Feilsøke Xbox Game Bar på Windows 10

Hvis du har problemer med å bruke Xbox Game Bar, for eksempel å få hurtigtastene til å fungere, kan du prøve noen av tingene her.

Obs!

Emner

Hvorfor kan jeg ikke starte sendingen av spillet mitt?

Hvis du har problemer med å sende spillingen din med Mixer, må du kontrollere at du har oppfylt alle kravene nedenfor, ellers kan du kanskje ikke starte sendingen:

• Kontroller at personverninnstillingene tillater sending av spilling. Du kan kontrollere personverninnstillingene ved å logge på Personvern online-sikkerhet-innstillingene på nettet og velge Nettsikkerhet på Xbox One / Windows 10. Rull ned til Kringkast spilling, og kontroller at du har valgt Tillat.

Merk Mixer-sending er ikke tillatt fra en Microsoft-barnekonto.

• Du må ha en nettverkstilkobling med høy hastighet for å kunne foreta sending. Sjekk nettverkstilkoblingen for å kontrollere at du er koblet til et nettverk, og at det har høy hastighet. Du kan teste nettverkshastigheten ved å laste ned Network Speed Test fra Microsoft Store og sammenligne resultatene med de følgende nettverkshastighetene vi anbefaler:

Sending av spilling på nettet ved 360p Sending av spilling på nettet ved 480p Sending av spilling på nettet ved 720p

Nedlastingshastighet

3 Mbps 3 Mbps 3 Mbps
Opplastingshastighet 0,6–1,3 Mbps 1,3–1,9 Mbps 1,9–2,4 Mbps
Ping Under 150 millisekunder Under 150 millisekunder Under 150 millisekunder

Du finner mer informasjon om nettverkstilkoblingen din under Jeg opplever treg ytelse når jeg spiller Xbox One-spill på Xbox Live.

• For at du skal kunne sende spillingen din, må både Xbox Live-kontoen og Mixer-kontoen være i orden. Hvis du er utestengt fra en av dem, kan du ikke foreta sending. Hvis du har blitt utestengt fra Xbox Live, får du en feilmelding om dette. Hvis du tror at du har blitt utestengt fra Mixer:
    1. Gå til mixer.com, og logg på Mixer-kontoen din.
    2. Velg profilikonet ditt i øvre høyre hjørne, og velg deretter Konto.
  • Hvis du nylig har oppdatert Windows 10-PC-en, kan det ta flere minutter til noen timer før du kan sende ved hjelp av Game Bar. Hvis du fortsatt ikke kan sende etter noen timer, oppfyller kanskje ikke PC-en maskinvarekravene for sending. Du kan finne ut mer om maskinvarekravene for PC under Se Maskinvarekrav for Xbox Game Bar på Windows 10.
  • Hvis du er i et område som ikke tillater sending, er sendingsknappen nedtonet, eller du får en feilmelding når du prøver å sende.

Hvordan tar jeg opp et spill hvis det vises i fullskjermmodus?

Når det gjelder PC-spill som kjører i fullskjermmodus, vises ikke Game Bar, men du kan bruke Windows-logotasten + Alt + R for å starte og stoppe opptak. Skjermen blinker når opptaket starter og er fullført. Du kan også bruke Windows-logotasten + Alt + G til å ta opp de siste 30 sekundene (eller tiden du har valgt) hvis du allerede har aktivert bakgrunnsopptak.

Hvis hurtigtastene ikke fungerer for et fullskjermspill, trykker du på Windows-logotasten + G. Skjermen blinker to ganger for å bekrefte at spillet gjenkjennes. Etter dette kan du kjøre spillet i fullskjermmodus på nytt og bruke Windows-logotasten + Alt + R og Windows-logotasten + Alt + G.

Hva gjør jeg hvis Game Bar og hurtigtastene ikke fungerer?

• Kontroller at du har de nyeste oppdateringene på Windows 10-PC-en. Trykk på Start , og velg deretter Innstillinger. Gå til Oppdatering og sikkerhet, og velg deretter Se etter oppdateringer.
  • Kontroller innstillingene for Game Bar. Trykk på Start , og velg deretter Innstillinger. Gå til Spill > Game Bar, og aktiver Spill inn spillklipp, ta skjermbilder og kringkast ved hjelp av Game Bar.
  • Trykk på Windows-logotasten + G når du spiller et spill, for å åpne Game Bar. Velg Aktiver spillfunksjoner for denne appen for å ta opp spillingen når du prøver å bruke spillfunksjoner som sending eller skjermklipp.
  • Spillet kjører kanskje i fullskjermmodus. Se Hvordan tar jeg opp et spill hvis det vises i fullskjermmodus? ovenfor.
  • Spillet blokkerer kanskje egendefinerte hurtigtaster. Se Hvorfor fungerer ikke hurtigtastene for Game Bar? nedenfor.
  • Kontroller at du har oppdatert driverne for skjermkortet. Se Se Maskinvarekrav for Game Bar i Windows 10.
  • Prøv å velge et annet visningsalternativ for spillet ditt (for eksempel vinduer uten kanter).
  • Noen få PC-er og tilbehør støtter ikke Windows-logotasten. Sjekk enhetsprodusentens nettsted for mer informasjon.
  • Hvis Windows-logotasten ikke er innebygd på tastaturet, kan du opprette en egendefinert hurtigtast for å åpne Game Bar. Trykk på Start , og deretter velger du Innstillinger > Spill > Game Bar, og angi en ny hurtigtast.

Opptak fungerte bare én eller to ganger. Hvordan løser jeg problemet?

Av og til avsluttes ikke et opptak riktig. Når dette skjer, må du starte Game Bar på nytt for å løse problemet:

1. Lukk spillet.
  2. Skriv inn Oppgavebehandling i søkeboksen på oppgavelinjen i Windows, og velg den.
  3. Velg Flere detaljer i Oppgavebehandling.
  4. Velg prosessen Broadcast bar server (bcastdvr.exe) (hvis den fortsatt er der) i listen over kjørende prosesser, og velg deretter Avslutt oppgave.
  5. Start spillet på nytt, og prøv å ta opp på nytt.

Hvorfor fungerer ikke hurtigtastene mine for Game Bar?

Enkelte spill blokkerer taster, så det kan hende at de egendefinerte hurtigtastene ikke fungerer i disse spillene. Hvis du vil bruke Game Bar med alle spill, ser du etter oppdateringer for apper og spill i Microsoft Store og installerer den nyeste versjonen av Game Bar.

Hvordan bruker jeg Game Bar på nettbrettet?

Hurtigtaster for Game Bar som er basert på Windows-logotasten, fungerer ikke på nettbrett uten at et fysisk tastatur er tilkoblet, men du kan opprette egne hurtigtaster med taster som er tilgjengelige på det virtuelle tastaturet. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar, velg Innstillinger > Hurtigtaster, og angi hurtigtastene. Til slutt trykker du på Lagre.

Spillklippene mine er tomme. Hva skjedde?

Enkelt spill tillater ikke opptak.

Hvorfor kan jeg ikke ta et skjermbilde?

Hvis du har beskyttet innhold åpent på PC-en, kan det føre til at skjermbildet blir tomt.

Hvorfor fungerer ikke lydenheten min?

Kontroller først at lydenheten en kompatibel med PC-en. Deretter kobler du den til, og sørger for at Game Bar gjenkjenner den. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar, velg Innstillinger > Tale, og se etter enheten i Inngang- eller Utgang-rutene.

Hvorfor kan jeg ikke bruke Game Bar på flere skjermer?

Xbox Game Bar støtter foreløpig bare én skjerm om gangen.

Hvorfor kan jeg ikke ta opp enkelte spill når jeg bruker flere GPU-er i en LDA-konfigurasjon (Linked Display Adapter)?

Enkelte spill bruker et pikselformat som ikke er kompatibelt med spillinjen i en LDA-konfigurasjon (Linked Display Adapter).

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilsøke Xbox Game Bar på Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?