Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Hva er 4K?

Video: Konfigurere 4K og HDR

Se videoen Konfigurere 4K og HDR. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

4K er en oppløsning for TV-en. Teknisk sett kalles det 4K UHD (eller 4K Ultra HD, eller 4K Ultra High Definition). Oppløsningen leverer fire ganger så mange piksler som en HDTV med 1080p. Dette gir deg et skarpere og mer detaljert bilde.

Hvis du vil oppleve 4K og den medfølgende videoteknologien, HDR (high dynamic range), må du ha en 4K-TV og en Xbox One X- eller Xbox One S-konsoll.

Opprinnelig 4K i forhold til 4K-oppskalering

Når du setter konsollens oppløsning til 4K UHD, vises alt på konsollen – Hjem-skjermen, spill og apper – i 4K. På Xbox One X blir 4K-innhold vist i opprinnelig 4K-oppløsning, og annet innhold (for eksempel spill som er kodet for 1080p) blir oppskalert til 4K. Spill på Xbox One S oppskaleres også til 4K. Selv om oppskalert 4K er jevnere og mer detaljert enn opprinnelig 720p eller 1080p, er den ikke like rik og detaljert som opprinnelig 4K.

Hvis du vil angi oppløsning og oppskalere alt innholdet til 4K, trykker du på Xbox-knappen for å åpne guiden, og går til System > Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang. For TV-oppløsning velger du 4K UHD.

4K i spill og apper

Du trenger ikke å sette konsollens oppløsningen til 4K for å spille av 4K-innhold. Du kan stille inn konsollen til en annen oppløsning, for eksempel 1080p, og når et spill eller en app krever 4K-oppløsning (og TVen støtter 4K-moduset som kreves) vil TVen din automatisk bytte til 4K. Dette er et godt alternativ hvis du ønsker å spille av 1080p-innhold i originaloppløsning, men når du også ønsker å dra nytte av 4K-oppløsningen når du spiller av 4K-innhold.

Slik endrer du oppløsningen til en lavere oppløsning, men velger at oppløsningen automatisk blir byttet til 4K når 4K-innhold blir vist.

1. Åpne guiden og gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang, og sørg for at TV-oppløsning er satt til 720p eller 1080p.
  2. Velg Avanserte videoinnstillinger, og sørg for at det er merket av for Tillat 4K.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Hva er 4K?, som du leste om, eller om et annet problem?