Endre gamertagen for Xbox

Du kan enkelt endre navnet på gamertagen for Xbox. Hvis du vil endre gamertagen som vi opprettet for deg da du registrerte deg for Xbox for første gang (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang kostnadsfritt. Hvis du endrer gamertagen for Xbox etter dette, koster det ekstra.

Hvis du opprettet din egen gamertag ved registrering og vil endre den senere, blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Obs!  Microsoft kan når som helst anse en gamertag for å være skadelig eller upassende (selv om du kan opprette den med verktøyet Endre gamertag), og vi kan endre denne gamertagen uten varsel. Hvis du vil ha mer informasjon om hvorfor vi fjerner gamertager, kan du se Gamertag og navn på sikkerhetsnettstedet for Xbox.

Løsninger

Endre gamertagen på nettet

Slik gjør du det:

1. Logg på account.xbox.com med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen din.
  2. Skriv inn din egen gamertag, eller velg en av de foreslåtte:
    • Hvis du lager din egen, skriver du inn den nye gamertagen og velger deretter Kontroller tilgjengelighet. Hvis du får en melding om at gamertagen allerede er i bruk, må du opprette en ny.
    • Hvis du vil bruke en gamertag som foreslås av Xbox, men ikke liker noen av forslagene, velger du Oppdater for å se flere forslag til gamertag.
  3. Når du finner en tilgjengelig gamertag, velger du Bruk den.
    Obs!  Hvis du endrer gamertagen vi opprettet for deg ved registrering (det vil si at du ikke valgte den selv), blir du ikke belastet. For alle andre endringer av gamertagen blir du belastet (gebyret varierer etter område og valuta).

Endre gamertagen på Xbox One

Obs! Det kan hende at Xbox One ikke er tilgjengelig i alle områder.

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg spillerbildet ditt øverst til venstre, og trykk deretter på A-knappen  på kontrolleren.
  3. Velg Min profil > Tilpass profil og velg den nåværende gamertagen din.
  4. Opprett din egen gamertag under Velg ny gamertag, eller velg en av de foreslåtte:
    • Hvis du vil lage din egen, skriver du inn den nye gamertagen og trykker påA-knappen  på kontrolleren. Hvis du får meldingen «Det navnet er ikke tilgjengelig. Prøv et annet.», betyr det at gamertagen ikke er tilgjengelig, og du må opprette en ny.
    • Hvis du vil bruke en gamertag som foreslås av Xbox, men ikke liker noen av forslagene, velger du Flere forslag for å se flere forslag til gamertag.
  5. Bekreft at du vil endre gamertagen.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsalternativet som er knyttet til Microsoft-kontoen din. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertagen på Xbox 360

Slik gjør du det:

1. På Xbox 360-konsollen går du til social og velger Sign In or Out.
  2. Velg profilen din for å logge på.
  3. Bla mot høyre til settings, og velg deretter Profile.
  4. Velg Edit Profile.
  5. Velg Gamertag.
  6. Velg Enter New Gamertag.
  7. Skriv inn en ny gamertag (opptil 15 tegn), og velg Done.
    Hvis gamertagen du legger inn, allerede er tatt, blir du bedt om å prøve en annen gamertag.
  8. Når du har skrevet inn eller valgt en ny gamertag, velger du Yes, use this gamertag.

Når du har bekreftet den nye gamertagen, vises endringen i hele Xbox, og hvis det finnes en ekstra kostnad, belastes betalingsalternativet som er knyttet til Microsoft-kontoen din. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Endre gamertagen i Xbox Console Companion-appen i Windows 10

Hvis du vil endre gamertagen som vi opprettet for deg da du registrerte deg (det vil si at du ikke valgte den selv), kan du endre gamertagen én gang kostnadsfritt i Xbox Console Companion-appen i Windows 10. Slik gjør du det:

Obs!  Hvis du har endret gamertagen tidligere, går du til account.xbox.com for å endre den på nytt. Du finner fremgangsmåten for dette i delen Endre gamertagen på nettet på denne siden.

1. Logg på Xbox Console Companion-appen i Windows 10 med e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen som er knyttet til gamertagen.
  2. Velg spillerbildet ditt øverst til venstre på Hjem-skjermen i appen.
  3. Velg Tilpass profil og Endre gamertag under profilnavnet.
  4. Skriv inn den foretrukne gamertagen, og velg deretter Kontroller tilgjengelighet.
  5. Når du finner en tilgjengelig gamertag, velger du Bruk den.

Når du bekrefter den nye gamertagen, brukes endringen i hele Xbox. Du trenger ikke å fortelle vennene dine at du har endret gamertag – vennelistene deres oppdateres automatisk.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Endre gamertagen for Xbox, som du leste om, eller om et annet problem?