Administrere lagring på Xbox One

Spill og apper bruker mesteparten av plassen på Xbox One. Hvis Xbox-konsollen blir full, kan du lage plass ved å avinstallere det du ikke bruker. Hvis det ikke er nok plass når du prøver å installere et nytt spill eller en ny app, hjelper vi deg å lage plass slik at du kan installere med en gang.

Alle data for spillene og appene dine (innstillinger, lagrede spill) synkroniseres på nettet når du logger på Xbox Live, så når du installerer et slettet spill eller en app på nytt, vises de lagrede dataene umiddelbart.

På denne siden

Administrer lagringen

Xbox One kommer med en intern harddisk på enten 500 GB eller 1 TB. Mesteparten av denne lagringsplassen er ledig for spill og apper, men noe av den er reservert for lagrede spill, konsollprogramvare og andre systemfunksjoner. Selv om du ikke har spill installert, vil du ikke se hele 500 GB eller 1 TB ledig.

Hvis du trenger mer lagringsplass, kan du konfigurere en ekstern lagringsenhet.

Administrere både intern og ekstern lagring:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger > System > Lagring.

I kolonnen til høyre under Administrer lagring vises en grafikk for hver stasjon som viser hvor mye plass som brukes, hvor mye ledig plass du har, og hvilke spill, apper eller funksjoner som bruker lagringsplass.

Velg enhet for å:

Vis innhold. Dette fører deg til spillene og appene dine, der du kan se hvor mye plass hvert spill eller hver app bruker. Hvis du vil avinstallere noe, merker du det og trykker på menyknappen og deretter Avinstaller.

Overfør elementer fra intern til ekstern lagring. Hvis du har spill som bruker mye plass, kan du overføre dem til en ekstern stasjon. Se Overføre flere spill om gangen på Xbox One for å finne ut hvordan.

Avinstaller ting. Dette fører deg til stasjonsbehandling, der du kan velge et spill eller en app og deretter velge Fjern. Du kan også installere på nytt herfra.

Angi som skjermopptakssted. Velg dette hvis du vil at denne stasjonen skal ta opp skjermbildene og spillklippene dine.

Frigjør plass på harddisken

Flere andre alternativer hjelper deg med å frigjøre plass:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger > System > Lagring.
  3. I kolonnen til venstre velger du:
    • Fjern lokalt lagrede spill. Dette sletter spill som er lagret på harddisken, men de lagres fortsatt i skyen.
    • Fjern lokal Xbox 360-lagring. Dette sletter Xbox 360-spill som er lagret lokalt, men de beholdes i skyen.
    • Lag mer plass:
      • Gjenstående tillegg. Dette fjerner eventuelle tillegg som gjenstår etter at du har avinstallert et spill.
      • Spill som kan reduseres. Alle spill som er oppført her, har 4K-funksjoner. Hvis du er på en original Xbox One eller en Xbox One S, kan du redusere spillet, fjerne 4K-ressursene, og det vil fortsatt kunne spilles.

Konfigurer en ekstern lagringsenhet

Video: Legge til ekstra spilllagring.

Se videoen Legge til ekstra spilllagring. Obs!  Videoen er bare tilgjengelig på engelsk.

Konfigurere ekstern lagring

Hvis du vil bruke ekstern lagring for Xbox One-spill og -apper, må harddisken oppfylle følgende krav:

• Ha plass til 128 GB eller mer
  • Kobles til via USB 3.0

Første gang du kobler til, blir du bedt om å formatere enheten. Du kan bruke den til Xbox-spill og -apper eller personlige medier, for eksempel bilder, musikk og video. (Xbox behandler enheter som ikke oppfyller kravene ovenfor, som medielagringsenheter.)

Hvis Xbox-konsollen ikke gjenkjenner den eksterne lagringsenheten, kan du se Feilsøke oppdagelse av ekstern lagringsenhet på Xbox One.

Obs! Xbox gjenkjenner bare to eksterne lagringsenheter på en gang.

Hvis du avbryter formatering når du kobler til en lagringsenhet, kan du konfigurere den senere:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velg deretter System > Innstillinger > System > Lagring.
  2. Velg lagringsenheten, og velg deretter Format for spill og apper.

Skylagring

Når du er koblet til Xbox Live, lagres de lagrede spillene og eventuelle personlige opplysninger for spillene og appene dine automatisk både på Xbox-konsollen og i skyen. Dermed mister du ikke posisjonen i spillet når du spiller hos en venn eller får en ny Xbox-konsoll.

Obs!  En vanlig tilkobling til Xbox Live er nødvendig for å holde dataene synkronisert. Hvis du spiller i frakoblet modus, kan det hende at dataene ikke lenger holdes synkronisert. Dataene oppdateres hver gang du kobler til Xbox Live.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om skylagrede spill på Xbox One.

Spille av medier fra en ekstern stasjon

Installer Media Player-appen fra Microsoft Store. Den eksterne USB-stasjonen vises i Media Player. Velg den, og velg deretter noe du vil spille av.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Vanlige spørsmål om video, bilde og lyd i Xbox Media Player for Xbox One.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Administrere lagring på Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?