Administrere lagring på Xbox One

Spill og apper bruker mesteparten av plassen på Xbox One. Hvis Xbox-konsollen blir full, kan du lage plass ved å avinstallere det du ikke bruker. Hvis det ikke er nok plass når du prøver å installere et nytt spill eller en ny app, hjelper vi deg å lage plass, slik at du kan installere med en gang.

Eventuelle data for spill og apper (innstillinger, lagrede spill) synkroniseres på nettet når du logger på Xbox Live. Så når du installerer slettede spill eller apper på nytt, får du tilbake de lagrede dataene for dem.

Vanlige spørsmål

Hvor mye lagringsplass har jeg?

Xbox One kommer med en intern harddisk på enten 500 GB eller 1 TB. Mesteparten av denne lagringsplassen er ledig for spill og apper, men noe av plassen er reservert for lagrede spill, konsollprogramvare og andre systemfunksjoner.

Hva er lagret på harddisken, og hva er lagret i nettskyen?

Når du er logget på Xbox Live, lagres dataene dine for spill og apper på Xbox-konsollen og nettet. Dermed mister du ikke posisjonen i spillet når du spiller hos en venn eller får en ny Xbox-konsoll.

Obs! En vanlig tilkobling til Xbox Live er nødvendig for å holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan det hende at online-dataene ikke lenger holdes synkronisert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Hvordan kan jeg kontrollere ledig diskplass?

Gå til spillene og appene:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velg deretter Mine spill og apper.
  2. Det er en måler i nedre venstre hjørne som viser brukt og ledig plass totalt.

Obs! Xbox-konsollen bruker noe av lagringsplassen til systemfiler, så selv uten installerte spill, er ikke alt av 500 GB eller 1 TB ledig.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du frigjør plass, kan du se Avinstallere Xbox One-spill eller -apper for å frigjøre harddiskplass.

Hvordan konfigurerer jeg ekstern lagring?

Video: Legge til ekstra lagringsplass. Koble en USB-harddisk til Xbox One, eller ta med deg harddisken for å bruke spillene dine på konsollen til noen andre. Finn ut hvordan du flytter spill, apper og tillegg mellom stasjoner.

Obs! Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Hvis du vil bruke ekstern lagring for Xbox One-spill og -apper, må harddisken oppfylle følgende krav:

• Ha plass til 128 GB eller mer
  • Kobles til via USB 3.0

Første gang du kobler til, blir du bedt om å formatere enheten. Du kan bruke den til Xbox-spill og -apper eller personlige medier, for eksempel bilder, musikk og video. (Xbox behandler enheter som ikke oppfyller kravene ovenfor, som medielagringsenheter.)

Hvis Xbox-konsollen ikke gjenkjenner den eksterne lagringsenheten, kan du se Feilsøke oppdagelse av ekstern lagringsenhet på Xbox One.

Obs! Xbox gjenkjenner bare to eksterne lagringsenheter på en gang.

Hvis du avbryter formatering når du kobler til en lagringsenhet, kan du konfigurere den senere:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velg deretter System > Innstillinger > System > Lagring.
  2. Velg lagringsenheten, og velg deretter Format for spill og apper.

Hvordan spiller jeg av medier fra en ekstern lagringsenhet?

Installer Media Player-appen fra Store. Den eksterne USB-stasjonen vises i Media Player. Velg den, og velg deretter noe du vil spille av.

Hvordan administrerer jeg ekstern lagring?

Hvis du vil administrere lagringsplass på enhetsnivå, trykker du på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velger System > Innstillinger > System > Lagring.

Hvis du vil administrere lagringsplass på spill- eller appnivå, går du til Hjem og velger Mine spill og apper. Merk et spill eller en app, trykk på menyknappen , og velg deretter Administrer spill og tillegg.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Administrere lagring på Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?