Feilsøke spillinjen i Windows 10

Hvis du har problemer med å bruke spillinjen i Windows 10, for eksempel ta opp spillklipp eller få hurtigtastene til å fungere, kan du prøve noen av tingene her.

Obs!

Emner

Hvordan tar jeg opp et spill hvis det vises i fullskjermmodus?

Når det gjelder PC-spill som kjører i fullskjermmodus, vises ikke spillinjen, men du kan bruke Windows-logotasten + ALT + R til å starte og stoppe opptak. Skjermen blinker når opptaket starter og er fullført. Du kan også bruke Windows-logotasten + ALT + G til å ta opp de siste 30 sekundene (eller tiden du har valgt) hvis du allerede har aktivert bakgrunnsopptak.

Hvis hurtigtastene ikke fungerer for et fullskjermspill, trykker du på WIN + G. Skjermen blinker to ganger for å bekrefte at spillet gjenkjennes. Etter dette kan du kjøre spillet i fullskjermmodus på nytt og bruke Windows-logotasten + ALT + R og Windows-logotasten + ALT + G.

Hva gjør jeg hvis spillinjen og hurtigtastene ikke fungerer?

• Kontroller at du har de nyeste oppdateringene på Windows 10-PC-en. Trykk på Start , og velg deretter Innstillinger. Gå til Oppdatering og sikkerhet, og velg deretter Se etter oppdateringer.
  • Kontroller innstillingene for spillinjen. Trykk på Start , og velg deretter Innstillinger. Gå til Spill > Spillinje, og aktiver deretter Spill inn spillklipp, ta skjermbilder, og kringkast ved hjelp av spillinjen.
  • Trykk på Windows-logotasten + G når du spiller et spill, for å åpne spillinjen. Merk av for Aktiver spillfunksjoner for denne appen for å ta opp spillingen hvis du blir bedt om det.
  • Spillet kjører kanskje i fullskjermmodus. Se Hvordan tar jeg opp et spill hvis det vises i fullskjermmodus? ovenfor.
  • Spillet blokkerer kanskje egendefinerte hurtigtaster. Se Hvorfor fungerer ikke de tilpassede hurtigtastene for spillinjen? nedenfor.
  • Kontroller at du har oppdatert driverne for skjermkortet. Se Se Maskinvarekrav for spillinjen i Windows 10.
  • Prøv å velge et annet visningsalternativ for spillet ditt (for eksempel vinduer uten kanter).

Hvor er spillklippene og skjermbildene?

Hvis du vil se hvor skjermklippene lagres, åpner du spillinjen og velger mappen Mine skjermklipp eller trykker på Start , velger Innstillinger > Spill > Opptak. Trykk på Åpne mappe-knappen for å se skjermklippene dine i Filutforsker.

Opptaksinnstillinger

Spillklipp og skjermbilder lagres som standard i Videoer-mappen (kalt Opptak). Du kan flytte Opptak-mappen til ulike steder på PC-en.

Opptak fungerte bare én eller to ganger. Hvordan løser jeg problemet?

Av og til avsluttes ikke et opptak riktig. Når dette skjer, må du starte spillinjen på nytt for å løse problemet:

1. Lukk spillet.
  2. Skriv inn Oppgavebehandling i søkeboksen på oppgavelinjen i Windows, og velg den.
  3. Velg Flere detaljer i Oppgavebehandling.
  4. Velg prosessen Broadcast bar server (bcastdvr.exe) (hvis den fortsatt er der) i listen over kjørende prosesser, og velg deretter Avslutt oppgave.
  5. Start spillet på nytt, og prøv å ta opp på nytt.

Hvorfor fungerer ikke de tilpassede hurtigtastene for spillinjen?

Enkelte spill blokkerer taster, så det kan hende at de egendefinerte hurtigtastene ikke fungerer i disse spillene. Hurtigtaster som er basert på Windows-logotasten, fungerer alltid med den nyeste oppdateringen. Hvis du vil bruke spillinjen med alle spill, ser du etter oppdateringer for apper og spill i Microsoft Store og installerer den nyeste versjonen av spillinjen.

Hvordan bruker jeg spillinjen på nettbrettet?

Hurtigtaster for spillinjen som er basert på Windows-logotasten, fungerer ikke på nettbrett uten at et fysisk tastatur er tilkoblet, men du kan opprette egne hurtigtaster med taster som er tilgjengelige på det virtuelle tastaturet. Trykk på Start , og velg deretter Innstillinger. Gå til Spill > Spillinje, og angi deretter de foretrukne hurtigtastene dine.

Hvordan får jeg spillinjen til å glemme spillet mitt?

Hvis det er et spill eller en app du ikke vil bruke spillinjen med, starter du spillet, åpner Spillinje, velger Spillradinnstillinger, og fjerner merket for Husk dette som et spill.

Spillradinnstillinger

Spillklippene mine er tomme. Hva skjedde?

Enkelt spill tillater ikke opptak.

Hvorfor kan jeg ikke ta et skjermbilde?

Hvis du har beskyttet innhold åpent på PC-en, kan det føre til at skjermbildet blir tomt.

Hvorfor kan jeg ikke ta opp enkelte spill når jeg bruker flere GPU-er i en LDA-konfigurasjon (Linked Display Adapter)?

Enkelte spill bruker et pikselformat som ikke er kompatibelt med spillinjen i en LDA-konfigurasjon (Linked Display Adapter).

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilsøke spillinjen i Windows 10, som du leste om, eller om et annet problem?