Hva er forskjellen mellom spill som er 4K Ultra HD, HDR og Xbox One X-forbedret?

Xbox One X-forbedrede spill

Se video om Xbox One X-forbedrede spill. (Videoen er bare tilgjengelig på engelsk)

Xbox One X åpner et vindu mot flere visuelle forbedringer som er rettet mot de nyeste UHD-TV-ene (ultra-high-definition). Når du kjøper Xbox-spill, kommer du til å se disse betegnelsene i ulike kombinasjoner, avhengig av spillet: 4K Ultra HD, HDR og Xbox One X-forbedret. Her er en oversikt over hver av dem.

4K

4K henviser til bildeoppløsning, eller antall piksler som brukes for hvert bilde. Spill som beskrives som 4K, har en oppløsning på 3840 piksler × 2160 linjer, en mye høyere oppløsningen enn spill på 1080p HD. Hvis du vil vise 4K-spill i originaloppløsningen, må TV-en være kompatibel med 4K.

HDR (High Dynamic Range)

Visuelt, dynamisk område henviser til forskjellen mellom den mørkeste og lyseste informasjonen et spill kan vise. Som foreslått av termen HDR, eller High Dynamic Range, har noen spill mørkere svart og lysere høylys enn andre, avhengig av skjermen du viser dem på. HDR på Xbox-konsollen har et 10-biters fargeområde, eller en bred fargeskala, som bruker flere farger for et rikere, mer detaljert bilde. Denne funksjonen har navnet Dolby Vision på Xbox og brukes av enkelte videoapper.

Aktiver 4K HDR på Xbox One X- eller Xbox One S-konsollen for å få den visuelle fordelen av spill og apper som støtter HDR. Hvis du vil se HDR-effektene, må TV-en være HDR-sertifisert og ha støtte for HDR10-standarden eller den nye Dolby Vision-standarden. Dette betyr at den må ha et visningsområde som lener mot enten ekstra lysstyrke (maksimal lysstyrke over 1 000 cd/m2 og et svartnivå under 0,05 cd/m2 for å oppnå et kontrastforhold på minst 20 000:1) eller ekstra mørke (maksimal lysstyrke over 540 cd/m2 og et svartnivå under 0,0005 cd/m2 for å oppnå et kontrastforhold på minst 1 080 000:1).

De fleste TV-ene som har støtte for Dolby Vision, har også støtte for HDR10, slik at du får den beste HDR-opplevelsen hvis du aktiverer begge på Xbox-konsollen. Hvis TV-en har støtte for Dolby Vision, men ikke HDR10, får du HDR fra Xbox-konsollen bare når du viser apper som bruker Dolby Vision.

Hvis du vil se om TV-en støtter Dolby Vision på Xbox, kan du se konsollens 4K TV-detaljer (Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang > 4K TV-detaljer) eller se listen fra Dolby.

Obs! Den koblede filen er bare på engelsk.

Xbox One X-forbedret

Et spill som sies å være Xbox One X-forbedret, har ett eller flere av følgende fordeler i forhold til en ikke-forbedret utgave:

• Grafikkforbedringer
  • Flere visuelle effekter
  • Høyere bildefrekvens
  • Høyere oppløsning (opptil 4K avhengig av TV-en)

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Hva er forskjellen mellom spill som er 4K Ultra HD, HDR og Xbox One X-forbedret?, som du leste om, eller om et annet problem?