Tilgjengelighet og Kinect for Xbox 360

Oversikt

Få svar på vanlige spørsmål om tilgjengelighet og Kinect for Xbox 360.

På denne siden

Kan personer med funksjonshemninger spille Kinect-spill?

Vi i Microsoft mener at interaktiv underholdning skal være til glede for så mange som mulig. Vi er klar over at hver person har unike evner, og at ikke alle brukere kan spille alle spillene som er tilgjengelige for Kinect for Xbox 360 på grunn av hvordan de fysisk må spilles. Det er imidlertid et stadig økende antall spill tilgjengelige for Kinect for Xbox 360 som kan spilles av brukere med ulike funksjonshemninger og sansesvekkelser. Vi prøver hele tiden å forbedre Kinect-opplevelsen og vil gjerne ha tilbakemelding om hvordan vi kan forbedre Kinect- og Xbox-teknologien for alle brukere. Vi fortsetter å bruke disse tilbakemeldingene mens vi jobber med fremtidige versjoner av Kinect-teknologien. Vi har gjort tekniske forbedringer siden Kinect-teknologien først ble utgitt, og vi har utvidet spillemulighetene slik at noen av de som tidligere ikke kunne bruke Kinect, nå kan få glede av den. Etter hvert som nye teknologier som Kinect for Xbox 360 blir tilgjengelige, kan hver nye utgave som utgis, bli forbedret basert på tilbakemelding.

Jeg sitter i rullestol eller må sitte hele tiden. Kan jeg spille Kinect-spill?

Sittende brukere kan kose seg med flere funksjoner og spill utviklet for Kinect for Xbox 360. Hvorvidt og i hvilken grad Kinect fungerer mens du sitter, er i stor grad avhengig av selve spillet. Enkelte spill er bedre egnet for sittende brukere enn andre. Spillutviklere kan lage spillene slik at aktiviteter som er besværlige for enkelte brukere, kan ignoreres eller fullføres på en annen måte. Vi underviser derfor utviklere på dette punktet på ulike utviklingsarrangementer for å prøve å gi en underholdende spillopplevelse til en bred målgruppe. Å navigere på dashbordet og å bruke underholdningsfunksjoner uten kontroller på Xbox Live, for eksempel Video Kinect, er noe brukere kan ha glede av enten de sitter eller står.

Hvilke Kinect-spill og -funksjoner kan jeg bruke mens jeg sitter?

Hvordan kan jeg få en bedre Kinect-opplevelse når jeg sitter?

Du trenger ikke å gjøre noe annet enn å foreta den første Kinect-kalibreringen for å spille de ovennevnte spillene.

Ta hensyn til følgende faktorer for å få størst mulig glede av Kinect:

• Stoler. Mindre rullestoler, for eksempel sportsrullestoler, ser ut til å fungere best med Kinect.
    Store utstikkende armlener (for eksempel kontrollarmen på enkelte større elektriske rullestoler) kan gjøre at Kinect ikke gjenkjenner bevegelsen siden infrarød-sensoren kan oppfatte armlenene som armene til en annen bruker. Prøv å flytte disse armlenene slik at de er utenfor sensorens synsfelt.
  • Plassering av Kinect-sensor. For å oppnå best gjenkjenning når du sitter, plasserer du Kinect-sensoren i brystkassehøyde eller litt høyere. Ikke plasser sensoren lavere enn brystkassehøyde når du sitter.
  • Belysning. Kontroller at du har tilstrekkelig belysning i rommet der du spiller.
  • Overflater. Skinnende overflater kan skape problemer for Kinect. Vurder å dekke over eventuelle reflekterende overflater på stolen.

Jeg har amputert. Kan jeg spille Kinect-spill?

Hvis du er Xbox 360-bruker med én arm, kan du forvente varierende grad av suksess med Kinect, avhengig av situasjonen din.

• Hvis amputasjonen av armen er over albuen og du ikke har på protese, kan Kinect få problemer med å kartlegge skjelettet ditt. Kinect identifiserer spillere ved å søke etter en spesifikk form – i dette tilfellet to armer, to ben og et hode – og gjenkjenner denne formen som et skjelett. Denne kartleggingen er nødvendig for å skjelne mellom brukeren og andre former i brukermiljøet (for eksempel en sofa, en stol eller et salongbord). Uten disse skjelettindikatorene kan det hende at Kinect antar at det den ser på, ikke er et skjelett, eller at sikten mot et lem er blokkert.
  • Hvis amputasjonen er under albuen eller du bruker en protese som ser «realistisk» ut, skal Kinect kunne kartlegge skjelettet ditt.
  • Hvis du bruker en kortere eller mekanisk protese, kan skinnende eller reflekterende overflater skape mindre problemer med kartlegging av skjelettet. Hvis du får slike problemer, kan du prøve å dekke reflekterende overflater for å øke sjansen for vellykket kartlegging og spilling.

Hvis du er en Xbox 360-bruker med benprotese, skal du kunne spille alle Kinect-spill du har riktig mobilitet og rekkevidde for.

• Kinect-kartlegging baserer seg på visuelle signaler, så en benprotese med «realistisk utseende» skal kunne gjenkjennes som et naturlig ben. Hvis du har bukse over benprotesen, skal Kinect kunne gjenkjenne kroppsformen din og la deg spille alle Kinect-spill du har riktig mobilitet og rekkevidde for.
  • Hvis du bruker en mer mekanisk protese uten bukse, kan skinnende eller reflekterende overflater skape mindre problemer med kartlegging av skjelettet. Hvis du får slike problemer, kan du prøve å dekke reflekterende overflater for å øke sjansen for vellykket kartlegging og spilling.
  • Hvis du bruker gåstøtte, for eksempel stokk, kan det hende at Kinect tolker denne som en forlengelse av armen din i stedet for en separat gjenstand, og kan derfor ha tilsvarende vansker med å kartlegge armbevegelsene dine.

Støtter Kinect tegnspråk?

For øyeblikket støtter ikke Kinect tegnspråk som en form for kommando for å sende informasjon til sensoren.

Kan jeg bruke Kinect-talegjenkjenning?

I siste versjon av dashbordet har funksjonen for Kinect-talegjenkjenning blitt oppdatert. Disse oppdateringene skal forbedre håndfri navigasjon via Xbox-dashbordet så vel som funksjonen for søk i skyen for støttede land/områder og språk. Med disse oppdateringene støttes Kinect-talegjenkjenning i følgende land/områder og på følgende språk:

Område/land

Språk

Australia

Engelsk

Canada

Engelsk

Canada

Fransk

Brasil

Portugisisk

Østerrike

Tysk

Frankrike

Fransk

Tyskland

Tysk

Irland

Engelsk

Italia

Italiensk

Japan

Japansk

Mexico

Spansk

New Zealand

Engelsk

Spania

Spansk

Sveits

Tysk

Sveits

Fransk

Storbritannia

Engelsk

USA

Engelsk

Jeg har en talefeil eller aksent. Kommer Kinects talegjenkjenning til å fungere for meg?

Kinect-talegjenkjenning er utviklet for å reagere på bestemte talemønstre, slik at den følger brukerkommandoer på riktig måte. Denne funksjonen er med på å begrense antall utilsiktede reaksjoner på lyder i omgivelsene (hunder som bjeffer, telefoner som ringer osv.). Dette kan påvirke Kinects evne til å spore og reagere på lyder og stemmer som den ikke kan kartlegge i den flerspråklige Kinect-databasen for gjenkjente talekommandoer. Vi har taklet noen utrolige teknologiske utfordringer siden Kinect ble utgitt i 2010, og vi tror brukere blir kjempefornøyde med de siste oppdateringene denne sesongen, for eksempel forbedret talegjenkjenning som gjør at flere brukere enn noensinne kan spille. Vi har jobbet hardt for å finne løsninger på noen av utfordringene Kinect-brukere står overfor. Etter hvert som teknologien utvikles, blir det ofte mulig å implementere ideer som tidligere virket for vanskelige å implementere.

Kan jeg se videoer og filmer på Xbox selv om jeg har nedsatt hørsel?

Ja. Oppdateringer for Xbox 360-konsollen gjør at Film og TV kan vise undertekster for videoer som har dem. (Det er eierne av videoene, ikke Microsoft, som sørger for undertekstene.)

Den første oppdateringen som inneholdt funksjoner for undertekster for både Xbox 360 og Windows 8-datamaskiner, ble tilgjengelig høsten 2012.

Hvilke programmer og filmer har undertekster?

Fra og med høsten 2012 forventes eiere av videoer å bruke Internet Protocol til å sørge for undertekster for alle fullstendige, ikke-fritatte, forhåndsinnspilte videoer som ble vist på TV i USA med undertekster etter 30. september 2012. Ytterligere programmer får undertekster på en senere dato og i samsvar med FCC-retningslinjer (Federal Communications Commission).

Hvordan vet jeg om videoene har teksting?

Videoer med teksting er merket med teksten «[CC]» eller logoen for standardteksting i Film og TV-katalogen. Denne logoen er et symbol der det står «CC» i en firkant eller TV-skjermformet ramme.

Hvordan angir jeg at undertekst skal vises på Xbox 360-konsollen eller Windows 8-datamaskinen?

Når det gjelder videoer som tilbys via Film og TV, samt mange apper fra tredjeparter, skal du kunne bruke innstillingene på dashbordet til å spille av undertekstene når de blir tilgjengelige.

Slik aktiverer du undertekst på Xbox 360-konsollen:

1. Gå til settings, System og deretter Console Settings på konsollen.
    Obs! Hvis settings ikke vises, bruker du kanskje en gammel versjon av konsollprogramvaren. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du oppdaterer den, kan du se Slik får du en ny Xbox 360-oppdatering.
  2. Velg Display.
  3. Velg Closed Caption.
  4. Hvis du vil se undertekster i standardvisningen Media Settings, klikker du på Use Media Setting.
    Hvis du vil tilpasse teksting, klikker du på Use customer style og følger instruksjonene for å tilpasse undertekstene for følgende:
    • Bakgrunnsfarge
    • Bakgrunnsgjennomsiktighet
    • Teksteffekter
    • Farge (på bokstaver)
    • Størrelse (på bokstaver)
    • Stil (på bokstaver)
    • Vindusfarge
    • Vindusgjennomsiktighet

Slik aktiverer du undertekst på den Windows 8-baserte datamaskinen:

1. Velg Alternativer for avspilling på en Windows 8-basert datamaskin der en video spilles av.
  1. Klikk på Teksting.
  2. Tilpass hvordan undertekster skal vises på datamaskinen. Du kan tilpasse følgende:
    • Tegnfarge
    • Tegngjennomsiktighet
    • Tegnstørrelse
    • Skriftstil
    • Bakgrunnsfarge for teksting
    • Bakgrunnsgjennomsiktighet
  3. Klikk på Lagre.

Lagres innstillingene for teksting på maskinvaren eller Xbox Live-kontoen?

Innstillinger for undertekster for førstepartsvideoer og tredjepartsapper lagres vanligvis på Xbox 360-konsollen eller Windows 8-datamaskinen. Dermed vises underteksten i alle videoer med undertekst som du spiller av på konsollen eller datamaskinen. Hvis du vil deaktivere teksting, følger du de første trinnene i forrige svar, men deaktiverer undertekster.

Obs!

• Enkelte tredjepartsapper, for eksempel Netflix, kan lagre innstillingene for undertekst i appens kontoinnstillinger.
  • Hvis du bruker Xbox Live-kontoen til å logge på en Xbox 360-konsoll eller Windows 8-basert datamaskin som ikke er din, må du angi innstillinger for undertekst på denne konsollen eller datamaskinen, akkurat som på din egen konsoll eller datamaskin.

Hvordan ser teksting ut på Xbox 360-konsollen eller Windows 8-datamaskinen?

Videoteksting på Xbox 360 og i Windows 8 vises som tekst oppå videoen som spilles av på skjermen, som ligner på underteksten på TV-en. Etter at undertekst er aktivert, vises den som hvit tekst på svart bakgrunn, som er standardinnstillingen.

Hvis du vil endre egenskapene til tekstingen som vises på skjermen, kan du se Hvordan angir jeg at undertekst skal vises på Xbox 360-konsollen eller Windows 8-datamaskinen?

Må jeg være tilkoblet for å kunne se en video med undertekst?

Nei. Når du kjøper og laster ned en tekstet video via Film og TV, lagres hele filen, inkludert undertekst, på Xbox 360-konsollen enten du har aktivert undertekst via dashbordet eller ikke. Dette betyr at selv om du trenger en Internett-tilkobling for å laste ned en video til konsollen eller den Windows 8-baserte datamaskinen, trenger du ikke å være koblet til Internett eller Xbox Live for å spille av videoen med undertekst.

Hvem kontakter jeg for å be om undertekst for en video?

Det er eierne av videoene som sørger for undertekst. Dette er vanligvis filmstudioene eller TV-nettverkene (eller morselskapene deres) som eier videoinnholdet. Hvis du vil ha teksting for en bestemt film eller et bestemt TV-program, kontakter du eieren av innholdet.

Hvem kontakter jeg hvis tekstingen ikke fungerer som den skal?

Hvis du har problemer med IP-undertekst (Internet Protocol), kan du kontakte Rob Sinclair, Chief Accessibility Officer, via e-post på Microsoft Closed Captioning Accessibility Issues eller ved å bruke følgende kontaktinformasjon:

Rob Sinclair
Chief Accessibility Officer
Microsoft Corporation
One Microsoft Way
Redmond, WA 98052-6399
Tlf: (425) 882-8080
Faks: (425) 936-7329

Hvordan fokuserer Microsoft på tilgjengelighet med Kinect?

Vi prøver hele tiden å forbedre Kinect-opplevelsen og deltar aktivt i fellesskapet for å kunne forbedre Kinect- og Xbox-teknologien for alle brukere, via e-postaliaset for informasjon om tilgjengelighet for Xbox 360 og arrangementer som konferansen for Kinect-tilgjengelighet (Kinect Accessibility Roundtable). Med støttende teknologier og tilgjengelighetsfunksjoner i Kinect for Xbox 360 blir det enklere og mer komfortabelt for Kinect-brukere å navigere og spille. Takket være talegjenkjenning og forbedret skjelettsporing kan nå flere brukere enn noensinne få glede av Kinect-opplevelsen. Vi underviser også utgivere på ulike utviklingsarrangementer i hvordan de kan lage spillene slik at de når en bredere målgruppe, inkludert brukere med funksjonshemninger og sansesvekkelser og de med unike spillebehov.

Hvordan passer tilgjengelighet inn i Microsofts videre planer?

Microsoft er ledende i bransjen når det gjelder nyskapninger for økt tilgjengelighet gjennom vårt engasjement for å tilrettelegge teknologi for personer med alle slags evner og talenter, og for å bidra til at personer og virksomheter over hele verden kan realisere sitt fulle potensial. Vi anser dette målet for å være et løfte til våre kunder og oppfyller dette løftet ved å anstrenge oss for å utvikle teknologi som er tilgjengelig for alle.

Hvordan når Microsoft disse målene?

Vi i Microsoft viser at vi har innsikt i og er opptatt av tilgjengelighet, ved å ta hensyn til tilgjengeligheten ved produktene i alle faser av produktplanlegging, forskning og utvikling, produktutvikling og testing. Vi samarbeider med interessegrupper over hele verden og bygger sterke bånd med teknologipartnere, myndigheter og organisasjoner som jobber for å ivareta funksjonshemmedes interesser. Microsoft støtter også globale policyprogrammer som fremmer bredere digital innlemmelse på regionalt, nasjonalt og internasjonalt nivå.

Hvor kan jeg lese mer om Microsoft og selskapets forpliktelse til tilgjengelighet?

Besøk nettstedet for Microsoft og tilgjengelighet.

Jeg vil gjerne ha kontakt med noen hos Microsoft vedrørende min tilgjengelighetssituasjon med Kinect. Hvem kan jeg snakke med?

Kontakt oss via e-post på xaccess@microsoft.com, så vil et av våre teammedlemmer med glede besvare spørsmålet ditt eller henvise deg til den mest relevante personen på Microsoft Kinect for Xbox 360-teamet.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Tilgjengelighet og Kinect for Xbox 360, som du leste om, eller om et annet problem?