Bruke den trådløse Xbox-kontrolleren på Samsung Gear VR

November-oppdateringen for Xbox One i 2016 gjorde at du kan bruke den Bluetooth-kompatible trådløse Xbox-kontrolleren til å spille spill på Samsung Gear VR, levert av Oculus.

Kontroller at den trådløse Xbox-kontrolleren er Bluetooth-kompatibel og har den nyeste oppdateringen, før du starter. Se delen Feilsøking nedenfor hvis du vil ha mer informasjon.

Koble kontrolleren til Android-enheten du bruker i Samsung Gear VR:

1. Slå på den trådløse Xbox-kontrolleren og Android-enheten.
  2. Trykk og holdBind-knappen i 3 sekunder og slipp.
  1. Gå til Innstillinger > Bluetooth på Android-enheten.
  2. Aktiver Bluetooth, og velg Søk.
  3. Velg Xbox trådløs kontroller blant de tilgjengelige enhetene. Enheten skal nå vises som paret under Tilknyttede enheter.
  4. Koble telefonen til Samsung Gear VR, og bekreft at Bluetooth er slått på.
  5. Trykk og hold Tilbake-knappen.
  6. Velg Innstillinger > Bluetooth.

Hvis kontrolleren er koblet til, men ikke fungerer i spillet, installerer du de nyeste oppdateringene fra spillutgiveren.

Bluetooth-merknader

• Den trådløse Xbox-kontrolleren støtter ikke tilbehør, for eksempel headset, Xbox minitastatur eller Xbox One Stereo Headset-adapter, mens den er tilkoblet via Bluetooth.
  • Du kan ikke oppdatere den trådløse Xbox-kontrolleren ved å bruke en Android-enhet.
  • Du må ha en PC med Windows 10 Anniversary Update eller nyere for å kunne få den nyeste kontrolleroppdateringen. Se Vanlige spørsmål om Windows Update for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows-oppdateringen.
  • Appen Tilbehør for Xbox er bare tilgjengelig for Windows 10.
  • Du kan ikke oppdatere fastvaren for den trådløse Xbox-kontrolleren over Bluetooth.
  • Du kan ikke oppdatere den trådløse Xbox-kontrolleren ved å bruke en Android-enhet.

Feilsøking

Kontrollere at den trådløse Xbox-kontrolleren er kompatibel med Bluetooth

Hvis du ikke er sikker, ser du på plasten rundt Xbox-knappen. På kontrollere som støtter Bluetooth, er plasten rundt Xbox-knappen en del av fronten av kontrolleren. På kontrollere uten Bluetooth er plasten en del av toppen, der skulderknappene er. Kontrolleren har Bluetooth-funksjonaliteten hvis den ser ut som den nederst i denne illustrasjonen.

En illustrasjon viser en Xbox One-kontroller uten Bluetooth ovenfor en kontroller med Bluetooth.

Få den nyeste oppdateringen for den trådløse Xbox-kontrolleren

Følg én av de tre fremgangsmåtene nedenfor for å oppdatere den trådløse Xbox-kontrolleren.

Oppdater trådløst ved å bruke Xbox One-konsollen Oppdater ved å bruke en USB-kabel på Xbox One-konsollen Oppdater ved å bruke den trådløse Xbox-adapteren for Windows, eller oppdater via USB ved å bruke Windows 10-PC-en
  1. Kontroller at du har den nyeste systemoppdateringen, ved å gå til Innstillinger > System > Konsollinformasjon og oppdateringer. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, installerer du den.
  2. Kontroller at du har den nyeste kontrolleroppdateringen, ved å gå til Innstillinger > Kinect og enheter > Enheter og tilbehør.
  3. Velg kontrolleren du vil oppdatere.
  4. Velg Oppdater og deretter Fortsett.
  1. Kontroller at du har den nyeste systemoppdateringen, ved å gå til Innstillinger > System > Konsollinformasjon og oppdateringer. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, tar du den.
  2. Koble den store enden av USB-kabelen til USB-porten på konsollen.
  3. Koble den lille enden av USB-kabelen til toppen av kontrolleren.
  4. Hvis en oppdatering er tilgjengelig, vises instruksjoner om hvordan du installerer den. Installer oppdateringen.
  1. Oppdatere PC-en til den nyeste versjonen av Windows 10. PC-en må ha Windows 10 Anniversary Edition eller senere. Se Vanlige spørsmål om Windows Update for å finne ut hvordan du får den nyeste Windows-oppdateringen.
  2. Start Microsoft Store, og skriv inn søkeuttrykket «Tilbehør for Xbox». Velg deretter Hent for å laste ned og installere appen.
  3. Åpne appen Tilbehør for Xbox ved å velge Start etter at den er installert.
  4. Koble til den trådløse Xbox-kontrolleren med en USB-kabel eller den trådløse Xbox-adapteren for Windows.
  5. Meldingen Oppdatering kreves vises hvis en oppdatering er obligatorisk. Installer oppdateringen.

Kontrollere at Android-enheten, operativsystemet og spillet støttes

Støttede enheter Støttede operativsystemer Støttede spill
Galaxy S7
Galaxy S7 edge
Galaxy Note5
Galaxy S6 edge+
Galaxy S6
Galaxy S6 edge

5.1.1

6.0.1

Dette fungerer med alle kontrollerkompatible spill på Samsung Gear VR. Du kan se om spillet er kompatibelt med kontrollere, ved å se beskrivelsessiden for appen i Oculus Store.

*Gå til Konfigurere Samsung Gear VR hvis du vil ha informasjon om hvordan du konfigurerer enheten.

Vanlige spørsmål

Jeg har et spørsmål om Samsung-enheten

Gå til Samsung Support hvis du vil ha hjelp med Samsung-enheten.

Jeg vil ha hjelp til å kjøpe, laste ned, installere eller oppdatere spill

Gå til kundestøtte for Oculus.

Jeg har et spørsmål om eller problemer med å spille et spill

Gå til nettstedet til spillutgiveren for å få kundestøtte.

Jeg har spørsmål om eller vil ha hjelp med den trådløse Xbox-kontrolleren. Hva skal jeg gjøre?

Følg trinnene ovenfor for å være sikker på at alt er riktig konfigurert. Hvis dette ikke løser problemet, går du til Standard trådløs Xbox One-kontroller for å få veiledning og feilsøkingsinformasjon.

Hvis teknologien som gjør at dette fungerer, er Bluetooth, betyr dette at du kan pare den trådløse Xbox-kontrolleren med enhver Bluetooth-aktivert enhet?

Foreløpig er det bare utvalgte Samsung Galaxy-enheter som støttes. I enkelte tilfeller kan du kanskje pare og bruke kontrolleren på andre enheter, men med begrenset funksjonalitet. Vi holder på å undersøke muligheten til å støtte kontrolleren på ytterligere enheter via Bluetooth.

Hvilke spill støttes?

Dette fungerer med alle kontrollerkompatible spill på Samsung Gear VR. Du kan se om spillet er kompatibelt med kontrollere, ved å se beskrivelsessiden for appen i Oculus Store.