. Merk av for Lokal systemkonto under Logg på som.
  5. Undersøk alle de oppførte profilene, og kontroller at Aktivert er angitt for dem, i vinduet Maskinvareprofiler. Hvis Deaktivert er angitt for noen av profilene, velger du profilen og deretter Aktiver.

Kontakt Internett-leverandøren

Hvis trinnene ovenfor ikke løste problemet, må du kontakte Internett-leverandøren for å få mer hjelp.