Bruk Xbox Game Bar til å spille og chatte med venner

Med Xbox Game Bar kan du holde kontakten med Xbox-fellesskapet mens du spiller på Windows 10.

Video: Koble til og chatte med venner på Xbox Game Bar

Se videoen, Koble til og chat med venner på Xbox Game Bar. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Obs!  For å bruke sosiale funksjoner på Xbox må du logge på med Microsoft-kontoen din. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar, og velg Innstillinger > Kontoer, velg Logg på, og følg fremgangsmåten.

I dette emnet

Vennelisten din

På vennelisten din ser du hva alle Xbox-vennene dine driver med – og du kan kommunisere med dem derfra. Gå rett til en tekst- eller talechat (med én person eller en gruppe), delta i PC-spillet til en venn eller inviter en venn til å delta i ditt PC-spill, og se etter folk du kan følge.

Slik finner du vennene dine:

1. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar.
  2. Velg Hjem og deretter Xbox Social.
  3. Velg Venner-fanen.

Dobbeltklikk på en venn for å starte en samtale med vedkommende, eller høyreklikk på en venn for å se avanserte alternativer (bli med i talechat, inviter dem til et spill, se profilen deres og andre ting).

For å kommunisere med noen i fellesskapet velger du søkefeltet og skriver inn en gamertag eller lignende. Velg en gamertag som samsvarer med søket ditt, og dobbeltklikk på brukeren for å starte en chat, eller høyreklikk for å se avanserte alternativer (følg brukeren, inviter vedkommende til et spill, se profilen deres og annet).

Du starter en gruppechat ved å trykke på Start en ny chat, velge vennene du vil invitere, og deretter trykke på Ferdig

Samtalene dine

Når du starter en samtale med noen eller en gruppe, vises de i Chat-fanen.

Bare dobbeltklikk på en chat i listen for å gjenoppta en samtale, eller høyreklikk på en chat for å se avanserte alternativer (demp, tøm logg og mer).

For å gjøre chatten til en talechat åpner du en chat eller starter en ny, og velger Bli med i tale.

Hva er Looking for Group?

Med Looking for Group kan du finne andre spillere til multiplayer-spill (på Windows 10 eller Xbox One, avhengig av hvilken plattform du spiller på). Se gjennom innlegg laget av Xbox-fellesskapet, og svar på de du liker. Eller skap et eget innlegg – når tilstrekkelig mange spillere er interesserte, kan du samle gjengen og starte spillingen!

Bruke Looking for Group på Xbox Game Bar

Se videoen, Bruke Looking for Group på Xbox Game Bar. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Slik åpner du Looking for Group:

1. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar.
  2. Velg Hjem og deretter Looking for Group.

Slik finner og svarer du på innlegg:

1. Velg Finn spillere-fanen, og velg et spill.
  2. Velg et innlegg som interesserer deg, eller trykk på Filter-knappen for å avgrense søket. Når du finner et innlegg du liker, velger du Jeg er interessert.

Slik oppretter du et innlegg:

1. Velg Finn spillere-fanen, velg et spill, og velg så Opprett et innlegg.
  2. Legg til tagger og en beskrivelse (dette gjør det enklere å komme i kontakt med spillere med lignende spillestil), og juster så detaljene – for eksempel hvor mange spillere som trengs. Du kan planlegge en samlingstid ved å justere Dag og Starttid, eller hvis du vil samle folk til å spille med en gang, velger du .
  3. Når du er ferdig, trykk på Skriv innlegg.

Innlegg du oppretter eller svarer på, vises på Administrer innlegg-fanen.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Bruk Xbox Game Bar til å spille og chatte med venner , som du leste om, eller om et annet problem?