Oppdatere Microsoft-kontoen hvis du flytter til et nytt land eller område

Skal du flytte til et nytt land/område og ta med deg Xbox-konsollen? Finn ut hva du må gjøre for å sikre at du kan bruke Xbox-konsollen i det nye landet/området.

Viktig! Hvis du prøver å bruke denne fremgangsmåten til å løse bakoverkompatibilitetsfeil knyttet til kontoområde, kan du ikke løse disse problemene ved å endre kontoområdet. Denne fremgangsmåten er bare for når du flytter og må endre land/område.

På denne siden

Når må jeg endre Xbox-området?

Hvis du har flyttet til et annet land og vil foreta Xbox-kjøp på det nye stedet, må du endre området ditt.

Hva du må vite før du endrer land/område

Når du endrer land/område for Microsoft-kontoen, kan tjenestene og abonnementene dine påvirkes. Dette må du vite om endring av land/område:

• Xbox-profilinformasjonen

Gamertagen, opplåste prestasjoner og resten av Xbox-profilinformasjonen flyttes med deg.

• Pengene på Microsoft-kontoen

Pengene på Microsoft-kontoen flyttes ikke med deg. Pass på at du bruker pengene på Microsoft-kontoen før du endrer stedet for kontoen. Vi kan ikke overføre penger mellom områder.

• Xbox Live Gold-abonnementet

Tid du eventuelt har igjen på Xbox Live Gold-abonnementet, blir overført sammen med kontoen til det nye landet/området.

Hvis Xbox Live Gold-abonnement ikke er tilgjengelig i det nye landet/området, er det gjeldende abonnementet fortsatt aktivt, men det er ikke sikkert det fungerer lenger. Hvis det ikke fungerer lenger, sier du opp abonnementet for å unngå å bli fakturert. Hvis du vil si opp abonnementet, går du til Si opp Xbox-abonnementet.

• Det er kanskje andre abonnementer som ikke er tilgjengelige i det nye landet/området

Hvis du har andre abonnementer (for eksempel XNA Creator’s Club, Call of Duty Elite eller Monster Hunter), forblir abonnementene aktive i det nye landet/området, men fungerer kanskje ikke lenger. Hvis du har gjentatt fakturering, blir du fortsatt belastet til du sier opp abonnementet. Hvis du vil si opp abonnementet, går du til Si opp Xbox-abonnementet.

• Abonnementer på Groove Music Pass kan ikke flyttes

Hvis du har et gjeldende Groove Music Pass, blir det oppsagt som en del av flyttingen. Samlingen din forblir som den er, avhengig av tilgjengelighet og områdespesifikke lisensregler, hvis du abonnerer på Groove Music Pass på nytt etter at du har byttet til et nytt område. Hvis du bruker et Xbox Music Pass på en Windows-telefon, må du tilbakestille telefonen til fabrikkinnstillingene når du abonnerer i et nytt område.

Endre land/område på Xbox One

Viktig! Hvis du prøver å bruke denne fremgangsmåten til å løse bakoverkompatibilitetsfeil knyttet til kontoområde, kan du ikke løse disse problemene ved å endre kontoområdet. Denne fremgangsmåten er bare for når du flytter og må endre land/område.

Følg denne fremgangsmåten hvis du vil oppdatere innstillingene til det nye landet/området, og start deretter Xbox One-konsollen på nytt. Når du prøver å foreta ditt første kjøp på det nye stedet, blir du bedt om å oppdatere faktureringsinformasjonen.

1. Logg på Xbox One-konsollen.
  2. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg System.
  5. Velg Språk og sted.
  6. Velg det nye stedet fra listen, og velg deretter Start på nytt nå.

Endre land/område på Xbox 360

Hvis du vil endre landet/området på Xbox 360, er det ikke bare å oppdatere stedet, som på Xbox One. Du må i stedet overføre Xbox-profilen, som kan påvirke andre abonnementer og tjenester.

Slik endrer du landet/området på Xbox 360-konsollen:

1. Skriv inn e-postadressen og passordet for Microsoft-kontoen din, og klikk deretter på Sign In.
  2. Legg til et kredittkort, og skriv inn faktureringsadressen for det nye området.
  3. Gå til Settings på konsollen, og velg deretter System.
  4. Velg Console Settings.
  5. Velg Language and Locale.
  6. Velg Locale.
  7. Velg stedet du vil bruke.

Forhold som kan hindre at du kan endre land/område

Hvis du ikke kan endre landet/området for Xbox-konsollen, kan dette skyldes en av årsakene nedenfor:

• Du har endret land/område i løpet av de tre siste månedene.
  • Kontoen er for øyeblikket utestengt (kredittkortet for ett av abonnementene har for eksempel utløpt).
  • Du er mindreårig (ifølge gjeldende lov) i landet/området du befinner deg i, og du er ikke mindreårig i landet/området du flytter til.
  • Du er ikke mindreårig (som definert av gjeldende lov) i landet/området du befinner deg i, men du blir regnet som mindreårig i landet/området du flytter til.
  • Du har en utestående saldo i Xbox-abonnementet.