Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One

Konsollen oppdateres ikke Hvis du har problemer med å installere en systemoppdatering på konsollen, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.

Listen nedenfor viser gjeldende versjonsnummer for Xbox One-operativsystemet og hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert basert på systemoppdateringer fra midten av 2015 til nå.

Slik finner du ut hvilken operativsystemversjon Xbox One-konsollen har:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger.
  3. Velg System > Konsollinformasjon.
  4. OS-versjon vises på andre rad.

Obs! Hvis du er midt i en systemoppdatering og må finne OS-versjonen på konsollen, trekker du i begge triggerne og begge skulderknappene på kontrolleren samtidig. Operativsystemversjonen står oppført som Build og står på den andre linjen.

OS version: 10.0.16299.3036 (rs3_xbox_rel_1710.171020-1745)

Utgivelsesdato

10/30/2017

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

Tidligere systemoppdateringer

OS-versjon: 16299.3031.RS3_RELEASE_XBOX_DEV_1710.171012-1520

Utgivelsesdato

10/16/2017

Hjem-skjermen slik du vil ha den.

Hjem har fått et nytt utseende som føles raskere og mer personlig enn noensinne.

Få en oversikt over nylige aktiviteter, og bytt raskt mellom Hjem, Mine spill og apper og sosiale funksjoner. Oppdag nye ting du kan gjøre på Xbox Live, som er skreddersydd for dine spill og interesser. Legg til favorittspillene dine, venner og mer på Hjem-skjermen, slik at det blir enklere å holde deg oppdatert på det som interesserer deg.

Ny og forbedret guide

I det nye oppsettet kan du veksle mellom faner med venstre styrespak eller skulderknappene i stedet for å gå inn og ut av loddrette faner. Bruk de nye undermenyene for å se nærmere detaljer i guiden.

Forbedringer i Spill-DVR

Ta opp spillklipp og skjermbilder direkte til en ekstern harddisk, som deretter kan kobles til en PC slik at du enkelt kan finne dem på fanen Sending og skjermklipp i guiden

Mer konkurranse

Bli med i Xbox Arena-turneringer rett fra guiden, og tilspiss konkurransen med nye turneringsalternativer for World of Tanks, Injustice 2 og Halo Wars 2.

Se stort på det

Del og se spillklipp og skjermbilder i en ny, engasjerende fullskjermmodus.

Bli med på sendinger

Nå kan du bruke et vanlig USB-webkamera for å kringkaste deg selv på Mixer mens du spiller – og du kan gjøre det i 1080p-oppløsning på en hvilken som helst Xbox One.

Du kan forhåndsvise sendinger i Mixer-huben slik at du kan se hva du liker, før du begynner å se på.

Gjør deg klar til Xbox One X

Vi har også introdusert nye alternativer for å spare tid når du flytter ting fra én Xbox One til en annen, slik at du kan komme raskere i gang med spillingen.

Eksisterende Xbox One-eiere kan sikkerhetskopiere viktige innstillinger til en ekstern stasjon, slik at de er klare til å tas i bruk på den nye Xbox-en under installasjonen. Du kan også overføre favorittspillene dine til en ekstern stasjon slik at de er klar til å spilles med en gang på nye Xbox-konsollen.

Hvis du ikke har en ekstern harddisk, kan du bruke hjemmenettverket ditt til å overføre spill fra én konsoll til en annen.

Hvis du har 4K-spill, laster du ned 4K-innhold på forhånd ved hjelp av en ekstern stasjon eller hjemmenettverket, slik at du er klar fra dag én.

Forbedrede spill til Xbox One

Forbedrede spill til Xbox One X er optimaliserte for å dra full nytte av verdens mest sofistikerte konsoll. De er enkle å finne i Microsoft Store, og du kan sortere og filtrere dem i spillene og appene dine.

Xbox-assistent

Den nye Xbox Assist-appen tilbyr tilpassede tips og hjelp, smartvarslinger, tips fra brukerfellesskapet samt feilsøkingsverktøy.

Få tips fra fellesskapet for spillene du spiller av, inkludert hjelp med prestasjoner. Se statusen til Xbox Live-tjenester og -apper, ta tak i problemer tidlig ved hjelp av prediktive varslinger, bla gjennom emner i Hjelp, og løs problemer ved hjelp av intelligente feilsøkingsverktøy.

OS-versjon: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170830-1908)

Utgivelsesdato

9/6/2017

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.15063.4102 (rs2_xbox_rel_1706.170822-1237)

Utgivelsesdato

8/29/2017

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.15063.4082 (rs2_release_xbox_1706.170707-1139)

Utgivelsesdato

07/13/2017

Opprette dine egne turneringer

Hvis du er eieren eller administratoren av en klubb, kan du opprette Arena-turneringer på et blunk. Bare gå til klubben din, velg Turneringer-fanen, velg Opprett turnering, velg Killer Instinct, og tilpass turneringen din – navn, starttidspunkt og andre detaljer. Når du er ferdig, vises turneringen i Turneringer-fanen i klubben din.

Hvis du ikke har en klubb, kan du opprette en – det tar bare noen få minutter. Du kommer i gang ved å trykke på Xbox-knappen  for å åpne guiden og velge Hjem. Gå til Fellesskap-fanen, velg Klubber på Xbox, og velg Opprett en klubb.

Legg til et egendefinert bilde i profilen

Tilpass profilen din med et egendefinert bilde. Koble til en USB-enhet med det valgte bildet, eller last det ned fra OneDrive (tilgjengelig i Microsoft Store under Apper). Gå deretter til profilen din, og velg Tilpass profil > Endre spillerbilde. (Du må velge Bytt til spillerbilde først hvis du erstatter avataren med et egendefinert bilde.)

Velg Last opp et egendefinert bilde, og følg instruksjonene for å legge til ditt eget bilde.

Egendefinerte bilder er bare tilgjengelig for en voksens Microsoft-konto.

Logg på med din personlige kontroller

Har du én spillkontroller som du bruker mest? Koble den kontrolleren til profilen din slik at du blir logget på automatisk når den slås på. Hvis du vil koble til den personlige kontrolleren, kan du trykke på Xbox-knappen  og gå til Innstillinger > Pålogging, sikkerhet og tilgangsnøkkel.

Underholdning-hub på Hjem

OneGuide-huben kalles nå Underholdning. Denne endringen gjenspeiler de mange måtene for å få de nyeste filmene og TV-programmene på Xbox. Du kan fortsatt koble til satellittboksen for å bla gjennom Xbox-programguiden, som forblir OneGuide. Men nå kommer du dit gjennom Underholdning-huben.

OS-versjon: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Utgivelsesdato

05/05/2017

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Utgivelsesdato

04/13/2017

Flere alternativer for aktivitetsfeed

Er du ikke sikker på om du vil at et bestemt innlegg skal vises i aktivitetsfeeden? Skjul det. Velg innlegget, og velg deretter Alternativer > Skjul. Eller kanskje du bare vil se bestemte typer innlegg. Gå til toppen av feeden, velg filterknappen, og velg preferansene dine.

Hvis det er et innlegg du virkelig vil at andre skal se, kan du feste det til toppen av aktivitetsfeeden i profilen din eller en klubb. Velg innlegget, og velg deretter Alternativer > Stift til klubb. Du ser innlegget ditt stiftet til toppen til noen fjerner eller erstatter det.

Fortsette å bruke favorittinnleggene for Looking for Group

Trykk på Xbox-knappen , gå til Partyer > Vis logg for å se Looking for Group-innlegg du har opprettet eller er interessert i, og velg deretter et innlegg for å bruke det på nytt.

Filtrere spillene dine

I spillene og appene dine kan du velge om du vil vise alle spill, spill laget for Xbox One eller bare Xbox 360-spillene som fungerer på Xbox One. Dette fungerer både på spill du har installert, og alt i listen over spill som er klart til å installeres.

Nye innstillinger for Skjermleser og Forstørrelsesprogram

Velg et stemmeleie og en personlighet for opplesinger av Skjermleser mens du bruker Xbox One. Når du ser på skjermer med Forstørrelsesprogram, kan den innzoomede delen av skjermen nå følge kontrollernavigeringen, slik at du slipper å aktivere og deaktivere Forstørrelsesprogram hele tiden. Se gjennom de nye alternativene i Innstillinger > Hjelpemiddel.

Vise som frakoblet rett fra guiden

Få det til å se ut som om du ikke er logget på Xbox Live: Åpne guiden, gå helt øverst, velg deg selv, og velg Vis som frakoblet. Hvis du velger det på nytt, vises du som online. Du kan gå til profilen din, medlemskapene dine og kontobehandling fra samme sted.

OS-versjon: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Utgivelsesdato

03/29/2017

Åpne guiden
Gå til favorittene dine fra hvor som helst med ett trykk på en knapp. Xbox-knappen tar deg nå direkte til guiden, som gir deg raskere tilgang til spill og apper. Hvis du vil gå til Hjem-skjermen, trykker du ganske enkelt på Xbox-knappen og velger deretter Hjem.

Mixer
Du kan raskt og enkelt bruke Mixer-sending til å sende spillingen din, slik at seere overalt kan se deg spille i sanntid. Mens du spiller et spill, starter du guiden og blar ned til Mixer-kringkasting for å vise frem ferdighetene dine.

Copilot
Med Copilot kan du nå koble sammen to kontrollere og bruke dem som én.

Gå til Innstillinger > Kinect og enheter > Enheter og tilbehør. Velg Enhetsinformasjon > Aktiverer Copilot, og velg kopilotens kontroller. Begge kontrollerne kan nå styre spillet sammen.

Prestasjonssporing
Den nye prestasjonssporingen gjør at du kan holde øye med favorittprestasjonene dine og spille samtidig. Du kan plassere den hvor som helst på skjermen. Du styrer også antallet prestasjoner som vises, samt innsynsnivået – gi det en fremtredende plassering eller la det ligge i bakgrunnen.

Trykk på Xbox-knappen og gå til Prestasjoner for å aktivere sporing.

Cortana
Nå kan du angi påminnelser på Xbox One, slik at du ikke går glipp av spillemuligheter. Påminnelser vises overalt der du bruker Cortana – på PC, telefon eller Xbox.
Cortana støtter også flere festkontroller. Si «Hey Cortana, invite party to game» for å legge til festdeltakere uten at du må stanse spillet.

Spill-DVR
Vi har gjort det enda enklere å lage spillklipp: Bare trykk på Xbox-knappen . Deretter bruker du Y-knappen til å ta et skjermbilde, X-knappen til å lagre de siste 30 sekundene og visningsknappen til å vise de kjente og kjære alternativene for Spill-DVR, fra å starte et opptak til å lagre de siste 5 minuttene med spilling.

Skjermtidsgrenser
Skjermtidsgrenser lar deg angi hvor lenge og når på dagen barnet kan spille. Du aktiverer dette ved å logge på account.microsoft.com/family og klikke på Skjermtid for en barnekonto. Sett deretter Skjermtid på Xbox til , og angi grensene for hver dag for barnet. Når konsollen har oppdateringen, blir disse grensene håndhevet.