Finne ut om et spill fungerer på Windows 10-enheten din

Kontrollere systeminformasjonen for enheten

Velg startknappen på PC-en, skriv inn Om PC-en og velg deretter Om PC-en for å vise følgende systeminformasjon:

• Operativsystem (OS)
  • Versjon
  • OS-build
  • Prosessor
  • Installert RAM (minne)
  • Systemtype (for eksempel 32- eller 64-biters operativsystem)

Hvis enheten ikke kjører minimumsversjonen (eller en senere versjon) av Windows, slik at du kan kjøre spillet, må du installere en oppdatering. Se siden Windows Update: vanlige spørsmål for å finne ut hvordan du oppgraderer enheten med den nyeste oppdateringen.

Obs!  Hvis du har versjon K eller KN av Windows 10, må du kanskje laste ned tilleggsprogramvare. Denne er tilgjengelige som en gratis nedlasting Gå til https://support.microsoft.com/en-us/kb/3099229 hvis du vil gjøre dette.

Kontrollere hvor mye ledig plass du har på enheten

Hvor mye plass du må ha på diskstasjonen for et spill, varierer avhengig av spillet og om du spiller på Xbox One eller i Windows 10.

Xbox One

Slik ser du om det er nok ledig diskplass på Xbox One-konsollen til at du kan installere et spill:

1. Trykk på Xbox-knappen på kontrolleren for å gå tilbake til Hjem-skjermen, og rull mot høyre til Mine spill og apper.
  2. Kontroller ledig diskplass, som vises i nedre venstre hjørne av skjermen. Hvis du ikke har nok plass, må du enten fjerne noen av de eksisterende spillene og appene, eller legge en ekstern stasjon til konsollen.

Hvis du bruker en ekstern lagringsenhet med konsollen din og vil endre standard installasjonsplassering:

1. Dobbelttrykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
  3. Velg System > Lagring.
  4. Standard lagringsplass vises under Administrer lagringsplass med et triangel i øvre høyre hjørne.

Windows 10

Slik finner du ut hvor mye ledig diskplass du har på Windows 10-enheten:

1. Velg startknappen , og velg deretter Innstillinger > System > Lagring.
  2. Brukt diskplass vises for hver stasjon på enheten. Kontroller at du har nok ledig plass på harddisken din.

Hvis du allerede har installert et spill og vil endre plasseringen fra én stasjon til en annen:

1. Kontroller først at spillet er lukket.
  2. Gå til Innstillinger > System > Lagring.
  3. Velg stasjonen du installerte spillet på, og velg deretter Apper og spill.
  4. Velg spillet, velg Flytt, og velg deretter diskstasjonen du vil flytte spillet til.

Kontrollere hvilket skjermkort som er installert, og hvor mye skjermminne du har

Hvis du ikke vet hvilket skjermkort som er installert, eller hvor mye skjermminne det har, kan du kontrollere det slik:

1. Velg startknappen , og velg deretter Innstillinger > System > Skjerm.
  2. Rull til bunnen, og velg Avanserte skjerminnstillinger.
  3. Rull til bunnen, og velg Egenskaper for skjermkort. Korttype viser navnet på skjermkortet, og Dedikert skjermminne viser skjermminnet.

Kontrollere hvilken versjon av DirectX som er installert

Hvis du ikke er sikker på hvilken versjon av DirectX du har installert, kan du kontrollere det slik:

1. Trykk på Windows-logotasten +R for å åpne dialogboksen Kjør.
  2. Skriv inn "dxdiag", og trykk deretter på Enter for å starte DirectX-diagnoseverktøyet.
  3. Se etter DirectX-versjonen i kategorien System i vinduet Systeminformasjon.

Du kan kontrollere funksjonsnivået ved å se etter støttede Funksjonsnivåer under Drivere i kategorien Skjerm for skjermkortet.

Kontrollere minimumskravene til systemet for spillet

Nå som du har systeminformasjonen for enheten, kan du finne spillets minimumskrav til systemet på et av følgende steder.

Microsoft Store i Windows 10

Slik kontrollerer du spillets minste systemkrav i tilfelle du har kjøpt eller vil kjøpe spillet fra Microsoft Store:

1. På Windows 10-enheten velger du Start og deretter Store.
  2. I Søkefeltet skriver du inn navnet på spillet som du vil kontrollere kravene for.
  3. Bla nedover til du finner Systemkrav-delen.
  4. Sammenlign denne informasjonen med systeminformasjon på enheten din for å se om enheten oppfyller minstekravene for å spille spillet.

Stedet på nettet der du kjøpte spillet

De fleste nettforhandlerne viser minimumskravene til systemet som må oppfylles for at du skal kunne spille spillet. Hvis du kjøpte eller vil kjøpe spillet fra en annen nettbutikk enn Microsoft Store i Windows 10, kan du kontrollere spillets minste systemkrav her:

1. Gå til nettstedet er du kjøpte eller vil kjøpe spillet fra.
  2. Søk etter spillet.
  3. Se etter systemkravene på siden for spilldetaljer eller kjøp.
    Obs!  Enkelte nettforhandlere oppgir også anbefalte systemkrav. Dette er med andre ord optimale forhold for spillene. Spillet vil fungere så lenge du kan oppfylle eller overgå minstekravene.
  4. Sammenlign spillets minstekrav med systeminformasjonen på enheten din for å se om enheten oppfyller minstekravene for å spille spillet.

Spillpakken hvis du kjøpte spillet fra en forhandler

Når du kjøper et spill fra en forhandler, vises minimumskravene til systemet på pakken. Kontroller at enheten oppfyller disse kravene.

Sammenligne spillets minimumskrav til systemet med enheten

Nå som du har systeminformasjonen for enheten og minimumskravene til systemet for spillet, er det enkelt å finne ut om spillet kan kjøre på enheten din.

Følgende tabell viser et eksempel av en enhet som ikke oppfyller minstekravene for et spill:

Enheten din

Spill: Minstekrav

Operativsystem: Windows 10

Prosessor: i5 CPU @ 1,7 GHz

Minne: 4 096 MB (4 GB)

DirectX-versjon: 9.1

Grafikkort-minne: 2 048 MB (2 GB)

Operativsystem: Windows 8.1 eller høyere

Prosessor: i3 CPU @ 1,5 GHz

Minne: 8 192 MB (8 GB)

DirectX-versjon: 11

Grafikkort-minne: 2 048 MB (2 GB)

Tabellen nedenfor viser et eksempel på en enhet som oppfyller minimumskravene:

Enheten din

Spill: Minstekrav

Operativsystem: Windows 10

Prosessor: i7 CPU @ 2,1 GHz

Minne: 16 384 MB (16 GB)

DirectX-versjon: 11

Grafikkort-minne: 2 048 MB (2 GB)

Operativsystem: Windows 8.1 eller høyere

Prosessor: i5 CPU @ 1,7 GHz

Minne: 8 192 MB (8 GB)

DirectX-versjon: 11

Grafikkort-minne: 2 048 MB (2 GB)