Kinect-talegjenkjenning og chat på Xbox 360

Med Kinect-talegjenkjenning kan du styre Xbox 360-konsollen med talekommandoer.

Om talegjenkjenning

Mikrofonikonet angir at du kan snakke for å kommunisere med Kinect.

Begynn med å si «Xbox», og les deretter høyt ett av alternativene som vises på skjermen.

Finn ut mer om Kinect-talekommandoer

Områder som støttes

Med Kinect kan du styre Xbox 360-konsollen med stemmen.

Talegjenkjenning støttes i følgende områder/land og på følgende språk:

Område/land Språk
Australia Engelsk
Brasil Portugisisk
Canada Engelsk
Canada Fransk
Frankrike Fransk
Tyskland Tysk
Irland Engelsk
Italia Italiensk
Japan Japansk
Mexico Spansk
New Zealand Engelsk
Spania Spansk
Sveits Fransk
Sveits Tysk
Storbritannia Engelsk
USA Engelsk

Kom tilbake hit for å få oppdateringer om flere land som støtter talegjenkjenning.

Ord på skjermen vises på språket som er angitt for Xbox Live-kontoen din, eller på språket som er angitt på Xbox 360-konsollen.

Finne innstillingen for språk og område/land for konsollen

1. Trykk på guideknappen på håndkontrolleren, gå til Settings, og velg deretter System Settings.
  2. Velg Console Settings og deretter Language and Locale.

Obs! Når du er koblet til Xbox Live, bruker Kinect-sensoren språket for Xbox Live-kontoen.

Komme i gang

Før du begynner, logger du på Xbox Live for å kontrollere at konsollprogramvaren er oppdatert.

Du får best resultat når du har følgende:

En klar sensor

Hvis lyset på sensoren er grønt, er den tilkoblet og klar til dyst.

Kontroller at talegjenkjenning er aktivert. Slik gjør du det.

God plassering av sensoren

• Plasser sensoren minst 0,3 meter fra høyttalere. Ved høyt TV-volum kan det hende at avstanden må være opptil 0,9 meter eller mer mellom sensoren og høyttalere.
  • Ikke plasser sensoren i direkte sollys.
  • Ikke plasser sensoren oppå konsollen, annet elektronisk utstyr eller noe som vibrerer.

Minimal bakgrunnsstøy

• Prøv å fjerne støy som kommer utenfra og fra omgivelsene.
  • Hold sensoren unna vindstøy, for eksempel fra vifter eller luftekanaler.

Tydelig tale

Snakk tydelig med din naturlige stemme.

Vi anbefaler at du bruker lydfeilsøkingen hvis …

• Kinect har problemer med å høre talekommandoene dine.
  • Andre ikke hører deg når du snakker i mikrofonen.
  • Kinects talestyring aktiveres når du ikke ønsker det.
  • Du har flyttet Kinect.
  • Du har flyttet på høyttalerne eller endret antall høyttalere i rommet.

Starte Kinect-lydfeilsøkingen

Bruk Kinect-lydfeilsøkingen til å kalibrere lyd for spilleplassen. Bruk lydfeilsøkingen hvis du flytter Kinect eller kobler til høyttalere, eller hvis du har følgende problemer:

• Kinect-talekommandoer fungerer ikke som forventet.
  • Andre spillere kan ikke høre deg.
  • Andre spillere hører ekko når du blir med i et spill eller en chatteøkt.

Før du starter, må du kontrollere at et kabelbasert hodesett ikke er koblet til noen av kontrollerne.

1. Trykk på guideknappen.
  1. Gå til Settings, og velg deretter Kinect Tuner.
  2. Velg Audio, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hvis du vil ha informasjon om hvordan du kan chatte med venner, kan du se Xbox Live-chat på Xbox 360-konsollen.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Kinect-talegjenkjenning og chat på Xbox 360, som du leste om, eller om et annet problem?