Har TV-en og Xbox-konsollen min støtte for 4K og HDR?

Du kan se om TV-en din har støtte for 4K og HDR (en standard for visuelt dynamisk område), ved å se på pakken eller i bruksanvisningen for TV-en. Forskjellige produsenter bruker forskjellige navn.

• Navn for 4K: 4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p
  • Oppløsninger eller modi: 3840 x 2160 i 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz
  • Navn for HDR: HDR10, Dolby Vision. Disse kan kalles HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium eller Ultra HD deep color avhengig av hvilken TV du har.

Selv på TV-er som støtter 4K og HDR, kan det hende at enkelte innganger bare støtter lavere oppløsninger. Se i bruksanvisningen for TV-en for å finne ut hvilken inngang som er best for Xbox-konsollen.

Vær oppmerksom på at du kanskje må justere innstillingene på TV-en eller oppdatere fastvaren for den for å kunne vise innhold i 4K og HDR. HDR10 er standard HDR-format på Xbox One X og Xbox One S. Enkelte videoapper har også støtte for Dolby Vision. De fleste TV-ene som har støtte for Dolby Vision, har også støtte for HDR10, slik at du får den beste HDR-opplevelsen hvis du aktiverer begge på Xbox-konsollen. Hvis TV-en har støtte for Dolby Vision, men ikke HDR10, får du HDR fra Xbox-konsollen bare når du viser apper som bruker Dolby Vision.

Du kan se om TV-en har støtte for Dolby Vision på Xbox, ved å kontrollere konsollens 4K TV-detaljer (Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang > 4K TV-detaljer) eller se listen fra Dolby.

Obs! Den koblede filen er bare på engelsk.

Hvis du vil se om Xbox-konsollen din støtter 4K, kontrollerer du at den er Xbox One X eller Xbox One S:

1. Løs ut en eventuell plate i Xbox-konsollen.
  2. Se på baksiden av Xbox-konsollen. Det skal være et klistremerke på høyre side nær nettverksporten der det står «Xbox One X» eller «Xbox One S».
  3. Hvis det ikke er noe klistremerke: Se etter et klistremerke på undersiden av Xbox-konsollen der det står «Xbox One Console». Hvis det ikke står en «X» eller «S» etter «Xbox One», har ikke Xbox-konsollen støtte for 4K.

Når både TV-en og Xbox-konsollen støtter 4K, har området for Xbox-innstillinger mer spesifikk informasjon om hva TV-en din støtter. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden, gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd, og velg deretter Avanserte videoinnstillinger > 4K TV-detaljer.

Her er ytterligere kontekst for hva du får se der.

TV-oppløsning

Dette sjekker om TV-en kan vise 4K UHD-oppløsning i 60 Hz. Dette er nødvendig for å kunne oppskalere visningen av systemet, spill, og enkelte apper til 4K. Dette gjør med andre ord at konsollen kan kjøre med 4K hele tiden, uansett hva som er på skjermen.

4K UHD er imidlertid ikke nødvendig for å kunne spille av 4K-innhold. Spill og apper som bruker 4K-funksjoner som 4K-oppløsning og HDR, kan aktivere disse funksjonene uten at Xbox-konsollen må bruke 4K UHD-oppløsning.

Hvis TV-en din egentlig har bedre funksjonalitet enn det som vises på skjermen for 4K TV-detaljer, kan du se Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S.

Spille spill

Noen spill kan spille av HDR-innhold (High Dynamic Range) på både Xbox One X og Xbox One S, men når det gjelder ekte 4K-spilling, må du en Xbox One X. Denne delen tester TV-en sin mulighet til å vise HDR og 4K i 60 Hz for spill.

TV-en din må støtte følgende krav for å skifte over til 4K eller HDR for spill ved behov.

Funksjon

Krav

4K @ 60 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 60 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:2:0 eller 4:2:2

HDR

TV-en din må ha støtte for medieprofilen HDR10 og/eller Dolby Vision:

• BT2020-fargeområde eller -fargeskala
  • High Dynamic Range (ST2084)

Forskjellige TV-produsenter kan ha ulike navn for dette. Eksempler: «HDR Premium» eller «Ultra HD Premium».

Se på filmer og TV

Filmer og TV-programmer varierer i hvordan biter blir lagret og avspilt. Enkelte videoapper kan spille av 4K-innhold med ulike oppdateringsfrekvenser, og enkelte har støtte for HDR-innhold. Denne delen tester TV-en sin evne til å vise ulike 4K- og HDR-moduser.

Det kan for eksempel hende at TV-en din støtter 4K i 24 Hz, men ikke 4K i 60 Hz. I dette tilfellet kan det hende at TV-en din kan spille av 4K-filmer i 24 Hz, men at 4K-innhold i 60 Hz i stedet vises i 1080p. Hvordan innholdet faktisk vises, er avhengig av videoappen, det du ser på, og funksjonaliteten til TV-en din.

Funksjon

Krav

4K @ 24 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 24 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:4:4

4K @ 50 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 50 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:2:0 eller 4:2:2

4K @ 60 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 60 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:2:0 eller 4:2:2

HDR

TV-en din må ha støtte for medieprofilen HDR10 og/eller Dolby Vision:

• BT2020-fargeområde eller -fargeskala
  • High Dynamic Range (ST2084)

Forskjellige TV-produsenter kan ha ulike navn for dette. Eksempler: «HDR Premium» eller «Ultra HD Premium».

Hvis TV-en din støtter disse kravene, men noe ikke fungerer som det skal, kan du se Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Har TV-en og Xbox-konsollen min støtte for 4K og HDR?, som du leste om, eller om et annet problem?