Slik tilbakestiller du konsollen til standardinnstillingene på Xbox One

Det kan hende at du en sjelden gang må slette absolutt alt på Xbox One og gjenopprette den til standardinnstillingene, for eksempel hvis du skal selge den eller gi den bort til en venn. Kanskje du av og til vil tilbakestille operativsystemet i konsollen til standardinnstillingene for å feilsøke, men vil beholde alle de installerte spillene og appene. Xbox One gir deg en enkel måte å gjøre begge deler på.

Advarsel! Hvis du tilbakestiller konsollen til standardinnstillingene, slettes alle kontoer, lagrede spill, innstillinger og tilordning av hjemme-Xbox. Alt som ikke er synkronisert med Xbox Live, går tapt. Konsollen synkroniseres automatisk med Xbox Live når den kobles til tjenesten, så hvis du har vært frakoblet en stund, må du koble til Xbox Live før du gjør dette.

Obs! Hvis du ikke kan følge fremgangsmåten nedenfor for å gjenopprette standardinnstillingene, fordi du ikke får frem bilde på skjermen eller ikke får tilgang til Innstillinger-menyen, kan du også gjøre dette via en fil du laster fra en USB-minnepenn. For å få tilgang til filen og instruksjonene kan du se Hvordan tilbakestille Xbox One-konsollen til standardinnstillingene via en USB-minnepenn. Dette alternativet gjør at spillene og appene også slettes, så du bør bruke trinnene nedenfor hvis det er mulig.

Hvis du er klar til å tilbakestille konsollen til standardinnstillingene, følger du denne fremgangsmåten:

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger > System > Konsollinformasjon.
  3. Velg Tilbakestill konsollen.
  1. Det vises tre alternativer på skjermen Vil du tilbakestille konsollen?:
    • Tilbakestill og fjern alt. Dette alternativet tilbakestiller konsollen til standardinnstillingene. Alle brukerdataene, inkludert kontoer, lagrede spill, innstillinger, tilordning av hjemme-Xbox og alle spill og apper slettes. Du bør bruke dette alternativet når du selger eller gir bort konsollen til noen andre. Du bør bare bruke dette alternativet som en siste utvei i enkelte feilsøkingstilfeller.
    • Tilbakestill, men behold mine spill og apper. Du bør som oftest bruke dette alternativet ved feilsøking. Det tilbakestiller operativsystemet og sletter alle potensielt skadede data uten å slette spillene eller appene. Dermed slipper du å laste ned og installere store spillfiler på nytt. Hvis en skadet spillfil er årsak til problemet du feilsøker, må du kanskje i enkelte tilfeller velge Tilbakestill og fjern alt, men du bør alltid begynne med Tilbakestill, men behold mine spill og apper og bruke Tilbakestill og fjern alt som siste utvei.
    • Avbryt. Velg ganske enkelt Avbryt-knappen hvis du vil forlate denne skjermen. Dermed blir ingenting gjort. Dette er en trygg måte å forlate denne skjermen på.

Når du har valgt et av alternativene, begynner Xbox One-konsollen å slette det valgte innholdet og tilbakestille seg selv til standardinnstillingene.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Slik tilbakestiller du konsollen til standardinnstillingene på Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?