Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One

Konsollen oppdateres ikke Hvis du har problemer med å installere en systemoppdatering på konsollen, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.

Listen nedenfor viser gjeldende versjonsnummer for Xbox One-operativsystemet og hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert basert på systemoppdateringer fra midten av 2015 til nå.

Slik finner du ut hvilken operativsystemversjon Xbox One-konsollen har:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger.
  3. Velg System > Konsollinformasjon.
  4. OS-versjon vises på andre rad.

Obs! Hvis du er midt i en systemoppdatering og må finne OS-versjonen på konsollen, trekker du i begge triggerne og trykker på begge skulderknappene på kontrolleren samtidig. Operativsystemversjonen står oppført som Build og står på den andre linjen.

OS-versjon: 10.0.17134.4071 (rs4_release_xbox_dev_1806.180802-1822)

Utgivelsesdato

13.08.2018

Hjem

Vi har forbedret stabiliteten til guiden på Hjem for å unngå at partyer krasjer, og at andre guidefunksjoner blir ustabile.

Mine spill og apper

Vi har løst et problem der ingen feilkode ble vist når visse spill og apper ikke kunne startes. Feilen krevde at spillet måtte avinstalleres og installeres på nytt.

Vi har løst et problem som oppstod med feilkoden 0x80070bfa når du startet eller bladde i Store-appen.

Meldinger

Vi har foretatt stabilitetsoppdateringer for å forbedre ende-til-ende-funksjonaliteten for meldinger.

Nettverk

o Vi har løst et problem med trådløse og kabelbaserte nettverk som ikke blir oppdaget når konsollen aktiveres fra strømmodusen Øyeblikkelig på.

Tidligere systemoppdateringer

OS-versjon: 10.0.17134.4056 (rs4_release_xbox_dev_1806.180626-1359)

Utgivelsesdato

05.07.2018

Grupper spillene og appene dine

Vi har også introdusert en solid forbedring av stifter, nemlig muligheten til å gruppere spillene og appene dine etter type eller tema. Spiller du 12 forskjellige spill samtidig? Liker du alle typer bilspill? Hold oversikt ved å opprette grupper. Velg hva du vil kalle dem, bestemme hvilken rekkefølge spillene skal vises i for hver enkelt gruppe, og legg til grupper på Hjem-skjermen for rask tilgang.

Du kommer til å se nylig opprettede grupper i guiden når du velger spill og apper, og det finnes en egen fane for grupper i spillene og appene dine. Gruppene følger profilen din, slik at du ser dem på alle Xbox One-konsollene du bruker. Vi har hjulpet deg i gang ved å opprette en gruppe som bør være velkjent – nemlig stiftene dine!

Bruk fullskjerm på Mixer

Mixer-strømmere kan nå bruke webkameraene sine i fullskjerm når de kringkaster. Lyden er dempet når du er i fullskjermmodus, slik at du enkelt kan snakke til publikumet ditt når du bytter mellom spill eller konfigurerer før du begynner.

Delte kontrolleroppdateringer

Vi har gjort det enklere å dele kontrolleren din på PC. Vi har sørget for full støtte for mus og tastatur for spillere som bruker PC, slik at alle som har en mus eller et tastatur, kan styre kontrolleren.

Vi har også inkludert støtte for flerberøring på berøringsaktiverte enheter. Dette gjør at du kan bruke flere kontroller samtidig, for eksempel bevege styrespaken og trykke på A samtidig.

Vi har også lagt til en ledertavle per kanal som viser de største bidragsyterne til strømmerens kanal i løpet av økten med delt kontroller.

Finn spill og apper enkelt

Leter du etter et nytt spill? Uansett om det er noe du vil ha eller noe du eier, trykker du på Y på kontrolleren for å vise en søkeskjerm når du ikke er i et spill.

OS-versjon: 10.0.17134.3036 (rs4_release_xbox_dev_1805.180510-1632)

Utgivelsesdato

17.05.2018

Enda flere alternativer for videoutgang

Hvis du har en TV eller skjerm som støtter en oppdateringsfrekvens på 120 Hz, kan du nå aktivere støtte for 120 Hz i oppløsningene 1080p og 1440p på Xbox One S og Xbox One X.

Høy oppdateringsfrekvens kan ofte gi jevnere spilling og kortere ventetid, i tillegg til mindre synlige skjermhakking i enkelte spill.

Forbedret trimming av spillskjermklipp

Du kan nå begynne å trimme spillklippene og skjermbildene fra nylige skjermklipp i guiden. Du trenger ikke lenger å bytte til Upload Studio for å klippe i klippene dine.

Oppdatert virkemåte for knapp

Vi har gjort noen endringer i knappekommandoene for kontrolleren. Nå kan du for eksempel trykke på visningsknappen når du er på Hjem-skjermen, for å omorganisere spill- og venneblokker. Når du trykker på den samme visningsknappen etter at du har valgt Hjem på hovedfanen i guiden , går du til de siste skjermklippene dine.

Bedre opplevelse for familier

Det er nå mye enklere for foreldre å finne og administrere familieinnstillingene på Xbox One. På den nye skjermen for familieinnstillinger under Innstillinger > Konto viser vi nøyaktig hvilke familieinnstillinger og innstillinger for tilgang til innhold som brukes, hvilke viktige innstillinger som ikke brukes, og eventuelle innstillinger som krever oppmerksomhet.

OS-versjon: 10.0.17133.2020 (rs4_release_xbox_dev_1804.180418-1415)

Utgivelsesdato

24.04.2018

Flere alternativer for videoutgang

Xbox One X og Xbox One S støtter nå en oppløsning på 1440p for spill, spillklipp og skjermbilder. 1440p, som av og til kalles 2560 x 1440 og QHD, er populær blant PC-spillere. Denne oppløsningen har over 1,5 millioner flere piksler enn 1080p og ligger mellom full HD og 4K Ultra HD. (Alternativet for 1440p vises ikke for de som er koblet til en 1080p- eller 4K UHD-skjerm.)

Vi har også lagt til et alternativ kalt AMD FreeSync, som gir en variabel oppdateringsfrekvens på TV-er og skjermer som støtter dette. Dette reduserer visuell forsinkelse, eller inndataforsinkelse. Variabel oppdateringsfrekvens reduserer forsinkelse og minimerer hakking ved å la en skjerm synkronisere oppdateringsfrekvensen med det som kommer fra Xbox-konsollen.

TV-er som kommer senere i år, drar nytte av en ny Xbox-funksjon kalt automatisk modus for kort ventetid (ALLM). Denne funksjonen forteller skjermen at du spiller et spill. Du kan dra nytte av kort inndataforsinkelse når du spiller, og til andre tider dra nytte av alle de andre funksjonene på den nye TV-en, for eksempel når du ser en film.

Et nytt interaktivitetsnivå i Mixer

Mixer-strømmere på Xbox One kan nå dele kontrolleren sin (unntatt Xbox-knappen) med en Mixer-seer som ser på Mixer.com. Seere kan ta kontroll via spillkontrollen på skjermen eller ved å koble en kontroller til PC-en. Strømmere kan stanse kontrollerdeling midlertidig ved å trykke på guideknappen. Seere og strømmere kan samarbeide i et spill – eller ikke. Valget er ditt!

Sendinger settes nå på pause i stedet for å bli stoppet når du bytter spill eller avslutter til dashbordet. Det vises en pauseindikator på sendingsoverlegget, og seerne får se en skjerm som er stanset midlertidig, til du er tilbake i spillet. Du kan nå også starte Mixer-sendinger fra hvor som helst på Xbox One, uansett om du er på Hjem-skjermen, et velkomstbilde for et spill eller i selve spillet.

Dele skjermklipp på Twitter

OS-versjon: 10.0.16299.5101 (RS3_RELEASE_XBOX_DEV_1802.180131-1450)

Utgivelsesdato

07.02.2018

Spillhuber i guiden

Nå er spillhubinformasjon direkte tilgjengelig fra guiden. Ta en titt på ting som kommende prestasjoner, Looking for Group-innlegg og venner som spiller spillet ditt uten å måtte forlate det.

Reduser forstyrrelser

Trenger du litt tid for deg selv? Sett påloggingsstatusen til «Ikke forstyrr», som holder tilbake varslinger og lar vennene dine vite at det kanskje er best å vente litt med å kontakte deg.

Planlegg prestasjonsangrepet

Neste prestasjoner i guiden gjør at du kan velge bestemte prestasjoner du vil låse opp. Sorter etter nær, vanlig, sjelden, mest vanlige sjelden og høyeste poengsum.

Flere alternativer for inaktivitet

Tidligere kunne du angi at Xbox-konsollen skulle slå seg av etter én eller seks timer med inaktivitet. Vi tenkte vi skulle prøve med noen flere tall. Nå kan du også velge alternativer for to, tre, fire og fem timer med inaktivitet.

OS-versjon: 10.0.16299.4055 (rs3_release_xbox_dev_1711.171203-1700) og 10.0.16299.4059 (rs3_release_xbox_dev_1711.180109-1130)

Utgivelsesdato

22.01.2018

Store

Vi har løst et problem som av og til gjorde at brukere ikke kunne gå tilbake ved å trykke på B under navigering i Store.

Personvern og nettsikkerhet

Vi har løst et problem som gjorde at barnekontoer med familiebegrensninger beholdt begrensningene etter overgangen til en voksenkonto.

Partychat

Vi har løst et problem som gjorde at enkelte brukere kunne miste rettelser av partychatlyd og stemmekvalitet.

Lyd

AV-mottakere med HDMI-gjennomgang skal ikke lenger avbryte Dolby Atmos for hjemmekino hvis du slår på TV-en og konsollen før AV-mottakeren.

Wi-Fi

• Wi-Fi-fastvareoppdateringer for Xbox One S og Xbox One X forbedrer trådløs ytelse og pålitelighet.
  • Vi har løst et problem der enkelte trådløse nettverk ble utelatt ved søk etter tilgjengelige trådløse nettverk.
  • Vi har løst et problem som noen ganger førte til uventede nettverksfrakoblinger når en trådløs tilkobling ble brukt.

OS-versjon: 10.0.16299.4037 (rs3_release_xbox_dev_1711.171110-1615)

Utgivelsesdato

16.11.2018

Lagring av innstillinger

Innstillinger på hjemmekonsollen – inkludert for TV og OneGuide – lagres nå automatisk på nettet når du logger på. Når du konfigurerer en ny Xbox, blir du spurt om du vil bruke dem.

Raskere installasjon

Nå kan du bruke Xbox-appen på iOS eller Android til å fullføre installasjonen på en ny Xbox mens «dag én»-oppdateringen lastes ned. Se etter alternativet når oppdateringen starter.

Klubber

Nå kan du legge til klubblokker på Hjem i tillegg til spill og venner. Legg dem til fra guiden eller klubben.

Gi et spill i gave

Vil du leke julenisse? Gi en gave fra Microsoft Store, inkludert de fleste digitale spill, varig nedlastbart innhold, Xbox Live Gold og Xbox Game Pass. Se etter «Kjøp som gave»-knappen, og send gaver til venner og familie.

Vær så snill?

Nå kan barn spørre foreldrene om de kan kjøpe spill og apper til dem med nettsikkerhetsinnstillingen Spør en forelder. Foreldre kan administrere barnas innstillinger for personvern og nettsikkerhet i Innstillinger > Konto > Familie (eller gå til account.microsoft.com/family).

Tiden er ute

Med skjermtidsbegrensninger kunne barn be om mer tid når den var ute, men foreldrene måtte fullføre forespørselen på konsollen. Nå kan barn be om mer tid via e-post, og du kan godkjenne (eller avslå) direkte i e-postmeldingen. Hvis du vil sette opp skjermtid for familien, går du til account.microsoft.com/family.

Skjul dem

Vi har oppfylt ønskene deres! Nå kan du skjule spill som ikke har noen opplåste prestasjoner, fra den personlige og offentlige visningen av profilen din.

OS-versjon: 16299.3031 (rs3_release_xbox_dev_1710.171012-1520)

Utgivelsesdato

16.10.2018

Hjem-skjermen slik du vil ha den.

Hjem har fått et nytt utseende som føles raskere og mer personlig enn noensinne.

Få en oversikt over nylige aktiviteter, og bytt raskt mellom Hjem, Mine spill og apper og sosiale funksjoner. Oppdag nye ting du kan gjøre på Xbox Live, som er skreddersydd for dine spill og interesser. Legg til favorittspillene dine, venner og mer på Hjem-skjermen, slik at det blir enklere å holde deg oppdatert på det som interesserer deg.

Ny og forbedret guide

I det nye oppsettet kan du veksle mellom faner med venstre styrespak eller skulderknappene i stedet for å gå inn og ut av loddrette faner. Bruk de nye undermenyene for å se nærmere detaljer i guiden.

Forbedringer i Spill-DVR

Ta opp spillklipp og skjermbilder direkte til en ekstern harddisk, som deretter kan kobles til en PC slik at du enkelt kan finne dem på fanen Sending og skjermklipp i guiden

Mer konkurranse

Bli med i Xbox Arena-turneringer rett fra guiden, og tilspiss konkurransen med nye turneringsalternativer for World of Tanks, Injustice 2 og Halo Wars 2.

Se stort på det

Del og se spillklipp og skjermbilder i en ny, engasjerende fullskjermmodus.

Bli med på sendinger

Nå kan du bruke et vanlig USB-webkamera for å kringkaste deg selv på Mixer mens du spiller – og du kan gjøre det i 1080p-oppløsning på en hvilken som helst Xbox One.

Du kan forhåndsvise sendinger i Mixer-huben slik at du kan se hva du liker, før du begynner å se på.

Gjør deg klar til Xbox One X

Vi har også introdusert nye alternativer for å spare tid når du flytter ting fra én Xbox One til en annen, slik at du kan komme raskere i gang med spillingen.

Eksisterende Xbox One-eiere kan sikkerhetskopiere viktige innstillinger til en ekstern stasjon, slik at de er klare til å tas i bruk på den nye Xbox-en under installasjonen. Du kan også overføre favorittspillene dine til en ekstern stasjon slik at de er klar til å spilles med en gang på nye Xbox-konsollen.

Hvis du ikke har en ekstern harddisk, kan du bruke hjemmenettverket ditt til å overføre spill fra én konsoll til en annen.

Hvis du har 4K-spill, laster du ned 4K-innhold på forhånd ved hjelp av en ekstern stasjon eller hjemmenettverket, slik at du er klar fra dag én.

Forbedrede spill til Xbox One

Forbedrede spill til Xbox One X er optimaliserte for å dra full nytte av verdens mest sofistikerte konsoll. De er enkle å finne i Microsoft Store, og du kan sortere og filtrere dem i spillene og appene dine.

Xbox-assistent

Den nye Xbox Assist-appen tilbyr tilpassede tips og hjelp, smartvarslinger, tips fra brukerfellesskapet samt feilsøkingsverktøy.

Få tips fra fellesskapet for spillene du spiller av, inkludert hjelp med prestasjoner. Se statusen til Xbox Live-tjenester og -apper, ta tak i problemer tidlig ved hjelp av prediktive varslinger, bla gjennom emner i Hjelp, og løs problemer ved hjelp av intelligente feilsøkingsverktøy.

OS-versjon: 10.0.15063.4103 (rs2_xbox_rel_1706.170830-1908)

Utgivelsesdato

06.09.2018

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.15063.4102 (rs2_xbox_rel_1706.170822-1237)

Utgivelsesdato

29.08.2018

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.15063.4082 (rs2_release_xbox_1706.170707-1139)

Utgivelsesdato

13.07.2018

Opprette dine egne turneringer

Hvis du er eieren eller administratoren av en klubb, kan du opprette Arena-turneringer på et blunk. Bare gå til klubben din, velg Turneringer-fanen, velg Opprett turnering, velg Killer Instinct, og tilpass turneringen din – navn, starttidspunkt og andre detaljer. Når du er ferdig, vises turneringen i Turneringer-fanen i klubben din.

Hvis du ikke har en klubb, kan du opprette en – det tar bare noen få minutter. Du kommer i gang ved å trykke på Xbox-knappen  for å åpne guiden og velge Hjem. Gå til Fellesskap-fanen, velg Klubber på Xbox, og velg Opprett en klubb.

Legg til et egendefinert bilde i profilen

Tilpass profilen din med et egendefinert bilde. Koble til en USB-enhet med det valgte bildet, eller last det ned fra OneDrive (tilgjengelig i Store under Apper). Gå deretter til profilen din, og velg Tilpass profil > Endre spillerbilde. (Du må velge Bytt til spillerbilde først hvis du erstatter avataren med et egendefinert bilde.)

Velg Last opp et egendefinert bilde, og følg instruksjonene for å legge til ditt eget bilde.

Egendefinerte bilder er bare tilgjengelig for en voksens Microsoft-konto.

Logg på med din personlige kontroller

Har du én spillkontroller som du bruker mest? Koble den kontrolleren til profilen din slik at du blir logget på automatisk når den slås på. Hvis du vil koble til den personlige kontrolleren, kan du trykke på Xbox-knappen  og gå til Innstillinger > Pålogging, sikkerhet og tilgangsnøkkel.

Underholdning-hub på Hjem

OneGuide-huben kalles nå Underholdning. Denne endringen gjenspeiler de mange måtene for å få de nyeste filmene og TV-programmene på Xbox. Du kan fortsatt koble til satellittboksen for å bla gjennom Xbox-programguiden, som forblir OneGuide. Men nå kommer du dit gjennom Underholdning-huben.

OS-versjon: 10.0.15063.2022 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170501-1052)

Utgivelsesdato

05.05.2017

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.15063.2019 (RS2_RELEASE_XBOX_1704.170407-2038)

Utgivelsesdato

13.04.2017

Flere alternativer for aktivitetsfeed

Er du ikke sikker på om du vil at et bestemt innlegg skal vises i aktivitetsfeeden? Skjul det. Velg innlegget, og velg deretter Alternativer > Skjul. Eller kanskje du bare vil se bestemte typer innlegg. Gå til toppen av feeden, velg filterknappen, og velg preferansene dine.

Hvis det er et innlegg du virkelig vil at andre skal se, kan du feste det til toppen av aktivitetsfeeden i profilen din eller en klubb. Velg innlegget, og velg deretter Alternativer > Stift til klubb. Du ser innlegget ditt stiftet til toppen til noen fjerner eller erstatter det.

Fortsette å bruke favorittinnleggene for Looking for Group

Trykk på Xbox-knappen , gå til Partyer > Vis logg for å se Looking for Group-innlegg du har opprettet eller er interessert i, og velg deretter et innlegg for å bruke det på nytt.

Filtrere spillene dine

I spillene og appene dine kan du velge om du vil vise alle spill, spill laget for Xbox One eller bare Xbox 360-spillene som fungerer på Xbox One. Dette fungerer både på spill du har installert, og alt i listen over spill som er klart til å installeres.

Nye innstillinger for Skjermleser og Forstørrelsesprogram

Velg et stemmeleie og en personlighet for opplesinger av Skjermleser mens du bruker Xbox One. Når du ser på skjermer med Forstørrelsesprogram, kan den innzoomede delen av skjermen nå følge kontrollernavigeringen, slik at du slipper å aktivere og deaktivere Forstørrelsesprogram hele tiden. Se gjennom de nye alternativene i Innstillinger > Hjelpemiddel.

Vise som frakoblet rett fra guiden

Få det til å se ut som om du ikke er logget på Xbox Live: Åpne guiden, gå helt øverst, velg deg selv, og velg Vis som frakoblet. Hvis du velger det på nytt, vises du som online. Du kan gå til profilen din, medlemskapene dine og kontobehandling fra samme sted.

OS-versjon: 10.0.15063.1005 (RS2_RELEASE_XBOX_1703.170323-1228) fre

Utgivelsesdato

29.03.2017

Åpne guiden
Gå til favorittene dine fra hvor som helst med ett trykk på en knapp. Xbox-knappen tar deg nå direkte til guiden, som gir deg raskere tilgang til spill og apper. Hvis du vil gå til Hjem-skjermen, trykker du ganske enkelt på Xbox-knappen og velger deretter Hjem.

Mixer
Du kan raskt og enkelt bruke Mixer-sending til å sende spillingen din, slik at seere overalt kan se deg spille i sanntid. Mens du spiller et spill, starter du guiden og blar ned til Mixer-kringkasting for å vise frem ferdighetene dine.

Copilot
Med Copilot kan du nå koble sammen to kontrollere og bruke dem som én.

Gå til Innstillinger > Kinect og enheter > Enheter og tilbehør. Velg Enhetsinformasjon > Aktiverer Copilot, og velg kopilotens kontroller. Begge kontrollerne kan nå styre spillet sammen.

Prestasjonssporing
Den nye prestasjonssporingen gjør at du kan holde øye med favorittprestasjonene dine og spille samtidig. Du kan plassere den hvor som helst på skjermen. Du styrer også antallet prestasjoner som vises, samt innsynsnivået – gi det en fremtredende plassering eller la det ligge i bakgrunnen.

Trykk på Xbox-knappen og gå til Prestasjoner for å aktivere sporing.

Cortana
Nå kan du angi påminnelser på Xbox One, slik at du ikke går glipp av spillemuligheter. Påminnelser vises overalt der du bruker Cortana – på PC, telefon eller Xbox.
Cortana støtter også flere festkontroller. Si «Hey Cortana, invite party to game» for å legge til festdeltakere uten at du må stanse spillet.

Spill-DVR
Vi har gjort det enda enklere å lage spillklipp: Bare trykk på Xbox-knappen . Deretter bruker du Y-knappen til å ta et skjermbilde, X-knappen til å lagre de siste 30 sekundene og visningsknappen til å vise de kjente og kjære alternativene for Spill-DVR, fra å starte et opptak til å lagre de siste 5 minuttene med spilling.

Skjermtidsgrenser
Skjermtidsgrenser lar deg angi hvor lenge og når på dagen barnet kan spille. Du aktiverer dette ved å logge på account.microsoft.com/family og klikke på Skjermtid for en barnekonto. Sett deretter Skjermtid på Xbox til , og angi grensene for hver dag for barnet. Når konsollen har oppdateringen, blir disse grensene håndhevet.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?