Har TV-en og Xbox-konsollen min støtte for 4K og HDR?

Du kan se om du har en 4K-TV som støtter HDR10 (en standard for visuelt dynamisk område), ved å se på pakken eller i brukerhåndboken for TV-en. Forskjellige produsenter bruker forskjellige navn.

• Navn for 4K: 4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p
  • Oppløsninger eller modi: 3840 x 2160 i 24 Hz, 50 Hz eller 60 Hz
  • Navn for HDR10: HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color

Selv på TV-er som støtter 4K og HDR, kan det hende at enkelte innganger bare støtter lavere oppløsninger. Se i brukerhåndboken for TV-en for å finne ut hvilken inngang som er best for Xbox-konsollen.

Du må kanskje også justere innstillingene på TV-en eller oppdatere fastvaren på den for å kunne vise innhold i 4K og HDR.

Hvis du vil se om Xbox-konsollen din støtter 4K, kontrollerer du at den er Xbox One X eller Xbox One S:

1. Løs ut en eventuell plate i Xbox-konsollen.
  2. Se på baksiden av Xbox-konsollen. Det skal være et klistremerke på høyre side nær nettverksporten der det står «Xbox One X» eller «Xbox One S».
    Hvis det ikke er noe klistremerke:
  3. Se etter et klistremerke på undersiden av Xbox-konsollen der det står «Xbox One Console». Hvis det ikke står en «X» eller «S» etter «Xbox One», har ikke Xbox-konsollen støtte for 4K.

Når både TV-en og Xbox-konsollen støtter 4K, har området for Xbox-innstillinger mer spesifikk informasjon om hva TV-en din støtter. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden, gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd, og velg deretter Avanserte videoinnstillinger > 4K TV-detaljer.

Her er ytterligere kontekst for hva du får se der.

TV-oppløsning

Dette sjekker om TV-en kan vise 4K UHD-oppløsning i 60 Hz. Dette er nødvendig for å kunne oppskalere visningen av systemet, spill, og enkelte apper til 4K. Dette gjør med andre ord at konsollen kan kjøre med 4K hele tiden, uansett hva som er på skjermen.

4K UHD er imidlertid ikke nødvendig for å kunne spille av 4K-innhold. Spill og apper som bruker 4K-funksjoner som 4K-oppløsning og HDR, kan aktivere disse funksjonene uten at Xbox-konsollen må bruke 4K UHD-oppløsning.

Hvis TV-en din egentlig har bedre funksjonalitet enn det som vises på skjermen for 4K TV-detaljer, kan du se Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S.

Spille spill

Noen spill kan spille av HDR-innhold (High Dynamic Range) på både Xbox One X og Xbox One S, men når det gjelder ekte 4K-spilling, må du en Xbox One X. Denne delen tester TV-en sin mulighet til å vise HDR og 4K i 60 Hz for spill.

TV-en din må støtte følgende krav for å skifte over til 4K eller HDR for spill ved behov.

Funksjon

Krav

4K @ 60 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 60 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:2:0 eller 4:2:2

HDR

TV-en din må støtte HDR10-medieprofilen:

• BT2020-fargeområde eller -fargeskala
  • High Dynamic Range (ST2084)

Forskjellige TV-produsenter kan ha ulike navn for dette. Eksempler: «HDR Premium» eller «Ultra HD Premium».

Se på filmer og TV

Filmer og TV-programmer varierer i hvordan biter blir lagret og avspilt. Enkelte videoapper kan spille av 4K-innhold med ulike oppdateringsfrekvenser, og enkelte har støtte for HDR-innhold. Denne delen tester TV-en sin evne til å vise ulike 4K- og HDR-moduser.

Det kan for eksempel hende at TV-en din støtter 4K i 24 Hz, men ikke 4K i 60 Hz. I dette tilfellet kan det hende at TV-en din kan spille av 4K-filmer i 24 Hz, men at 4K-innhold i 60 Hz i stedet vises i 1080p. Hvordan innholdet faktisk vises, er avhengig av videoappen, det du ser på, og funksjonaliteten til TV-en din.

Funksjon

Krav

4K @ 24 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 24 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:4:4

4K @ 50 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 50 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:2:0 eller 4:2:2

4K @ 60 Hz

Oppløsning: 3840 x 2160p

Oppdateringsfrekvens: 60 Hz

Fargedybde: 30 biter per piksel (10-biters)

Pikselkoding: 4:2:0 eller 4:2:2

HDR

TV-en din må støtte HDR10-medieprofilen:

• BT2020-fargeområde eller -fargeskala
  • High Dynamic Range (ST2084)

Forskjellige TV-produsenter kan ha ulike navn for dette. Eksempler: «HDR Premium» eller «Ultra HD Premium».

Hvis TV-en din støtter disse kravene, men noe ikke fungerer som det skal, kan du se Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S.