Koble til et kompatibelt headsett til den trådløse Xbox-kontrolleren

Koble et kompatibelt headsett til den trådløse Xbox-kontrolleren eller en Xbox Elite trådløs kontroller ved hjelp av en av følgende metoder: med en 3,5 mm lydkontakt eller med Xbox One Stereo Headset-adapter.

Obs!  Xbox One-konsollen har ikke Bluetooth-funksjonalitet. Du kan ikke koble headsettet til konsollen ved hjelp av Bluetooth.

Koble til headsettet direkte med en 3,5 mm lydkontakt

Hvis du har en trådløs Xbox-kontroller med en 3,5 mm port, kan du koble et headsett med en standard 3,5 mm kontakt direkte til kontrolleren. 3,5 mm-porten er en liten rund port nederst på kontrolleren.

Finn ut hvordan du justerer lydinnstillingene, ved å se Konfigurere og bruke Xbox One Chat Headset.

Standarder for 3,5 mm lydkontakter

Ikke alle lydkontakter på 3,5 mm produseres med samme standard. Det finnes to standarder for lydkontakter:

• Cellular Telecommunications Industry Association (CTIA) og
  • Open Mobile Terminal Platform (OMTP)

Hvis du bruker et OMTP-headset, vil du sannsynligvis oppleve problemer med lyd eller tale. Hvis headsettet eller ørepluggene du bruker, bruker OMTP-standarden, kan imidlertid du kjøpe en adapter slik at du kan konvertere enheten til CTIA. Disse adapterne er tilgjengelige hos de fleste elektronikkforhandlere.

Bildene nedenfor viser forskjellene mellom CTIA- og OMTP-standardene. CTIA-standarden har mikrofondelen av kontakten nærmere enden av kabelen, mens OMTP-standarden har jordingsdelen av kontakten nærmere enden av kabelen.

CTIA

1. Mikrofon
  2. Jord
  3. Høyre lydkanal
  4. Venstre lydkanal

OMTP

1. Jord
  2. Mikrofon
  3. Høyre lydkanal
  4. Venstre lydkanal

Koble et headset til Xbox One Stereo Headset-adapteren

Uansett hvilken type Xbox-kontroller du har, kan du koble Xbox One Stereo Headset-adapteren til kontrolleren via den rektangulære ekspansjonsporten nederst på kontrolleren. Deretter kan du koble en kompatibel 3,5 mm lydkontakt til adapteren for stereoheadset.

Obs!  Enkelte tredjepartsprodukter leveres med en adapter for stereoheadsett som kanskje ser annerledes ut enn Xbox One Stereo Headset-adapteren som er laget av Microsoft, men alle adapterne fungerer på samme måte.

Trykk på chattelydknappen på adapteren for stereoheadsettet til du hører bare snakkelyd. (Snakkelydknappen er i nedre venstre hjørne av adapteren når du holder kontrolleren.)

Hvis du har et stereo-chatheadsett, kobler du det til lydutgangen på TV-en, skjermen eller konsollen. Du kan bruke kontrollene på headsettet til å styre lydvolumet. De to hovedtypene kontakter er RCA-kabler og S/PDIF optisk lydkabel:

Stereoheadset med RCA-kabler

Koble RCA-kablene fra headsettet eller headsettets basestasjon til lydutgangsportene på TV-en. (Endene av RCA-kablene har en sylindrisk ytterkontakt rundt en tynn pinne som stikker ut i midten.)

Ting du må huske på:

• TV-en må ha RCA-lydutgangskontakter eller en hodetelefonkontaktutgang på 3,5 mm. Hvis du bruker hodetelefonkontakten på 3,5 mm, må du kjøpe en 3,5 mm mini-til-RCA-adapterkabel.
  • Xbox One Stereo Headset og flere andre spillheadsett bruker én lydkabel på 3,5 mm til både chat og spill. Disse headsettene kobles direkte til adapteren for stereoheadsettet.
  • Andre spillheadsett bruker to 3,5 mm lydkabler. Én kabel har vanligvis en grønn kontakt. Denne kontakten brukes til spillyd. Den andre kabelen har en rosa kontakt. Denne kontakten brukes til snakkelyd på en PC. Det kan følge med en adapter som kombinerer begge med disse headsettene. Imidlertid bruker ikke alle disse kablene CTIA-headsetstandarden. Dette kan gå ut over ytelsen og kvaliteten.

Stereoheadsett med S/PDIF (optisk) lydkabel

Koble stereoheadsettets optiske S/PDIF-kabel (Sony/Philips Digital Interface Format) til på baksiden av TV-en, skjermen eller konsollen. (S/PDIF-kabelen kobles til en rektangulær port på TV-en.)

Ikke-kompatible headset

Følgende headset er ikke kompatible med Xbox One Stereo Headset-adapteren:

• Mad Catz Tritton Warhead-headsettet
  • Mad Catz Tritton Primer-headsettet (Mad Catz tilbyr en adapter for Primer-headsettet for å konvertere lydkontakten på 2,5 mm til en lydkontakt på 3,5 mm. Kontakt Mad Catz for å få kundestøtte.)
  • Trådløst hodesett for Xbox 360 og trådløst Bluetooth-hodesett for Xbox 360
  • Headsett med denne 2,5 mm-kontakten fungerer ikke på grunn av kontaktformatet. Denne kontakten har en lang, sylindrisk plugg i midten av tilkoblingssiden som ikke passer inn i Xbox One Stereo Headset-adapteren.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurere og feilsøke Xbox One Stereo Headset og adapteren.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Koble til et kompatibelt headsett til den trådløse Xbox-kontrolleren, som du leste om, eller om et annet problem?