Slik får du en ny Xbox 360-oppdatering

Se disse tipsene og trinnene for oppdatering

Programvaren for Xbox 360-konsollen oppdateres regelmessig med nye funksjoner. Hvis du har et av følgende problemer, kan du løse det ved å oppdatere programvaren for konsollen:

• Dashbord-temaer vises ikke.
  • Avatarer mangler.
  • Kinect-sensoren virker ikke (lyset på sensoren blinker grønt eller rødt).

Obs! Versjonen av konsollprogramvaren som er tilgjengelig her, er fra 22.05.2018.

Før du begynner

Hvis du allerede har prøvd å installere oppdateringen uten å lykkes, kan du gå til Feilsøke problemer med en oppdatering for Xbox 360-konsollen.

Oppdatering av programvaren i konsollen

Installer fra Xbox Live

Det er enklest å oppdatere programvaren i konsollen ved å koble til Xbox Live. Alt du trenger for å kunne oppdatere konsollen ved å bruke Xbox Live, er en Internett-tilkobling.

Du kobler Xbox 360-konsollen til Internett ved å se Løsning for første gangs tilkobling av Xbox 360.

1. Trykk på guideknappen på håndkontrolleren, gå til settings, og velg deretter System Settings.
  2. Velg Network Settings.
  3. Velg Wired Network eller navnet på det trådløse nettverket ditt hvis du blir bedt om det.
  4. Velg Test Xbox Live Connection.
Alternativet Test Xbox Live Connection er fremhevet på Network Settings-skjermen.
  1. Velg Yes hvis du får spørsmål om du vil oppdatere programvaren i konsollen.

Hvis du får en tilkoblingsfeil, kan du prøve å bruke løsningen for feil på tilkobling til Xbox 360.

Var ikke oppdateringen av konsollen vellykket?

Installere fra en spillplate

Hvis du ikke har koblet til Xbox Live på en stund, kan det hende at programvaren i konsollen må oppdateres. Hvis en spillplate inneholder en nyere versjon av programvaren i konsollen enn den du har for øyeblikket, blir du bedt om å installere oppdateringen når du starter spillet.

Obs! Hvis du velger ikke å oppdatere programvaren i konsollen, blir du bedt om å oppdatere neste gang du starter spillet. Enkelte Kinect-spill krever en oppdatering av programvaren i konsollen for å virke som de skal.

Kopiere til en minnepinne

Hvis du ikke kan koble Xbox 360-konsollen til Internett, kan du kopiere konsolloppdateringen fra datamaskinen til en minnepinne og deretter installere den på konsollen.

Obs! FAT32-filsystemet må brukes på minnepinnen. Hvis du vil ha informasjon om hvordan du formaterer en minnepinne, kan du se delen «Formatere en minnepinne» under Bruke minnepinner med Xbox 360.

1. Koble minnepinnen til en USB-port på datamaskinen.
  2. Last ned oppdateringsfilen.
  3. Klikk på Lagre for å lagre konsolloppdateringen (ZIP-fil) på datamaskinen.
  4. Pakk ut filen. Hvis du bruker Windows XP, Windows Vista eller Windows 7, dobbeltklikker du på ZIP-filen for å pakke den ut.
  5. Kopier innholdet i ZIP-filen til rotmappen på minnepinnen (for eksempel E:\). Ikke kopier innholdet til en annen mappe på minnepinnen (for eksempel E:\Filer).
  6. Koble minnepinnen fra datamaskinen.
  7. Koble minnepinnen til en USB-port på Xbox 360-konsollen.
  8. Start konsollen på nytt.
  9. Når konsollen har startet på nytt, starter installasjonsprogrammet automatisk. Velg Yes når du får spørsmål om du vil oppdatere den nye konsollprogramvaren.

Brenne til en DVD eller CD

Du kan oppdatere Xbox 360-konsollen ved å laste ned oppdateringen til datamaskinen fra Xbox.com, brenne oppdateringen til en CD eller DVD og deretter installere oppdateringen på konsollen. Slik gjør du det:

1. Bruk datamaskinen til å laste ned oppdateringsfilen.
  2. Klikk på Lagre for å lagre konsolloppdateringen (ZIP-fil) på datamaskinen.
  3. Pakk ut filen.
    • Hvis du bruker Windows XP, Windows Vista eller Windows 7, dobbeltklikker du på ZIP-filen for å pakke den ut.
    • Hvis du bruker en tidligere versjon av Windows, må du bruke et spesialprogram til å pakke ut filen (for eksempel WinZip).
  4. Sett inn en tom, skrivbar CD eller DVD i datamaskinen.
  5. Kopier innholdet i ZIP-filen til rotmappen på CD-en eller DVD-en, og velg deretter alternativet for å skrive (brenne) filene til platen.
  6. Etter at filene er brent til platen, tar du den ut av datamaskinen og setter den inn i CD/DVD-stasjonen på Xbox 360-konsollen.
  7. Start konsollen på nytt.
  8. Når konsollen har startet på nytt, starter installasjonsprogrammet automatisk. Velg Yes når du får spørsmål om du vil oppdatere den nye konsollprogramvaren.

Vanlige spørsmål

Jeg får en feilkode når jeg prøver å oppdatere konsollen. Hva betyr det?
Hvis det vises en bestemt feilkode eller statuskode, bruker du søkeboksen på siden Søk i feilkoder og statuskoder til å finne informasjon om hvordan du løser problemet.

Hva koster oppdateringen?
Ingenting. Den er gratis.

Hvordan kan jeg finne ut om programvaren i konsollen er oppdatert?
Hvis konsollen er koblet til Xbox Live, har du den nyeste programvaren. Når du kobler til Xbox Live, blir du automatisk bedt om å oppdatere programvaren hvis en oppdatering er tilgjengelig.

Må jeg installere oppdateringen?
Nei. Hvis du vil spille eller kommunisere via Xbox Live, må du imidlertid ha den nyeste programvaren i konsollen. Nye spill krever kanskje også oppdateringen før du kan spille dem. Kinect-spill fungerer kanskje i tillegg ikke som de skal, hvis programvaren i konsollen ikke er oppdatert.

Kan jeg gå tilbake til den gamle programvareversjonen hvis jeg ombestemmer meg?
Nei. Når du har oppdatert konsollen, kan du ikke gå tilbake.

Jeg får ikke koblet til Xbox Live. Hva skal jeg gjøre?
Hvis du ikke kan koble til Xbox Live, prøver du å bruke løsningen for feil på tilkobling til Xbox 360.

What are other users saying about these topics?

To see what other users are saying about these topics, or to ask your own questions, go to our Xbox Support Forums and view the following conversations:

Vær oppmerksom på at innholdet på støtteforumene for Xbox bare er på engelsk. Du kan oversette innholdet på støtteforumene for Xbox til andre språk ved å lime inn URL-adressen i et oversettelsesverktøy på Internett, for eksempel Bing Translator.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Slik får du en ny Xbox 360-oppdatering, som du leste om, eller om et annet problem?