Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Feilsøke den trådløse Xbox One-kontrolleren

Se videoen eller emnene nedenfor for å løse problemet med kontrolleren.

Video: Feilsøke frakobling av kontroller på Xbox One

Se videoen Feilsøke frakobling av kontroller på Xbox One. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Uansett om du ikke får koblet til eller kontrolleren ikke forblir tilkoblet, kan forslagene nedenfor være til hjelp.

Hvis du har problemer med knappene på kontrolleren, kan du se Feilsøke knapper på Xbox One-kontrollere.

Telle de tilkoblede kontrollerne

Hvis åtte trådløse kontrollere allerede er tilkoblet, kan du ikke koble til en ny før du kobler fra én.

Aktiver kontrolleren

Xbox One trådløs kontroller slås av etter 15 minutter uten aktivitet. Du kan slå den på igjen ved å trykke på og holde Xbox-knappen  til den lyser.

Sjekke batteriet

Trykk på Xbox-knappen , og velg Hjem. Sjekk deretter batteriikonet i øvre høyre hjørne av skjermen. Hvis batterinivået er lavt, anbefaler vi at du bytter batteriene (hvis kontrolleren bruker AA-batterier) eller lader batteriet (hvis du har Xbox One Play & Charge Kit).

Obs! Kontrolleren har kanskje nok strøm til å kunne slå seg på igjen en kort stund, men det blir ikke lenge før du må bytte batteriene. Du kan sjekke batterinivået til kontrolleren ved å vise batteriindikatoren på Hjem-skjermen.

Flytte deg nærmere Xbox-konsollen

Rekkevidden til trådløse kontrollere er 6–9 m, men ting som vegger eller forstyrrelser fra andre trådløse enheter kan redusere rekkevidden. Rekkevidden kan også reduseres hvis Xbox-konsollen er snudd vekk fra deg eller står i et skap. Pass på at du peker kontrolleren mot fremsiden av Xbox-konsollen.

Fjerne gjenstander mellom kontrolleren og Xbox-konsollen

Sjekk området mellom deg og Xbox-konsollen, og se etter ting som kan forstyrre kontrollerens trådløse signal, for eksempel bærbare datamaskiner, mikrobølgeovner, trådløse telefoner, trådløse rutere, skillevegger av metall, hyller, dører og så videre).

Slå Xbox-konsollen av og på

Du slår Xbox-konsollen helt av ved å trykke på og holde Xbox-knappen på fremsiden av konsollen i 10 sekunder til den slår seg av. Slå deretter konsollen på igjen.

Koble til kontrolleren på nytt

Trykk på og hold tilkoblingsknappen øverst på kontrolleren (mellom skuldernappene til venstre) til Xbox-knappen blinker.

Trykk deretter på tilkoblingsknappen på konsollen:

• På Xbox One X og Xbox One S er tilkoblingsknappen til høyre på fremsiden, nedenfor av/på-knappen.
  • På den opprinnelige Xbox One-konsollen er tilkoblingsknappen en rund knapp på siden, rundt hjørnet ved plateskuffen.

Koble til med en USB-kabel

Du kan også koble til på nytt ved å bruke en USB til mikro-USB-kabel. Koble til mikro-USB-enden øverst på kontrolleren og USB-enden til USB-kontakten på siden eller baksiden av Xbox-konsollen.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Koble en trådløs Xbox One-kontroller til konsollen.

Obs! Hvis kontrolleren kobles til når du bruker en USB-kabel, men ikke forblir tilkoblet når du fjerner den, kobler du kabelen til på nytt og ser om en oppdatering er tilgjengelig for kontrolleren (se Oppdatere kontrolleren).

Hvis kontrolleren oppdateres og ikke holder seg tilkoblet selv når du bruker USB-kabelen, bytter du kontrolleren (se Bytte kontrolleren).

Oppdatere kontrolleren

Dobbeltrykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velg deretter System > Innstillinger > Kinect og enheter > Enheter og tilbehør. Velg … og sjekk fastvareversjonen. Hvis det står at ingen oppdatering er tilgjengelig, er kontrolleren oppdatert. Hvis det står «Oppdater», følger du fremgangsmåten.

Hvis du ikke får fullført en nødvendig oppdatering, kan du se Feilsøke oppdateringsproblemer med Xbox One-kontrolleren.

Fjerne tilbehør fra Xbox-konsollen

Enkelte USB-enheter, inkludert utilstrekkelige USB-kabler, kan forstyrre trådløse signaler. Koble fra alle USB-enheter som er koblet til Xbox-konsollen (trådløs maskinvare, eksterne harddisker, andre kablede kontrollere, tastaturer og så videre). Start Xbox-konsollen på nytt (se Starte Xbox-konsollen på nytt), og prøv kontrolleren på nytt.

Prøve en annen kontroller

Hvis du har en annen kontroller, ser du om den også kobles fra. Sørg for at batteriet er fulladet, og spill deretter en stund for å teste den.

Hvis den andre kontrolleren fungerer, kan det hende du må bytte ut den første kontrolleren. Gå til Service og reparasjon for enhet, logg på med Microsoft-kontoen, og velg deretter Erstatt et tilbehør. Hvis begge kontrollerne ofte har tilkoblingsproblemer, kan det hende at konsollen din trenger service. Gå til Service og reparasjon for enhet, logg på med Microsoft-kontoen, registrer Xbox-konsollen hvis den ikke allerede er der, og velg deretter Send en reparasjonsforespørsel.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Få Xbox-konsollen eller Kinect-sensoren reparert.

Bytte kontrolleren

Hvis du ikke fikk koblet kontrolleren til konsollen med disse løsningene, må du bytte kontrolleren.

1. Gå til Enhetstjenester, logg på med Microsoft-kontoen, og registrer Xbox-konsollen hvis den ikke allerede er der.
  2. Velg den registrerte konsollen din, velg Start en servicebestilling, og følg deretter instruksjonene.

Har du reparasjons- eller garantispørsmål? Se Microsoft Complete for Xbox One med dekning av utilsiktet skade.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilsøke den trådløse Xbox One-kontrolleren , som du leste om, eller om et annet problem?