Oppdatere Microsoft-kontoen hvis du flytter til et nytt land eller område

Hvis du flytter til et nytt land eller område og planlegger å ta med deg Xbox-konsollen, kan du finne ut hva du må gjøre for å være sikker på at du kan bruke Xbox-konsollen på det nye stedet.

Obs!  Hvis du prøver å bruke denne fremgangsmåten til å løse feil med bakoverkompatibilitet knyttet til kontoområde, kan du ikke løse disse problemene ved å endre kontoområdet. Denne fremgangsmåten er bare for når du flytter og må bytte område. Les mer her.

På denne siden

Når du må endre land/område for Xbox-konsollen

Du må endre området hvis:

• Du har flyttet til et annet land.
  • Du allerede er i et område som er forskjellig fra det som er angitt for kontoen eller konsollen. (Hvis du midlertidig er et annet sted, for eksempel på militæroppdrag, trenger du ikke å endre området ditt.)

Hva du må vite før du endrer land/område

Når du endrer land/område for Microsoft-kontoen, kan tjenestene og abonnementene dine påvirkes. Dette må du vite om endring av land/område:

• Xbox-profilinformasjonen

Gamertagen, opplåste prestasjoner og resten av Xbox-profilinformasjonen flyttes med deg.

• Pengene på Microsoft-kontoen

Pengene på Microsoft-kontoen flyttes ikke med deg. Pass på at du bruker pengene på kontoen før du endrer stedet for kontoen. Vi kan ikke overføre penger mellom områder.

• Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass Ultimate-abonnementet

Tid du eventuelt har igjen på Xbox Live Gold- eller Xbox Game Pass-abonnementet, blir flyttet sammen med kontoen til det nye landet/området.

Hvis Xbox Live Gold- og Xbox Game Pass-abonnement ikke er tilgjengelig i det nye landet/området, er det gjeldende abonnementet fortsatt aktivt, men det er ikke sikkert det fungerer lenger. Finn ut mer om land der abonnementer er tilgjengelige.

Hvis du oppdager at abonnementet ikke fungerer lenger, sier du det opp for å unngå å bli fakturert. Hvis du vil si opp abonnementet, kan du se Si opp Xbox-abonnementet.

• Det er kanskje andre abonnementer som ikke er tilgjengelige i det nye landet/området

Hvis du har andre abonnementer (for eksempel rollespill på nettet som krevet et abonnement fra en tredjepart), forblir de aktive i det nye landet/området, men fungerer kanskje ikke lenger. Ta kontakt med utgiveren av abonnementet for tilgjengelighetsinformasjon.

Hvis du har regelmessig fakturering, blir du fortsatt belastet til du sier opp abonnementet. Hvis du vil si opp abonnementet, går du til Si opp Xbox-abonnementet.

Endre land/område: en tretrinns prosess

Trinn 1: Endre området for Microsoft-kontoen.

Hvis du vil endre landet for kontoen, følger du fremgangsmåten nedenfor:

1. Logg på Microsoft-kontoen.
  2. Velg Rediger land/område.
  3. Oppdater feltene land/område, fylke, postnummer og tidssone etter behov.
  4. Velg Lagre.

Trinn 2: Overfør området for Xbox Live-kontoen.

Følg fremgangsmåten nedenfor for å overføre området for Xbox Live-kontoen:

1. Logg på Xbox-profilen din.
  2. Velg Neste.
  3. Velg området fra rullegardinlisten.
  4. Velg Jeg godtar.

Obs!  Det kan hende du ikke får et bekreftelsesvarsel, men kontoen blir nå overført.

Trinn 3: Endre land/område på konsollen.

Endre land/område på Xbox One

Følg denne fremgangsmåten hvis du vil oppdatere innstillingene til det nye landet/området, og start deretter Xbox One-konsollen på nytt. Når du prøver å foreta ditt første kjøp på det nye stedet, blir du bedt om å oppdatere faktureringsinformasjonen.

1. Logg på Xbox One-konsollen.
  2. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  3. Velg System > Innstillinger > System > Språk og sted.
  4. Velg det nye stedet fra listen, og velg deretter Start på nytt nå.

Endre land/område på Xbox 360

Hvis du vil endre landet/området på Xbox 360, er det ikke bare å oppdatere stedet, som på Xbox One. Du må i stedet overføre Xbox-profilen, som kan påvirke andre abonnementer og tjenester.

Slik endrer du landet/området på Xbox 360-konsollen:

1. Skriv inn e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen din, og klikk deretter på Sign In.
  2. Legg til et kredittkort, og skriv inn faktureringsadressen for det nye området.
  3. Gå til Innstillinger på konsollen, og velg deretter System.
  4. Velg Konsollinnstillinger > Språk og sted > Område/land.
  5. Velg stedet du vil bruke.

Forhold som kan hindre at du kan endre land/område

Hvis du ikke kan endre landet/området for Xbox-konsollen, kan dette skyldes en av følgende årsaker:

• Du har endret land/område i løpet av de tre siste månedene.
  • Kontoen er for øyeblikket utestengt (kredittkortet for ett av abonnementene har for eksempel utløpt).
  • Du er mindreårig (ifølge gjeldende lov) i landet/området du befinner deg i, og du er ikke mindreårig i landet/området du flytter til.
  • Du er ikke mindreårig (som definert av gjeldende lov) i landet/området du befinner deg i, men du blir regnet som mindreårig i landet/området du flytter til.
  • Faktureringsinformasjonen er ufullstendig eller feil på kontoen (for eksempel adresse eller telefonnummer).
  • Du har en utestående saldo eller en åpen saldo på kontoen.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Oppdatere Microsoft-kontoen hvis du flytter til et nytt land eller område, som du leste om, eller om et annet problem?