Feilsøke problemer med å spille av en plate på Xbox One

Hvis platen ikke lastes inn eller spilles av på Xbox One-konsollen, kan du prøve løsningene på denne siden.

På denne siden

Noen plater fungerer, men andre fungerer ikke eller genererer en feilmelding

Hvis du har problemer med én plate, men andre plater fungerer fint, kan du prøve disse løsningene.

Viktig for kunder i Nord-Amerika og Europa Hvis du fra og med 21.09.2016 spesifikt har problemer med UHD-Blu-ray-plater på Xbox One S-konsollen:

Xbox One S fungerer helt i tråd med kravene for Ultra HD Blu-ray. Vi er imidlertid klar over at et begrenset antall 4K Ultra HD Blu-ray-filmplater som er produsert tidligere i 2016, kanskje ikke spilles av på Xbox One S. Dette problemet er siden blitt løst, men hvis du får problemer med å spille av en bestemt 4K Ultra HD Blu-ray-filmplate, kan du kontakte kundeserviceavdelingen til studioet bak filmen for å få kundestøtte. Vær oppmerksom at du ikke trenger å få konsollen reparert eller oppdatert for å løse dette bestemte plateproblemet. Hvis du vil ha mer hjelp med dette, kan du ringe oss på 1-800-4-MY-XBOX (USA og Canada) eller kontakte kundestøtte for Xbox.

Løsning 1: Sikre at platen er ren og ikke defekt.

Rengjør platen med en myk, ren, litt fuktig klut. Hold platen i kantene uten å berøre overflatene.

En hånd holder en plate i kanten.
En hånd tørker en klut på en plate, med pilene pekende utover fra midten.

Løsning 2: Prøv å spille av platen på en annen Xbox One-konsoll.

Hvis du prøver platen på en annen konsoll, blir det enklere å finne ut om det er et problem med selve platen eller den optiske stasjonen i konsollen. Prøv platen i konsollen til en venn eller i en butikk som kan teste plater.

Hvis platen fungerer på en annen Xbox One-konsoll, går du til delen Ingen av platene mine fungerer, eller platen gjenkjennes ikke når jeg setter den inn.

Løsning 3: Kontroller at Blu-ray-spillerappen er installert.

Hvis spillplater fungerer, men ikke CD-er, DVD-er eller Blu-ray-plater, må du kontrollere at Blu-ray-spillerappen er installert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Konfigurere og installere appen for Blu-ray- og DVD-spiller på Xbox One.

Løsning 4: Kontroller at DVD- eller Blu-ray-platen er fra samme sone som du kjøpte konsollen i.

Se Støttede soner og formater for Blu-ray- og DVD-filmer på Xbox One hvis du vil ha mer informasjon.

Løsning 5: Erstatt spillet.

Hvis du ikke kunne løse problemet med noen av de foregående løsningene og en bestemt plate fortsatt ikke fungerer, går du til Bytte av spillplater for Xbox One for å finne ut hvordan du erstatter et Microsoft-spill. Hvis spillet ikke er utgitt av Microsoft, må du kontakte spillutgiveren for å få informasjon om retningslinjene deres for erstatningsplater.

Viktig! Hvis ingen av spillene eller platene fungerer, går du til delen Ingen av platene mine fungerer, eller platen gjenkjennes ikke når jeg setter den inn. Med denne informasjonen kan du unngå en unødvendig plateerstatning.

Ingen av platene mine fungerer, eller platen gjenkjennes ikke når jeg setter den inn

Prøv følgende løsninger hvis ingen av platene fungerer, eller hvis du setter inn en plate og den ikke gjenkjennes av konsollen. Hvis du får beskjed på Hjem-skjermen på Xbox om å sette inn en plate etter at du allerede har satt en inn, betyr det at platen ikke blir gjenkjent. I disse scenariene kan det være to problemer:

• Innstillingene for strømmodusen Øyeblikkelig på kan gjøre at noen få konsoller ikke kan lese plater.
  • Den optiske stasjonen i konsollen må repareres.

Løsning 1: Hvis du bruker strømmodusen Øyeblikkelig på, bytter du strømmodus og slår konsollen av og på.

Slik gjør du det:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger > Strøm og oppstart > Strømmodus og oppstart.
  3. Velg Strømmodus, og velg deretter Strømsparing.
  4. Slå konsollen helt av og deretter på igjen ved å holde inne Xbox-knappen  på konsollen i 10 sekunder. Når konsollen er slått helt av, trykker du på Xbox-knappen  på konsollen på nytt for å starte den.
  5. Prøv platen på nytt. Vent noen sekunder for å se om konsollen gjenkjenner den. Hvis platen kan leses nå, kan du gå tilbake til strømmodusen Øyeblikkelig på.

Følg fremgangsmåten ovenfor hvis problemet oppstår på nytt.

Løsning 2: Be om reparasjon.

Hvis du ikke kan løse problemet med de foregående løsningene, må konsollen repareres. Gå til det nettbaserte servicesenteret for å be om reparasjon. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Få Xbox-konsollen eller Kinect-sensoren reparert.

Platen lastes inn, men kan ikke installeres

Hvis du har problemer med en spillplate som lastes inn, men ikke kan installeres, kan du se Installasjonsprosessen stopper ved eller nær 0 % når du installerer et Xbox One-spill fra en plate.

Hvis platen lastes inn, men ikke gjenkjennes (du blir bedt om å sette inn en plate selv om du allerede har gjort det), kan du se forrige del: Ingen av platene mine fungerer, eller platen gjenkjennes ikke når jeg setter den inn.

Hvis du fortsatt har problemer med å installere spillet fra platen, kan du se under «vanlige spørsmål» i Installere spill på Xbox One.

Spillet mitt krasjer, og jeg blir sendt tilbake til Hjem-skjermen

Hvis spillet lastes inn slik det skal og du kan begynne å spille, er problemet vanligvis ikke knyttet til den optiske stasjonen i konsollen. Kontroller om platen har riper. Hvis platen ikke har riper, kan du feilsøke ved hjelp av løsningen for frys i spill for Xbox One.

Platen sitter fast og jeg får den ikke ut

Hvis platen sitter fast i konsollen, kan du se Løse ut en plate fra Xbox One-konsollen manuelt.

Jeg må erstatte en spillplate for Xbox One

Kontroller de foregående feilsøkingstrinnene for å sikre at du trenger en ny plate i stedet for en reparasjon av konsollen. Hvis du finner ut at du må erstatte platen etter å ha lest denne siden, kan du se Bytte av spillplater for Xbox One.

Konsollen lager en malende lyd når jeg setter inn eller spiller av en plate

Hvis du hører en malende lyd når du setter inn en plate eller når du spiller den av, må kanskje konsollen repareres. Gå til det nettbaserte servicesenteret for å be om reparasjon. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Få Xbox-konsollen eller Kinect-sensoren reparert.

Obs! Hvis du har problemer i forbindelse med plater, må du kontrollere at konsollen står vannrett på en flat, stabil overflate. Konsollen er ikke laget for å fungere i loddrett stilling, siden dette kan påvirke ytelsen til den optiske stasjonen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Plassere Xbox One-konsollen.