Spore PC-ens ytelse med Xbox Game Bar

Bruk Ytelse-overlegget til å overvåke PC-ens ytelse på en enkel måte mens du spiller. Dette gir deg beskjed i sanntid om systemet har nok ressurser til krevende øyeblikk i spill, eller om noe kan påvirke det.

Viktig!  Hvis du vil bruke Ytelse-overlegget, kan du skaffe deg Windows 10-oppdateringen oktober 2018(versjon 1809) eller senere. Sørg også for at Game Bar er oppdatert for å få alle de nyeste funksjonene.

Bli kjent med Ytelse-overlegget

Hvis du vil bruke Ytelse-overlegget over spillet, trykker du på Windows-logotasten + G for å åpne Xbox Game Bar og velger Overleggmeny > Ytelse.

Ytelse-overlegg i Xbox Game Bar
Ytelse-overlegg i Xbox Game Bar

Ytelse-overlegg viser PC-ens ressurser mens du spiller, for eksempel:

• CPU – prosessorenhet. Dette angir om systemet holder tritt med behovene til spillet.
  • GPU – grafikkbehandlingsenhet. Dette viser hvor mye videominne skjermkortet bruker.
  • RAM – Random Access Memory. Dette gir deg beskjed om hvor mye systemminne som brukes.
  • FPS – bildefrekvens. Antall bilder et spill viser på skjermen hvert sekund. Jo høyere FPS, jo jevnere vil spillet se ut og føles. FPS-fanen viser spillets gjeldende bildefrekvensen og loggen over bildefrekvens fra de siste 60 sekundene, slik at du raskt kan finne ut om du får stabil ytelse eller merkbare dip.

Hvis du ikke får den ytelsen du liker, kan det hende du må:

• Senk innstillingene i spillet.
  • Kontroller om andre apper som kjører, kan påvirke spillet (og lukk dem hvis det er mulig).
  • Oppgrader maskinvaren, avhengig av hvor krevende spillet er.

Komme i gang med FPS-telleren

Hvis du vil bruke FPS-telleren over spillet, finner du noen ting du kanskje må gjøre én gang.

Obs!  Du må ha Xbox Game Bar, versjon 3.34.11002.0 eller nyere for å bruke FPS-telleren.

1. Trykk på Windows-logotasten + G for å åpne Game Bar, og velg Overleggmeny > Ytelse.
  2. Velg FPS-fanen og trykk på Be om tilgang.
  3. Følg instruksjonene, og start deretter PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Når du starter et spill, er FPS-telleren klar og ligger på Xbox Game Bar.

Spill slik du vil

På Xbox Game Bar har du tilpasningsalternativer som gjør at du raskt kan veksle mellom spillet og favorittaktivitetene dine. Se Tilpasse Xbox Game Bar på Windows 10 hvis du vil ha mer informasjon.

Feilsøking

Ser ikke oppdatert FPS-informasjon når du spiller et spill

Hvis du har festet Ytelse-overlegget, åpner du Game Bar over ved å trykke på Windows-logotasten + G. Dette oppdatere informasjonen i overlegget.

Ser ikke FPS-informasjonen etter fullføring av FPS-konfigurasjonen

Når du konfigurerer FPS-telleren i Xbox Game Bar, legges brukerkontoen din til i gruppen Ytelsesloggbrukere (hvis kontoen din er administrator for enheten, eller hvis administratoren har lagt til kontoen din i gruppen). Hvis du ikke ser FPS-telleren etter at du har startet PC-en på nytt (Be om tilgang-knappen vises fortsatt i FPS-fanen), må du bekrefte at kontoen er lagt til i til i gruppen Ytelsesloggbrukere ved å skrive inn Datamaskinbehandling i boksen for skrivebordsøk, velge Lokale brukere og grupper > Grupper > Ytelsesloggbrukere. Hvis du ikke ser kontoen din i Medlemmer-boksen, ber du om tilgang på nytt fra FPS-fanen i Game Bar Ytelse-overlegget og starter deretter PC-en på nytt.

Hvis du fortsatt ikke ser FPS-informasjonen etter at du har prøvd å be om tilgang på nytt, legger du til administratorkontoen i gruppen manuelt ved å skrive inn Datamaskinbehandling i boksen for skrivebordsøk, velge Lokale brukere og grupper > Grupper > Ytelsesloggbrukere, trykke på Legg til og følge instruksjonene. Start PC-en på nytt slik at endringene trer i kraft.

Vil fjerne tilgang for FPS-informasjon

1. Skriv inn Datamaskinbehandling i boksen for skrivebordsøk, velg Lokale brukere og grupper > Grupper > Ytelsesloggbrukere.
  2. Velg en brukerkonto og trykk på Fjern.
  3. Start PC-en på nytt slik at endringen trer i kraft.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Spore PC-ens ytelse med Xbox Game Bar, som du leste om, eller om et annet problem?