Justere opptaksinnstillinger i Windows 10

Det er mange ulike opptaksinnstillinger du kan endre slik at du får video, lyd og skjermbilder slik du vil ha dem i spill.

På denne siden

Opptaksinnstillinger i Windows-innstillinger

Du kan endre opptaksinnstillingene ved å trykke på Start og deretter velge Innstillinger > Spill > Opptak. Her er et sammendrag av opptaksinnstillingene du kan justere:

Lagre opptak

Mappeplasseringen der skjermbilder og spillklipp lagres automatisk, vises øverst på Opptak-skjermen. Du kan gå raskt til denne plasseringen ved å trykke på Åpne mappe-knappen.

Hvis du vil endre hvor spillklippene lagres, kan du bruke Filutforsker til å flytte Opptak-mappen dit du vil på PC-en. Windows fortsetter å lagre spillklippene og skjermbildene i denne mappen (uansett hvor du legger den).

Bakgrunnsopptak

Bakgrunnsopptak brukes til å ta opp noe fantastisk som nettopp skjedde i et spill. Når du aktiverer denne funksjonen (den er deaktivert som standard), overvåker den de siste øyeblikkene med spilling, slik at du kan ta opp øyeblikket før det blir borte for alltid. Bakgrunnsopptak kan påvirke spillytelsen siden funksjonen bruker noen av PC-ressursene.

Når bakgrunnsopptak er aktivert, kan du justere følgende:

• Hvor langt et klipp skal være, ved å bruke valgboksen Ta opp siste. Velg boksen og deretter en varighet.
  • Hvorvidt bakgrunnsopptak skal kjøre når du bruker batteri (bakgrunnsopptak bruker mer strøm).
  • Hvorvidt bakgrunnsopptak skal kjøre mens du bruker en trådløs skjerm (bakgrunnsopptak bruker flere ressurser fra skjermkortet).

Spillklipp

Angi lengste opptakstid for et klipp, slik at det lagres automatisk når det når denne lengden. Velg boksen Ta opp dette og deretter en varighet.

Innspilt lyd

Ta opp spilling med eller uten lyd fra spillet og mikrofonen, og velg lydkvaliteten.

• Hvis du vil ta opp spillyder med spillklippene, aktiverer du Spill inn lyd når jeg tar opp fra et spill.
  • Hvis du vil velge en annen lydkvalitet enn standardinnstillingen, velger du Lydkvalitet-boksen og et av alternativene.
  • Hvis du vil ta opp med mikrofonen, aktiverer du Spill inn lyd når jeg tar opp fra et spill.

Innspilte videoer

Innspilte videoer lar deg velge bildefrekvensen og videokvaliteten på spillklippene dine. Videokvalitet styrer både oppløsning og bithastighet (Mbps eller megabit per sekund).

Høyere kvalitet og bildefrekvens gjør generelt at PC-en belastes mer, noe som kan redusere ytelsen. Du kan finne de beste innstillingene for systemet ditt ved å teste dem.

Opptaksinnstillinger på spillinjen

Du åpner innstillingene for spillinjen ved å trykke på Windows-logotasten+G og deretter velge Spillradinnstillinger.

Spillinjen har enkelte innstillinger som også er i Windows-innstillinger, slik at hvis du endrer en innstilling på det ene stedet, endres innstillingen på det andre stedet også.

Innspilling

Aktiver spillopptak i Spillradinnstillinger ved å merke av for Ta opp i bakgrunnen mens jeg spiller spill. Du kan også endre denne innstillingen i Windows-innstillinger > Spill > Opptak.

Lyd å ta opp

Spillere kan bruke Lyd å ta opp i Spillradinnstillinger til å ta opp følgende:

• Bare spill. Velg dette alternativet når du bare vil ta opp spillyden.
  • Alle. Velg dette alternativet når du vil ta opp alle lydene under et opptak, for eksempel mikrofonen din, bakgrunnsmusikken og systemlydene.
  • Ingen. Velg dette alternativet når du vil blokkere alle spill- og systemlyder, men fortsatt ta opp med mikrofonen.

Tips! Juster volumet direkte fra spillinjen.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Justere opptaksinnstillinger i Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?