Feilkode 807b01f7 vises når du foretar et kjøp på Xbox 360

Følgende feilkode og melding vises når du foretar et kjøp via Xbox Live på Xbox 360-konsollen:

Some Xbox Live content is temporarily unavailable. You can still access your profile, communicate with other players, and play games online.

The content will automatically appear when it's available.

Status Code: 807b01f7

Dette kan bety at det har oppstått problemer med Xbox Live-tjenesten, og at den er midlertidig utilgjengelig. Det kan også være et problem med tilkoblingen til Xbox Live.

Løsninger

Prøv følgende fremgangsmåter for å løse problemet:

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-11-17T22:06:58.0412562+00:00

Løsning 2: Test tilkoblingen til Xbox Live.

1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  2. Velg Innstillinger, Systeminnstillinger og deretter Nettverksinnstillinger.
  3. Velg navnet på det trådløse nettverket, eller velg Wired Network hvis du har en kablet tilkobling.
  4. Velg Test Xbox Live Connection.

Obs! Velg Ja hvis du får spørsmål om du vil oppdatere programvaren i konsollen.

Hvis testen fungerte, skal konsollen kunne koble til Xbox Live. Prøv å koble til Xbox Live på nytt.

Hvis testen mislykkes, kan du fortsette feilsøkingen ved å bruke Løsning for feil på tilkobling av Xbox 360.

Løsning 3: Slett og last ned Xbox-profilen på nytt.

Du kan kanskje løse problemet ved å erstatte en utdatert eller skadet profil på konsollen. Slik gjør du det:

Trinn 1: Slett Xbox-profilen din.

1. Gå til innstillinger, og velg System.
    2. Velg Lagring.
    3. Hvis ingen eksterne lagringsenheter er koblet til konsollen, velger du Harddisk. Hvis du bruker ekstern lagring, velger du All Devices.
    4. Velg Profiles.
  1. Velg profilen du vil slette.
  2. Velg Slett.
  1. Velge ett av følgende:
  • Slett kun profilen. Dermed slettes profilen, men lagrede spill og prestasjoner beholdes.
  • Slett profil og elementer. Da slettes profilen, men lagrede spill og prestasjoner som er tilknyttet profilen, beholdes.

Trinn 2: Tøm systembufferen.

1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  2. Gå til Settings, og velg System Settings.
  3. Velg Lagring eller Minne.
  4. Merk en lagringsenhet, og trykk deretter Y  på håndkontrolleren. (Det har ikke noe å si hvilken lagringsenhet du velger, siden dette tømmer hurtigbufferen for alle lagringsenheter.)
  5. Velg Clear System Cache.
  6. Når du blir bedt om å bekrefte vedlikehold av lagringsenhet, velger du Ja.
  7. Start konsollen på nytt.

Trinn 3: Last ned Xbox-profilen din på nytt

1. Trykk guideknappen  på håndkontrolleren.
  2. Velg Last ned profil.

Obs!  Vises ikke Last ned profil? Dette betyr at du er logget på med en annen profil. Trykk X for å logge av, og velg deretter Last ned profil.

1. Velg Last ned profil nederst på skjermen Last ned profil.
  1. Skriv inn e-postadressen for Microsoft-kontoen som er knyttet til Xbox Live-profilen din.

Obs!  Hvis kontoen din er en Xbox Live-barnekonto, må du skrive inn forelderens legitimasjon for Microsoft-kontoen for å kunne laste ned profilen. (Hvis du vil ha hjelp med tapt legitimasjon, kan du bruke Løsning for tapt konto eller Løsning for tapt passord.)

2. Skriv inn passordet for Microsoft-kontoen.
  3. Hvis du bruker ekstern lagring på konsollen, velger du lagringsenheten du vil lagre profilen på. Hvis du ikke bruker ekstern lagring, starter nedlastingen av profilen med en gang.

Du skal nå kunne logge deg på med Xbox-profilen din på konsollen.
Viktig!  Hvis du har lastet ned profilen til en annen konsoll og velger alternativet Husk passord, kan du fjerne passordet eksternt, slik at ingen på den andre konsollen får tilgang til profilen din. Du kan finne ut hvordan ved å se Administrere innstillingene for pålogging på Xbox 360-konsollen.