Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Justere skjerminnstillingene på Xbox One-konsollen

Justere skjerminnstillingene

Xbox One-konsollen har støtte for mange ulike skjerminnstillinger. Velg innstillingene som er best for TV-en din ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger.
  3. Velg Skjerm og lyd, og velg deretter Videoutgang.
  4. Velg skjerm- og bildeinnstillingene som passer for TV-en din.

Obs!

Forklaring av skjerminnstillinger

Forklaring av skjerminnstillinger

Oppløsning

Xbox One har støtte for følgende oppløsninger. Disse oppløsningene er standard for HDTV-er:

• 720p
  • 1080p
  • 1440p (dette alternativet vises bare hvis TV-en støtter 1440p)
  • 4K UHD (dette alternativet vises bare hvis TV-en støtter 4K)

Xbox One skal automatisk velge innstillingen som passer best for TV-en.

Obs! Konsollen går automatisk tilbake til den forrige innstillingen hvis du ikke bekrefter den nye innstillingen innen 15 sekunder.

Oppdateringsfrekvens

Hvis du har en Xbox One S eller X og TV-en støtter 120 Hz via HDMI, vises denne innstillingen under Skjerm > Oppløsning.

Oppdateringsfrekvensen angir hvor mange ganger et bilde vises på TV-en eller skjermen per sekund. Oppdateringsfrekvens måles vanligvis i hertz (svingninger per sekund). En skjerm som produserer et bilde 60 ganger per sekund, har en oppdateringsfrekvens på 60 Hz, som er standard oppdateringsfrekvens for alle Xbox One-konsoller. Hvis konfigurasjonen din oppfyller kravene ovenfor, kan du øke oppdateringsfrekvensen til 120 Hz for oppløsningene 1080p og 1440p.

Obs!

• Skjermen din må ha støtte for 120 Hz via HDMI. Selv om enkelte skjermer har støtte for 120 Hz via DisplayPort, er det ikke sikkert at de støtter dette via HDMI.
  • 120 Hz er bare tilgjengelig for 1080p og 1440p. Hvis du endrer oppløsningen til 4K UHD eller 720p, settes oppdateringsfrekvensen til 60 Hz som standard.
  • Hvis du har konfigurert konsollen for 4K UHD og endrer oppdateringsfrekvensen til 120 Hz, nedgraderes oppløsningen til høyeste oppløsning som er tilgjengelig for skjermen.

Forklaring av avanserte innstillinger

Du kan finjustere videoinnstillingene under Avanserte videoinnstillinger.

Videomoduser

Videomoduser gjør at apper og spill kan overstyre skjerminnstillingene for systemet for å tillate gjennomgang av følgende videoinnholdstyper:

Tillat 50 Hz

Denne innstillingen lar Xbox One-konsollen gjengi et 50 Hz-signal hvis videokilden er kodet for 50 Hz. Dette er standard oppdateringsfrekvens i Europa, Midtøsten og Afrika, og mange steder i Asia.

Tillat 24Hz

Denne innstillingen lar deg se filmer med en oppdateringsfrekvens på 24 Hz, som er den vanlige bildefrekvensen for kinofilmer.

Tillat automatisk modus for kort ventetid

Automatisk modus for kort ventetid (også kalt «spillmodus») gjør at konsollen kan be skjermen om å endre ventetidmodus når et spill startes og deretter gå tilbake etter at du har avsluttet spillet.

Obs! Modus for kort ventetid oppnås ved at TV-en deaktiverer behandlingsfunksjonene som ellers hadde ført til ventetid. Deaktivering av disse behandlingsfunksjonene kan påvirke bildekvaliteten – HDR-farger kan virke utvasket, og kontrast og bakbelysning kan se ut som om de er deaktivert. Dette skjer for å oppnå den korte ventetiden. Deaktiver denne funksjonen hvis du ikke liker bildekvaliteten.

Tillat variabel oppdateringshastighet

VRR-teknologier (variabel oppdateringsfrekvens ) brukes til å justere oppdateringsfrekvensen til en skjerm dynamisk og øyeblikkelig for å redusere hakking og flenger på skjermen mens du spiller spill. VRR er bare tilgjengelig når du er koblet til en TV som støtter HDMI-VRR eller AMD FreeSync.

Obs! Når VRR er aktivert, kan spillklipp og -sendinger bli hakkete eller få flenger på skjermen. Dette kan skje fordi seerens oppdateringsfrekvens for avspilling er låst mens oppdateringsfrekvensen for den aktive spilleren varierer. VRR kan også føre til visningsproblemer hvis videosignalet sendes via en AV-mottaker. Hvis du legger merke til visningsproblemer, må du kanskje deaktivere VRR eller omgå AV-mottakeren og koble HDMI-kabelen direkte til skjermen.

Tillat 3D

Denne innstillingen gjør at du kan se 3D Blu-ray-plater på Xbox One.

Obs! TV-en din må støtte 3D for at du skal kunne se 3D-innhold.

Tillat YCC 4:2:2

• Hvis YCC 4:2:2 er deaktivert og du har problemer med HDMI-video, kan du prøve å aktivere den.
  • Hvis YCC 4:2:2 er aktivert og du har problemer med HDMI-video, kan du prøve å deaktivere den.

Tillat 4K

Denne innstillingen gjør at du kan vise opprinnelig 4K-innhold på skjermen når det er tilgjengelige i spill og apper.

Du trenger ikke å sette konsollens oppløsningen til 4K for å spille av 4K-innhold. Du kan stille inn konsollen til en annen oppløsning, for eksempel 1080p, og når et spill eller en app krever 4K-oppløsning (og TVen støtter 4K-moduset som kreves) vil TVen din automatisk bytte til 4K. Dette er et godt alternativ hvis du ønsker å spille av 1080p-innhold i originaloppløsning, men når du også ønsker å dra nytte av 4K-oppløsningen når du spiller av 4K-innhold.

Tillat HDR10

Denne innstillingen lar deg vise HDR10-innhold når det er tilgjengelig i spill og apper.

HDR står for High Dynamic Range (høyt dynamisk område). Med HDR10 på Xbox One X- og Xbox One S-konsollen kan TV-en vise dypere farger og rikere kontraster, noe som betyr at bildet vises som mer levende og realistisk enn på en vanlig HDTV.

Se HDR på Xbox One X og Xbox One S hvis du vil ha mer informasjon.

Tillat Dolby Vision

Denne innstillingen lar deg vise Dolby Vision-innhold når det er tilgjengelig i enkelte apper.

Dolby Vision er en annen type HDR-standard. Med Dolby Vison på Xbox One X- og Xbox One S-konsollen kan TV-en vise dypere farger og bedre kontrast, slik at bildene ser mer livfulle og realistiske ut enn de gjør i standard HD, når du bruker noen av videoappene der HDR-innholdet er kodet i Dolby Vision.

Obs! Hvis du vil se en liste over TV-er med støtte for Dolby Vision, kan du gå til https://www.dolby.com/us/en/categories/tv/dolby-vision-xbox-compatible.pdf.

Videogjengivelse og overskanning

Tilkobling

Det er tre innstillinger for å håndtere gjenkjenningen av tilgjengelige oppløsninger. Du kan angi én av følgende tre innstillinger for TV-tilkobling:

• Automatisk gjenkjenning. Vi anbefaler at du lar TV-tilkoblingen ha denne innstillingen siden dette lar Xbox One-konsollen velge TV-oppløsningen basert på informasjon fra TV-en.
  • DVI. Vi anbefaler at du velger denne innstillingen bare hvis du bruker en HDMI-til-DVI-adapter.
    Obs! Hvis du velger DVI, deaktiveres HDMI-lyd. Du får ikke lyd med mindre du bruker optisk lyd.
  • HDMI. Velg denne innstillingen hvis du vet at det finnes en oppløsning som støttes av både konsollen og TV-en din, men oppløsningen ikke er oppført.
    Obs! Hvis du velger en oppløsning som ikke støttes av TV-en, venter du 15 sekunder til bekreftelsesdialogboksen forsvinner.

Fargedybde

Fargedybde er antall biter med fargedata som brukes til å vise hver piksel. Millioner av farger bruker 24-biters fargedata til å representere de tre RGB-fargene. Hvis du vet at TV-en støtter dype farger, kan du velge en høyere fargedybde.

Fargerom

Vi anbefaler på det sterkeste at du lar Standard (anbefalt) være angitt for fargerommet. Signalet settes da til RGB Limited, som er kringkastingsstandarden for videoinnhold og er ment til bruk på TV-er.

Kantlinje for overskanning

En app kan ha en kantlinje rundt seg, slik at den ikke havner utenfor skjermen. Dette gjøres for å gi deg den beste appopplevelsen, og den er aktivert som standard. Du kan deaktivere den, men opplevelsen kan variere basert på skjermen og hvordan en app fungerer uten en kantlinje. Vi anbefaler at du lar den være aktivert.

Forklaring av konfigurasjonsinnstillinger

4K TV-detaljer

Dette oppdager TV-funksjonene og hvilke typer innhold som kan vises i 4K og HDR. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Kontrollere TV-ens 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One X og Xbox One S.

Kalibrer HDTV

Kalibrer HDTV lar deg konfigurere de optimale innstillingene for TV-en din. Du kan justere størrelsesforholdet, skarpheten, lysstyrken, kontrasten og andre innstillinger. Det kan også være at du må justere noen innstillinger på TV-en, så se i dokumentasjonen fra produsenten for informasjon om hvordan du bruker menyalternativene på TV-en din.

Obs!  Du kan også kalibrere TV-en for å få den beste visuelle opplevelsen for spill, filmer og TV-programmer. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kalibrerer TV-en, kan du se dokumentasjonen fra TV-produsenten.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Justere skjerminnstillingene på Xbox One-konsollen, som du leste om, eller om et annet problem?