Systeminnstillinger på Xbox One

Denne siden beskriver systeminnstillingene på Xbox One-konsollen. Du kan bruke disse innstillingene til å finne ut mer om og kontrollere noen av de viktigste virkemåtene til konsollen.

Du får tilgang til systeminnstillingene ved å trykke på Xbox-knappen på kontrolleren for å åpne guiden og deretter velge System > Innstillinger > System.

Konsollinformasjon

Her kan du finne informasjon du trenger for å registrere og feilsøke konsollen, inkludert serienummer, konsoll-ID, OS-versjon, enhets-ID for Xbox Live og annet.

Navn

Her kan du angi enhetsnavnet, som viser hvilken konsoll som er din, når det er flere Xbox One-konsoller på samme nettverk.

Tilbakestill konsollen

Velg dette for å gjøre ett av følgende:

• Tilbakestill, men behold mine spill og apper: Dette er førstevalget når du feilsøker. Det tilbakestiller operativsystemet og sletter alle potensielt skadede data uten å slette spillene eller appene.
  • Tilbakestill og fjern alt: Du bruker dette alternativet til å slette alle kontoer, apper, spill, lagrede spill (som ikke er synkronisert med skyen) og innstillinger og deretter starte konsollen på nytt.

Viktig! Dette alternativet må bare brukes i sjeldne tilfeller og skal ikke regnes som et feilsøkingstrinn.

Tillat ytelsesdata og feilrapportering

Merk av for dette alternativet hvis du vil sende data til Microsoft, slik at de kan løse og forbedre Xbox One basert på bruken din og feil som oppstår.

Oppdateringer og nedlastinger

Du kan se om det er konsolloppdateringer her, og når konsollen sist ble oppdatert. Merk av for «Sørg for at konsollen min er oppdatert» og «Sørg for at mine spill og apper er oppdatert» hvis du vil ha oppdateringer automatisk.

Det finnes også alternativer for ekstern nedlasting i denne delen.

Språk og sted

Du bruker innstillingene for språk og sted til å endre språkinnstillingene på konsollen. Hvis du flytter til en annen tidssone eller et annet område, må du oppdatere konsollinnstillingene dine her.

Innstillingen Talespråk angir språket som brukes til talekommandoer, mens innstillingen Tastaturspråk angir språket du skriver på.

Klokkeslett

Tidssone

Denne innstillingen angir den gjeldende tidssonen for konsollen.

Juster automatisk for sommertid

Du kan velge at klokken på konsollen skal endres til sommertid automatisk.

Systemtid

Innstillingene for systemtid er utilgjengelige (og vises nedtonet) når du er koblet til Xbox Live. I disse tidsperiodene bruker konsollen «nettotid», som automatisk hentes fra tidsservere på nettet. Tidsinnstillingene du kan endre når du ikke er koblet til Xbox Live, er Klokkeslett og Dato.

Lagring

Fjern lokalt lagrede spill

Du bruker denne innstillingen til å fjerne lagrede spill fra konsollen. Dette kan være nyttig hvis et spill ikke starter på grunn av en skadet lagring.

Fjern lokal Xbox 360-lagring

Du bruker denne innstillingen til å fjerne lagrede Xbox 360-spill og profilen fra konsollen. Dette kan være nyttig hvis et spill ikke starter på grunn av en skadet lagring.

Lag mer plass

Denne innstillingen har alternativer for å avinstallere gamle tillegg og redusere størrelsen på enkelte spill.

Det vises også en flis til høyre som representerer lagringsenhetene koblet til konsollen. Merk enheten, og trykk deretter på A-knappen  for å vise en meny med alternativer.

Sikkerhetskopiere og overføre

Du kan bruke denne innstillingen til å sikkerhetskopiere innstillingene for konsollen til den eksterne lagringsenheten og gjenopprette dem fra den.

Du kan også foreta en nettverksoverføring og aktivere funksjonen for å laste ned 4K-innhold, fra denne innstillingen.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Systeminnstillinger på Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?