Feilsøke Xbox One Chat Headset på Windows 10

Hvis du ikke kan høre lyd gjennom Xbox One Chat Headset, kontrollerer du at du følger et av de støttede scenariene i tabellen nedenfor, og prøver deretter feilsøkingstrinnene på denne siden.

Obs!

• Kontrollere som er koblet til via Bluetooth, støtter ingen tilbehør, inkludert chattehodesettet.
  • Du bruker et chattehodesett på PC-en ved å koble til kontrolleren ved hjelp av USB eller en trådløs adapter for Windows, og ved å koble Xbox Chat Headset direkte til kontrolleren. Støttede scenarier vises nedenfor.

Antall Xbox-kontrollere som kan være tilkoblet samtidig

Plattform

Via trådløs Xbox og USB

Via Bluetooth

Xbox One-konsoll

Bare Xbox trådløs kontroller – 8
Xbox trådløs kontroller og Xbox Chat Headset – 4
Xbox trådløs kontroller og Xbox stereohodesett – 2

Støttes ikke

Windows 10

Bare Xbox trådløs kontroller – 8
Xbox trådløs kontroller og Xbox Chat Headset – 4
Trådløs Xbox-kontroller og stereoheadsett for Xbox – 2

Obs! Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Bare Xbox trådløs kontroller – 1

Obs! Krever jubileumsutgaven av Windows 10 og Xbox trådløs kontroller med Bluetooth

Windows 8.1

Bare Xbox trådløs kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs! Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Støttes ikke

Windows 7

Bare Xbox trådløs kontroller – 4
(lyd gjennom kontrolleren støttes ikke)

Obs! Trådløs tilkobling krever trådløs Xbox-adapter for Windows

Støttes ikke

Feilsøkingstrinn

• Koble fra hodesettet eller dra ut hodesettets ledning fra inngangen nederst på kontrolleren, og koble den deretter godt til igjen (via en ekspansjonsport for hodesett eller en 3,5 mm port for et 3,5 mm chattehodesett).
Tegningen viser hodesett-kontroller som blir koblet fra kontrolleren. Tegningen viser hodesett-kontroller som blir koblet til kontrolleren.
Tegningen viser et 3,5 mm chattehodesett som blir koblet fra kontrolleren. Tegningen viser et 3,5 mm chattehodesett som blir koblet til kontrolleren.

Obs! Dra aldri i hodesettets ledning når du skal koble det fra kontrolleren. Fjern hodesettet fra kontrolleren ved å dra i den faste delen av hodesettpluggen.

• Kontroller at hodesettet ikke er dempet. Du kan gjøre dette ved å sjekke Lydløs-knappen («Mute») på hodesettkontrollene.
Tegningen viser mikrofonutkoblingsknappen på hodesettetkontrollene. Tegningen viser lydkontroller på Xbox One-hodesettets ledning.
  • Øk lydnivået. Hvis du bruker et hodesett som er koblet til 3,5 mm-porten, kan du gå til Innstillinger og velge Enheter og Tilkoblede enheter. Deretter velger du kontrolleren og justerer lydinnstillingene.
  • Prøv en annen kontroller eller et annet hodesett for å sjekke om det er en maskinvarefeil.
  • Oppdater kontrolleren for å sørge for at du har den nyeste programvaren. Se Koble et Xbox One Chat Headset til en Xbox One trådløs kontroller.

Benytt deg av følgende problemløsningsmetoder dersom forrige forslag ikke løste problemet.

Obs! Xbox One Chat Headset er utviklet bare for bruk sammen med Xbox One-kontrollere. Det er ikke meningen at hodesettet skal brukes med andre enheter. Xbox One-konsollen overfører ikke spillyder eller musikk gjennom Xbox One Chat Headset. Hvis du er på utkikk etter et Xbox-hodesett der du kan høre både spill- og snakkelyd, kan du se Stereoheadsett for Xbox One.

Løsninger

Undersøk og rengjør Xbox-kontrolleren

Slik gjør du dette:

1. Se etter synlige feil på hodesettet, ledningen og kontakten.
  2. Kontroller at det ikke er smuss eller støv på hodesettkontaktene. Du kan rengjøre kontaktene med en bomullspinne som er dyppet i desinfiseringssprit.
  3. Sjekk at Xbox One-kontrolleren virker som den skal, og at du kan bruke kontrolleren til å skru konsollen av og på. Du finner informasjon om feilsøking av problemer med Xbox One-kontrollere i Xbox One trådløs kontroller kobler fra eller kan ikke koble til.
  4. Sjekk at pluggen sitter skikkelig i Xbox One Chat Headset-porten (under kontrollerens piltaster og høyre styrespak).

Konfigurer innstillingene for personvern og nettsikkerhet

Når du oppretter en profil for et barn på konsollen, kan eieren av forelderprofilen bruke innstillingene for Personvern og nettsikkerhet til å bestemme hvem som kan kommunisere med barneprofilen på Xbox Live via chat. Du kan aktivere chattekommunikasjon for barnets profil i området Personvern og nettsikkerhet på kontoen din. For spillere som er under 17 år, er standardinnstillingen «Kun venner».

Du hører ekko eller støy mens du spiller

Obs! Hvis du hører en ekkoeffekt, stammer den ofte fra personen som snakker, og ikke fra personen som hører ekkoet. Hvis du for eksempel hører et ekko bare når noen andre snakker, kan det være problemer med hodesettilkoblingen til den som snakker.

Forholdene nedenfor kan forårsake ekko eller støy mens du spiller:

• Mikrofonen fanger opp støy fra omgivelsene. Dette omfatter taleoverføring som kommer fra ørestykket.
  • Hodesettkontakten er ikke satt helt inn i kontrolleren.
  • Du bruker Xbox One trådløs kontroller, og batteriene i enheten er dårlige.

Hvis du eller andre spillere hører ekko eller annen støy under spilling, kan du prøve følgende:

• Skru ned volumet på lydutgangen til enheten.
  • Koble fra hodesettet, og koble det deretter godt til ekspansjonsporten på kontrolleren på nytt.
    Obs! Dra aldri i hodesettets ledning når du kobler det fra kontrolleren. Koble hodesettet fra håndkontrolleren ved å dra i den faste delen av lydpluggen.
  • Rengjør pluggen på headsettkabelen med en ren klut, og koble deretter headsettet til kontrolleren på nytt.
  • Test headsettet ved å koble det til en annen kontroller.
  • Hvis du bruker en trådløs Xbox One-kontroller, bytter du ut AA-batteriene eller lader opp det oppladbare batteriet for Xbox One.

Andre kan ikke høre deg

Hvis du kan høre andre i et party eller spill, men de ikke kan høre deg, prøver du disse løsningene.

Løsning 1: Kontroller at headsettet ikke er dempet.

Sjekk at det oransje LED-lyset ved siden av Lydløs-knappen («Mute») ikke lyser.

Løsning 2: Test ditt Xbox One Chat Headset.

Hvis du skal teste hodesettet, må du først laste ned Skype til Windows-enheten din:

1. Slå på Xbox One-kontrolleren, og sjekk at Xbox -knappen lyser for å vise at den er på.
  2. Koble hodesettet til kontrolleren.
  3. Last ned Skype hvis det ikke er installert fra før.
  4. Velg Verktøy og deretter Alternativ. Velg deretter LydinnstillingerGenerelt-menyen for å teste mikrofonen og høyttalerne. Sjekk at du har valgt Xbox One Chat Headset fra rullegardinlisten over enheter mens du tester.

Obs! Du vil bli bedt om å sjekke lyd- og videokvalitet første gang du konfigurerer Skype.

Du finner mer informasjon om Skype-testing i Skype-artikkelen Løse problemer med høyttaler eller headset.

Bytt ut kontrolleren

Hvis du har fulgt disse feilsøkingstrinnene, men chattehodesettet fungerer fremdeles ikke, kan det hende at du må bytte ut kontrolleren. Finn ut mer om hvordan du bestiller en erstatningskontroller.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilsøke Xbox One Chat Headset på Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?