Justere skjerminnstillingene på Xbox One-konsollen

Justere skjerminnstillingene

Xbox One-konsollen har støtte for mange ulike skjerminnstillinger. Det er enkelt å velge innstillingene som er best for TV-en din. Slik gjør du det:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg System.
  3. Velg Innstillinger.
  4. Velg Skjerm og lyd, og velg deretter Videoutgang.
  5. Velg skjerm- og bildeinnstillingene som passer for TV-en din.

Obs!

Forklaring av skjerminnstillinger

TV-oppløsning

Xbox One-konsollen har støtte for følgende oppløsninger. Disse oppløsningene er standard for HDTV-er:

• 720p
  • 1080p
  • 4K UHD (du ser bare dette alternativet hvis TV-en støtter 4K)

Xbox One skal automatisk velge innstillingen som passer best for TV-en.

Obs! Xbox One-konsollen går automatisk tilbake til den forrige innstillingen hvis du ikke bekrefter den nye innstillingen innen 15 sekunder.

Kalibrer HDTV

Kalibrer HDTV lar deg konfigurere de optimale innstillingene for TV-en din. Du kan justere størrelsesforholdet, skarpheten, lysstyrken, kontrasten og andre innstillinger. Det kan også være at du må justere noen innstillinger på TV-en, så se i dokumentasjonen fra produsenten for informasjon om hvordan du bruker menyalternativene på TV-en din.

Obs!  Du kan også kalibrere TV-en for å få den beste visuelle opplevelsen for spill, filmer og TV-programmer. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kalibrerer TV-en, kan du se dokumentasjonen fra TV-produsenten.

Avanserte videoinnstillinger

Du kan finjustere videoinnstillingene ved å åpne skjermbildet Avanserte videoinnstillinger. Der kan du velge:

TV-tilkobling

Det er tre innstillinger for å håndtere gjenkjenningen av tilgjengelige oppløsninger. Du kan angi én av følgende tre innstillinger for TV-tilkobling:

• Automatisk gjenkjenning. Vi anbefaler at du lar TV-tilkoblingen ha denne innstillingen siden dette lar Xbox One-konsollen velge TV-oppløsningen basert på informasjon fra TV-en.
  • DVI. Vi anbefaler at du velger denne innstillingen bare hvis du bruker en HDMI-til-DVI-adapter.
    Obs!  Hvis du velger DVI, deaktiveres HDMI-lyd. Du får ikke lyd med mindre du bruker Optisk lyd.
  • HDMI. Velg denne innstillingen hvis du vet at det finnes en oppløsning som støttes av både Xbox One-konsollen og TV-en din, men oppløsningen ikke er oppført. Denne innstillingen lar deg velge oppløsningen som støttes av både konsollen og TV-en.
    Obs!  Hvis du velger en oppløsning som ikke støttes av TV-en, venter du 15 sekunder til bekreftelsesdialogboksen forsvinner.

4K TV-detaljer

Dette oppdager TV-funksjonene og hvilke typer innhold som kan vises i 4K og HDR. Hvis du vil ha mer informasjon om denne delen, kan du se Kontrollere TV-ens 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One X og Xbox One S.

Tillat gjennomgang av følgende videoinnholdstyper

Tillat 50Hz

Denne innstillingen lar Xbox One-konsollen gjengi et 50 Hz-signal hvis videokilden er kodet for 50 Hz. Dette er standard oppdateringsfrekvens i Europa, Midtøsten og Afrika, og mange steder i Asia.

Tillat 24Hz

Denne innstillingen lar deg se filmer med en oppdateringsfrekvens på 24 Hz, som er den vanlige bildefrekvensen for kinofilmer.

Tillat HDR

Denne innstillingen lar deg vise HDR-innhold når det er tilgjengelige i spill og apper.

HDR står for høyt dynamisk område (”High Dynamic Range” (HDR)) Med HDR på Xbox One X- og Xbox One S-konsoll kan TV-en vise dypere farger og rikere kontraster, noe som betyr at bildet vises som mer levende og realistisk enn på en vanlig HDTV.

Se HDR på Xbox One X og Xbox One S for mer informasjon.

Tillat 4K

Denne innstillingen lar deg vise opprinnelig 4K-innhold på skjermen når det er tilgjengelige i spill og apper.

Du trenger ikke å sette konsollens oppløsningen til 4K for å spille av 4K-innhold. Du kan stille inn konsollen til en annen oppløsning, for eksempel 1080p, og når et spill eller en app krever 4K-oppløsning (og TVen støtter 4K-moduset som kreves) vil TVen din automatisk bytte til 4K. Dette er et godt alternativ hvis du ønsker å spille av 1080p-innhold i originaloppløsning, men når du også ønsker å dra nytte av 4K-oppløsningen når du spiller av 4K-innhold.

Tillat YCC 4:2:2

• Hvis YCC422 er deaktivert og du har problemer med HDMI-video, kan du prøve å aktivere innstillingen.
  • Hvis YCC422 er aktivert og du har problemer med HDMI-video, kan du prøve å deaktivere innstillingen.

Tillat 3D

Med denne innstillingen kan du se 3D Blu-ray-plater på Xbox One.

Obs! TV-en din må støtte 3D for at du skal kunne se 3D-innhold.

Fargedybde

Fargedybde er antall biter med fargedata som brukes til å vise hver piksel. Millioner av farger bruker 24-biters fargedata til å representere de tre RGB-fargene. Hvis du vet at TV-en støtter dype farger, kan du velge en høyere fargedybde.

Fargerom

Vi anbefaler på det sterkeste at du lar Standard (anbefalt) være angitt for fargerommet. Signalet settes da til RGB Limited, som er kringkastingsstandarden for videoinnhold og er ment til bruk på TV-er.