HDR på Xbox One X og Xbox One S

På Xbox One X og Xbox One S kan du vise 4K-innhold og innhold som er kodet med HDR
(høyt dynamisk område). For å kunne oppleve de livfulle fargene du får med HDR, må du imidlertid ha en 4K-TV som støtter det.

Video: Konfigurere 4K og HDR

Se videoen Konfigurere 4K og HDR. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Hva er HDR?

HDR-spill og -filmer har dypere farger og bedre kontrast, slik at bildene ser mer livfulle og realistiske ut enn de gjør i standard HD. Hvis du vil se ekte HDR, må du bruke HDR Ultra HD Blu-ray-plater, HDR-innhold i videostrømmingsapper og HDR-spill. TV-produsenter støtter to HDR-formater: HDR10 og Dolby Vision.

HDR10 er standard HDR-format for Xbox One. Enkelte apper støtter også Dolby Vision. Du trenger uansett to ting for å få HDR fra Xbox. For det første må du aktivere ett av eller begge HDR-formatene (HDR10 eller Dolby Vision). For det andre må TV-en ha støtte for HDR10 eller siste versjon av Dolby Vision. De fleste TV-ene som har støtte for Dolby Vision, har også støtte for HDR10, slik at du får den beste HDR-opplevelsen hvis du aktiverer begge på Xbox-konsollen. Hvis TV-en har støtte for Dolby Vision, men ikke HDR10, får du HDR fra Xbox-konsollen bare når du viser apper som bruker Dolby Vision.

Du kan se om TV-en har støtte for Dolby Vision på Xbox, ved å kontrollere konsollens 4K TV-detaljer (Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang > 4K TV-detaljer) eller se listen fra Dolby.

Obs! Den koblede filen er bare på engelsk.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Få informasjon om 4K på Xbox One X- og Xbox One S-konsoller.

Aktivere HDR

Kontroller først at HDR og/eller Dolby Vision er aktivert i innstillingene på TV-en. TV-en må ha støtte for HDR10-medieprofilen for å vise standard HDR, eller den nyeste versjonen av Dolby Vision.

TV-en din trenger kanskje en fastvareoppdatering. Du må kanskje også aktivere Dolby Vision for TV-en. Se i TV-innstillingene eller brukerhåndboken.

Neste trinn på Xbox-konsollen: Trykk på Xbox-knappen på kontrolleren for å åpne guiden, og gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang > Videomoduser.

Du aktiverer HDR ved å merke av for Tillat 4K, Tillat HDR og/eller Tillat Dolby Vision.

Hvis du spiller av HDR-innhold, men det ikke vises i HDR, kan du se Få informasjon om 4K på Xbox One X- og Xbox One S-konsoller.

Hvis du vil vite hva TV-en har å by på vedrørende dette, kan du se Har TV-en og Xbox-konsollen min støtte for 4K og HDR?

Hvis du vil ha informasjon om 4K, kan du se Hva er 4K?

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med HDR på Xbox One X og Xbox One S, som du leste om, eller om et annet problem?