Oppdater den trådløse Xbox-kontrolleren

Når du oppdaterer kontrolleren med den nyeste programvaren, får du viktige forbedringer som full tilgang til egenskapene for Xbox One Stereo Headset-adapteren. Oppdater kontrolleren trådløst eller med USB. Hvis du trenger hjelp med feilsøking, kan du se Feilsøke oppdateringsproblemer med Xbox One-kontrolleren.

På denne siden

Oppdatere trådløst

En trådløs Xbox-kontroller som er kjøpt i juni 2015 eller senere, kan oppdateres trådløst uten å kobles til med en USB-kabel. Denne kontrolleren har en liten, rund 3,5 mm port nederst (kontrollere uten en slik port må oppdateres via en USB-kabel).

En pil peker mot 3,5 mm-porten på den trådløse Xbox One-kontrolleren.
  1. Hvis du har en adapter for stereoheadset, setter du den inn under kontrolleren, slik at den også får oppdateringer.
  2. Hvis du bruker en adapter for stereoheadsett, kobler du til et headsett (et headsett må kobles til for at adapteren skal slå seg på).
  3. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, velg System > Innstillinger > Enheter og strømming > Tilbehør, og velg deretter kontrolleren du vil oppdatere.
  4. Velg Enhetsinformasjon, velg boksen Fastvareversjon, og velg deretter Fortsett.

Obs!

• Det kan hende at funksjonen for automatisk gjenkjenning ikke fungerer med en gang for denne oppdateringen, hvis du kobler adapteren for stereoheadsettet til kontrolleren mens en systemoppdatering lastes ned, eller mens konsollen er slått av. Du kan løse dette problemet ved å gå til Hjem-skjermen og koble fra adapteren. Deretter kobler du adapteren til kontrolleren på nytt.
  • Du trenger bare å oppdatere kontrolleren én gang for å bruke adapteren for stereoheadset. Hvis du imidlertid har tenkt å bruke adapteren for stereoheadset med andre kontrollere for Xbox One, må du følge denne fremgangsmåten for hver kontroller. Se også regelmessig etter oppdateringer siden Xbox ofte gir ut nye kontrollerfunksjoner og -forbedringer.

Oppdatere med USB

1. Hvis du har en adapter for stereoheadset, setter du den inn under kontrolleren, slik at den også får oppdateringer.
  2. Hvis du bruker en adapter for stereoheadset, kobler du til et headset (et headset må kobles til for at adapteren skal slå seg på).
  3. Koble den medfølgende USB-kabelen til porten på venstre side av konsollen, rundt hjørnet ved plateskuffen. For Xbox One X og Xbox One S er USB-porten plassert foran under av/på-knappen.
  4. Koble den andre enden av USB-kabelen til toppen av kontrolleren.
Skjermen La oss gjøre oss klare vises. En pil angir hvordan du kobler en USB-kabel til kontrolleren. Fortsett-knappen er uthevet.
  1. Instruksjoner om hvordan du installerer oppdateringen, skal vises automatisk. Følg instruksjonene, og ikke koble fra USB-kabelen mens oppdateringen pågår. Prosessen kan ta opptil tre minutter. Hvis instruksjonene om hvordan du installerer oppdateringen, ikke vises automatisk, kan du starte prosessen manuelt. Dette gjør du ved å trykke på Xbox-knappen for å åpne guiden, velge System > Innstillinger > Enheter og strømming > Tilbehør, og velg deretter kontrolleren du vil oppdatere. Velg Enhetsinformasjon, velg boksen Fastvareversjon, og velg deretter Fortsett.

Obs!

• Det kan hende at funksjonen for automatisk gjenkjenning ikke fungerer med en gang for denne oppdateringen, hvis du kobler adapteren for stereoheadsett til kontrolleren mens en systemoppdatering lastes ned, eller mens konsollen er slått av. Du kan løse dette problemet ved å gå til Hjem-skjermen og koble fra adapteren. Deretter kobler du adapteren til kontrolleren.
  • Du trenger bare å oppdatere kontrolleren én gang for å bruke adapteren for stereoheadset. Hvis du imidlertid har tenkt å bruke adapteren for stereoheadset med andre kontrollere for Xbox One, må du følge denne fremgangsmåten for hver kontroller. Se også regelmessig etter oppdateringer siden Xbox ofte gir ut nye kontrollerfunksjoner og -forbedringer.

Oppdatere på PC

Oppdater kontrolleren din på en Windows 10-PC ved å bruke Xbox Tilbehør-appen:

1. Hvis du ikke allerede har appen installert, kan du få den i Microsoft Store.
  2. Åpne Xbox Tilbehør-appen.
  3. Koble til den trådløse Xbox One-kontrolleren ved hjelp av en USB-kabel eller den trådløse Xbox-adapteren for Windows.
    Obs! Du blir bedt om å oppdatere til jubileumsutgaven av Windows 10 hvis du ikke allerede har gjort det.
  4. Når kontrolleren er tilkoblet, vises meldingen Oppdatering kreves hvis en oppdatering er obligatorisk. Installer oppdateringen.

Obs!

• Xbox Tilbehør-appen er bare tilgjengelig på Windows 10.
  • Kontrollerne som ikke har en innebygd 3,5 mm lydutgang må oppdateres ved hjelp av en USB-tilkobling, og må ha Windows 10 TH2 Update (eller nyere).
  • Oppdatering av kontrolleren over Bluetooth støttes ikke.
  • Hvis du vil tilpasse Xbox Elite trådløs kontroller serie 2 i Xbox Tilbehør-appen, kan du skaffe deg Mai 2019-oppdateringen for Windows 10 (eller nyere) og sørge for at PC-en har de nyeste reparasjonene. Se hvordan du får oppdateringer.
  • Bluetooth krever en PC som kjører jubileumsoppdateringen av Windows 10. Se Vanlige spørsmål om Windows Update for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows-oppdateringen.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Oppdater den trådløse Xbox-kontrolleren, som du leste om, eller om et annet problem?