HDR på Xbox One X og Xbox One S

Du kan vise innhold i 4K og HDR-innhold på Xbox One X eller Xbox One S. Du må imidlertid ha en 4K-TV som støtter HDR for å kunne oppleve de livfulle fargene du får med HDR.

Video: Konfigurere 4K og HDR

Se videoen Konfigurere 4K og HDR. Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Hva er HDR?

HDR står for High Dynamic Range (høyt dynamisk område). Med HDR på Xbox One X- og Xbox One S-konsollen kan TV-en vise dypere farger og rikere kontraster, noe som betyr at bildet ser mer livfullt og realistisk ut enn på en vanlig HDTV.

Du må ha HDR-innhold for å kunne vise HDR. Innhold som er spilt inn for vanlig TV, eller spill uten HDR ser ikke annerledes ut med HDR. Hvis du vil se ekte HDR, må du bruke HDR UltraHD Blu-ray-plater, HDR-spill, eller HDR-innhold i videostrømmingsapper.

Det finnes to HDR-formater som TV-produsenten din kan støtte: HDR10 og Dolby Vision. TV-en din må støtte HDR10 for å kunne vise HDR-innhold fra Xbox One X og Xbox One S. Se Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S hvis du vil ha mer informasjon.

Aktivere HDR

Hvis 4K-TV-en er konfigurert riktig, skal den spille av HDR-innhold automatisk. Du trenger ikke å endre noe på Xbox-konsollen.

Hvis du vil sjekke, trykker du på Xbox-knappen  for å åpne guiden, går til System > Innstillinger, velger Skjerm og lyd > Videoutgang og velger Avanserte videoinnstillinger. Både Tillat 4K- og Tillat HDR-innstillingene bør være aktivert hvis du ønsker å bruke HDR.

Sjekk også TVen sine innstillinger for å bekrefte at HDR er aktivert. TV-en din må også støtte mediaprofilen HDR10 for å kunne vise HDR-innhold.

Hvis du spiller av HDR-innhold og det ikke vises i HDR-kvalitet, ser du Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S.

Hvis du vil vite mer om egenskapene til TV-en din, kan du se Kontrollere TV-ens 4K- og HDR-egenskaper på Xbox One X og Xbox One S.

Hvis du vil ha informasjon om 4K, kan du se Hva er 4K?.

Obs! Du må ha en Xbox One X- eller Xbox One S-konsoll og en TV med 4K for å kunne spille av 4K- og HDR-innhold. Hvis du ikke er sikker, kan du se Feilsøking av 4K og HDR på Xbox One X og Xbox One S for å finne ut hvordan du sjekker konsollen og TV-en.