Tilpasse Xbox Game Bar på Windows 10

Obs!  Innholdet i denne artikkelen er basert på den nyeste versjonen av Windows 10. Skaff deg den nyeste versjonen.

Her er noen tips til hvordan du kan tilpasse Xbox Game Bar slik at du enkelt kan veksle mellom spillet ditt og favorittaktivitetene dine.

Video: Tilpasse Xbox Game Bar

Se videoen, Tilpasse Xbox Game Bar. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

På denne siden

Legg til favoritter

1. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar, og velg Overleggmeny.
  2. Fra Overlegg-listen velger du en Favoritt (stjerneikonet) eller flere favoritter.

Favorittene dine vises på Hjem-linjen slik at du raskt kan få tilgang til dem.

Flytt, endre størrelse på og fest overlegg

Lag et spilloppsett som er unikt for deg. Du flytter et overlegg ved å klikke på det og dra det der du vil ha det på skjermen. Du endrer størrelse på et overlegg ved å klikke på det og dra oppover eller nedover fra nedre kant.

Når du fester et overlegg, vises det hele tiden på skjermen – over alle spill eller apper – selv når du lukker Game Bar. Slik fester du et overlegg:

1. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar.
  2. Velg Overleggmeny og deretter et overlegg.
  3. Velg Fest-ikonet øverst til høyre i overlegget. (Velg det på nytt for å oppheve festingen.)

Hurtigtaster

Hurtigtastene for Game Bar omfatter følgende:

• Windows-logotasten + G: Åpne Game Bar
  • Windows-logotasten + Alt+PrintScreen: Ta et skjermbilde av spillet
  • Windows-logotasten + Alt+ G: Ta opp de siste spilløyeblikkene (du kan endre varigheten av opptaket i Windows-innstillinger > Spill > Skjermklipp.)
  • Windows-logotasten + Alt+ R: Starte eller avslutte opptak
  • Windows-logotasten + Alt+ M: Starte eller avslutte mikrofonopptak

For å opprette tilpassede hurtigtaster trykker du på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar, og velger Innstillinger > Snarveier for å angi snarveiene. Til slutt trykker du på Lagre.

Juster preferansene dine i innstillingene

Du kan åpne innstillingene for Game Bar ved å trykke på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar, og deretter velge Innstillinger. Her er noen eksempler på preferanser du kan justere:

• Konto – Logg på med Microsoft-kontoen din for å få fordelene med Xbox Social og andre kule spillfunksjoner. Legg til kontoer for å dele skjermbilder (Twitter) og hør på musikk mens du spiller (Spotify).
  • Personalisering – Juster utseendet til Game Bar.
  • Varsler – Velg hvilke varsler du vil motta.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Tilpasse Xbox Game Bar på Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?