Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One i 2016

Konsollen oppdateres ikke Hvis du har problemer med å installere en systemoppdatering på konsollen, kan du se løsningen for systemoppdatering for Xbox One.

Listen nedenfor viser versjonsnummeret for Xbox One-operativsystemet og hvilke funksjoner som ble lagt til eller oppdatert basert på systemoppdateringene i 2016.

Slik finner du ut hvilken operativsystemversjon Xbox One-konsollen har:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg System.
  5. Velg Konsollinformasjon og oppdateringer.
  6. OS-versjonen finner du på tredje rad til høyre.

Obs! Hvis du er midt i en systemoppdatering og må finne OS-versjonen på konsollen, trekker du i begge triggerne og begge skulderknappene på kontrolleren samtidig. Operativsystemversjonen vises som Build og er på den andre linjen.

Systemoppdateringer i 2016

OS-versjon: 10.0.14393.2152 (rs1_xbox_rel_1610 161208-1218) fre

Utgivelsesdato

12/14/2016

Ytelse og generelle forbedringer

Nedlastingsytelse

Vi har optimalisert nedlasting av spill og apper på flere måter på Xbox One.

• Kunder med høyhastighetstilkoblinger (mer enn 100 Mbps) får opptil 80 % raskere nedlastingshastighet.
  • Kunder med tilkoblinger under 100 Mbps får en jevnere ytelse som er opptil 40 % raskere enn tidligere.
  • Ytterligere optimaliseringer er også utført for å gjøre bakgrunnsnedlastinger mer motstandsdyktige overfor uregelmessige tilkoblingsproblemer.

Nedlastingshastigheter påvirkes av nettverkspågang i hjemmet og på Internett-leverandørnivået. Nedlastingshastigheter påvirkes også når spill kjører på konsollen, siden systemressurser prioriteres mer for spilling enn for bakgrunnsnedlastinger. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til Feilsøke treg nedlasting av spill eller apper på Xbox One.

Trådløs kontroller

• Fastvareoppdatering som forbedrer ytelsen

Bakgrunnsmusikk

• Generelle ytelsesforbedringer som øker påliteligheten og gir jevnt bedre opplevelser på tvers av musikkapper med strømming

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.14393.2123 (rs1_xbox_rel_1610 161105-1400) fre

Utgivelsesdato

11/10/2016

Ytelse og generelle forbedringer

Klubber

Introduserer klubber. Dette er møteplasser på Internett hvor personer kan spille og sosialisere. Bli med i klubber som interesserer deg, eller opprett en ny klubb (din klubb, dine regler).

Looking for Group

Trenger du flere spillere? Åpne guiden og se under Partyer for å starte med Looking for Group. Bla gjennom eller publiser dine egne «ønsker-annonser» for å finne andre spillere som ønsker å oppnå de samme målene som deg. Spill nå, eller foreslå en fremtidig dato og tid.

Prestasjoner

En av de mest etterspurte tingene fra Xbox tilbakemelding. Vi har nå sjeldne prestasjoner på Xbox Live. Du kan nå finne ut nøyaktig hvor unik en prestasjon er blant spillerne i et spill.

Poengsum ledertavle

Poengsum ledertavlen kan nå brukes som en månedlig konkurranse mellom vennene dine, og den blir tilbakestilt hver måned. Konkurrer helt frem til slutten av måneden, og sjekk historikken for å se hvem som vant i tidligere måneder.

Meldinger

Du kan nå sende meldinger til flere personer i samme samtale.

Skjermtastatur

Skjermtastaturet har støtte for forutsigende tekst, og du kan også bruke emojier.

Ytelse

Vi har gjort mye for å øye ytelsen til Xbox-konsollen. Alt fra navigasjon og åpning av apper til nedlastingstider og responstiden til Cortana. Hele Xbox-opplevelsen utvikles til å bli bedre og raskere.

OS-versjon: 10.0.14393.1065 (rs1_xbox_rel_1608 160927-1900) fre

Utgivelsesdato

10/04/2016

Ytelse og generelle forbedringer

HDR

• Vi har løst et problem der en del HDR-innhold var for lyst eller falmet på enkelte TV-er når det ble brukt en en Xbox One S-konsoll.

Spill-DVR

• Vi har løst et problem som påvirket lysstyrken på videoer og skjermbilder som ble tatt opp mens TV-en var i HDR-modus.

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.14393.1062 (rs1_xbox_rel_1608 160916-1900) fre

Utgivelsesdato

9/23/2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.14393.1058 (rs1_xbox_rel_1608 160909-1900) fre

Utgivelsesdato

9/15/2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.14393.1045 (rs1_xbox_rel_1608 160826-1142) fre

Utgivelsesdato

8/31/2016

Ytelse og generelle forbedringer

Diverse

• Forbedret stabilitet og ytelse.

OS-versjon: 10.0.14393.1040 (rs1_xbox_rel_1608.160816-1851) fre

Utgivelsesdato

8/19/2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Oppstartslyd

• Nå kan du endre når du hører oppstartslyden! Det er tre nye alternativer i Innstillinger > Strøm og oppstart > Strømmodus og oppstart.
    • (oppstartslyden spilles av hver gang du slår på konsollen).
    • Bare med av/på-knappen eller stemmen (oppstartslyden spilles av når du slår på konsollen med av/på-knappen eller stemmen, men ikke når du slår den på med kontrolleren).
    • Av (oppstartslyden spilles aldri av).

Ytelse og generelle forbedringer

Microsoft Store

• Denne builden inneholder flere rettelser som takler krasj i Microsoft Store.
  • Vi har løst et problem som gjorde at brukere måtte klikke to ganger på kjøpeknappen.
  • Vi har løst et problem der tidsbaserte prøveversjoner noen ganger viste feil gjenværende tid.
  • Vi har løst et problem der feilmeldingen "Prøv på nytt senere" noen ganger ble vist ved nedlasting av innhold du nylig hadde kjøpt.
  • Vi har løst et problem som kunne føre til feil ved forsøk på å kjøpe eller spille av filmer og TV-innhold.

Pålogging

• Vi har løst et problem som gjorde at enkelte brukere ikke kunne logge på.

Xbox-guide

• Hastighets- og ytelsesforbedringer.

Spill-DVR

• Du skal nå få en varsling om at lagringsplassen er full når du prøver å laste opp et skjermklipp til Xbox Live og lagringsplassen er full.

Kontroller

• Vi har løst et problem der enkelte spill ikke gjenkjente kontrolleren da du startet det.

Mine spill og apper

• Vi har løst problemer som gjorde at enkelte apper ikke kunne installeres.
  • Vi har løst et problem som av og til kunne føre til en svart skjerm ved forsøk på å bruke værappen.
  • Vi har løst problemer som noen ganger kunne føre til at Groove Musikk krasjet.

Lokalisering

• Vi har løst et problem der titlene på universalapper (Film og TV) noen ganger ikke ble vist på det valgte språket på konsollen.

Diverse

• Generelle forbedringer av stabiliteten til spill.

OS-versjon: 10.0.14393.1027 (rs1_xbox_rel_1608.160801-1743) fre

Utgivelsesdato

8/5/2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre feilrettinger og forbedringer

OS-versjon: 10.0.14393.1018 (rs1_xbox_rel_1608.160725-1822) fre

Utgivelsesdato

7/30/2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Cortana er tilgjengelig i USA og Storbritannia

• Snakk med Cortana på Xbox One med headset eller Kinect. Bare si «Hei Cortana» for å starte Cortana-appen. Hvis du ikke er sikker på hva du skal si, kan du prøve "Hey Cortana, what can I say?"
  • Hvis du bruker Kinect, kan du slå på konsollen ved å si "Hey Cortana, Xbox on".

Bakgrunnsmusikk

• Musikkapper kan nå spille av musikk i bakgrunnen. Start musikk i en app som støtter bakgrunnsmusikk. Du kan bytte til andre apper og spill mens musikken spilles av.
  • Etter du har startet musikken: Du kan spille av, pause, hoppe over og justere musikkvolum hvor som helst ved å trykke på Xbox-knappen for å åpne guiden, velg Fleroppgavekjøring og velg deretter musikkontrollene.
  • Appen må støtte bakgrunnsmusikk. En oppdatert Pandora-app i USA er den første appen som støtter bakgrunnsmusikk – og mer kommer snart.

Mine spill og apper

• Tingene dine er letter tilgjengelig. Gå til Hjem, flytt til høyre og velg Mine spill og apper.
  • Det finnes nå nye sorteringsalternativer under Mine dine spill og apper.
  • "Klar til å installere" har et eget område, slik at du raskt finner spillene og appene du har kjøpt, men ikke installert ennå.
  • Spill- og appoppdateringer vises i et eget område, når de er tilgjengelige.
  • Køområdet inneholder nå informasjon om det som er installert nylig og hva som står i kø.

Innstillinger for språk og sted

• Du kan nå velge stedet ditt uavhengig av systemspråket du vil bruke. Du endrer språket og stedet ved å trykke på Xbox-knappen for å åpne guiden, velge Innstillinger > Alle innstillinger og deretter velge System > Språk og sted.
  • Alle språk er ikke tilgjengelige for alle steder. Når du velger et språk som vanligvis ikke er knyttet til plasseringen din, blir mesteparten av systemet på det valgte språket, men du ser kanskje en blanding av språk i områder som Microsoft Store eller nettinnhold.

Mest populære PC-spill på Xbox Live

• De mest populære PC-spillene har nå spillhuber på Xbox Live. Enten du bruker PC, Xbox eller mobil, kan du se hvilke PC-spill vennene dine spiller, du kan dele PC-spillklipp og -skjermbilder samt sende melding til venner på Xbox Live. På Xbox One og Windows 10 kan du bli med i en partychat med vennene dine uansett hva de gjør.

Ny Microsoft Store

• Xbox Store og Windows Store har slått seg sammen, og dette gjør handleopplevelsen mer strømlinjeformet. Fra Hjem, naviger til høyre til Store for å bla gjennom alt innhold.
  • Du blir nå belastet for forhåndsbestillinger nærmere utgivelsesdatoen til spillet i stedet for når det kjøpes.
  • Kunder i USA, Sveits, Norge, Italia, Tyskland og Finland kan nå bruke mobilleverandører til å utføre kjøp. Kunder i Kina kan nå bruke China Union Pay.

Finn Facebook-venner

• Finn venner fra Facebook ved å koble til dine Facebook- og Xbox Live-kontoer. Gå til Venner-fanen i guiden og velg deretter Venner > Forslag. Velg Finn Facebook-venner og følg stegene. Facebook-vennene dine som har gjort det samme, vises i forslagene.

Kontrollere automatisk deling

• Du kan nå velge å automatisk dele dine prestasjoner, spillklipp og skjermbilder i aktivitetsfeeden din. Slik endrer du dine delingsinnstillinger. Gå til Innstillinger > Innstillinger > Aktivitetsfeed.

OS-versjon: 10.0.10586.1202 (th2_xbox_rel_1603.160420-1900) fre

Utgivelsesdato

4/27/2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre feilrettinger og forbedringer

OS-versjon: 10.0.10586.1194 (th2_xbox_rel_1603.160317-1900) fre

Utgivelsesdato

3/23/2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Kjøpe bakoverkompatible Xbox 360-spill på Xbox One

• Finn og kjøp bakoverkompatible Xbox 360-spill på samme måte som Xbox One-spill. Når du har kjøpt bakoverkompatibelt Xbox 360-innhold, lastes det automatisk ned til Xbox One-konsollen klar til bruk.

Inkludere partychat i Twitch-sendinger

• Start sending av partychat når du bruker Twitch-appen. Hvis du sender fra konsollen og er i et party, kan du invitere andre til å inkludere snakkelyden sin i sendingen, ved å aktivere alternativet for sending av partychat i innstillingene i Twitch-appen.
  • Hvis et medlem i partyet avslår invitasjonen, kan de fortsatt snakke i partyet – de blir bare ikke hørt i sendingen.
  • Som partyleder kan du dempe snakkelyden til et partymedlem, selv om de takket ja til invitasjonen.
  • Du kan også inkludere partymedlemmer på Windows 10-PC-er i Twitch-sendingen din.

Sende partychatlyd til headset og høyttalere samtidig

• Velg innstillingen for hvor partychatlyd skal høres: headset, høyttalere eller begge. Du gjør dette ved å gå til Innstillinger > Skjerm og lyd > Volum.

Spill-DVR-opptakslengde som kan tilpasses

• Du kan justere opptakslengden til 15 sekunder, 30 sekunder, 45 sekunder, 1 minutt, 3 minutter eller 5 minutter. Du kan endre innstillingene ved å gå til Innstillinger > Innstillinger > Spill-DVR og strømming.

Spore prestasjonsfremdriften i Xbox OneGuide

• Vi gjør det enklere å få tilgang til prestasjonene dine ved å inkludere dem i Xbox OneGuide. Du finner en hurtigkobling til alle prestasjonene dine i det nye området Prestasjoner.
  • Spor prestasjonsfremdriften din i sanntid direkte i OneGuide uten å måtte sidestille en egen Prestasjoner-app.

Videoavspilling direkte i Xbox One-aktivitetsfeeden

• Vi har forbedret videoavspilling i Xbox One-aktivitetsfeeden.
  • Du kan spille av en hel video integrert i stedet for å måtte forlate feeden for å starte videoen.
  • Du kan "like" videoen mens du forhåndsviser den, ved å trykke på X.
  • Nye avspillingsalternativer for pause, start på nytt og full skjerm for når du starter en video fra aktivitetsfeeden.

Forbedret styrespakpresisjon på Xbox Elite trådløs kontroller med fastvareoppdatering

• Vi hørte fra entusiaster at de ønsket forbedring av styrespakene på Xbox Elite trådløs kontroller, særlig når du beveger styrespaken diagonalt. Basert på denne tilbakemeldingen har vi utviklet en ny metode for å beregne posisjonen til styrespakene konsekvent, slik at responsen til styrespakene samsvarer bedre med det du forventer. Denne metoden måler og bruker avstanden til styrespakposisjonen i forhold til midtpunktet til styrespakbasen i stedet for standardmetoden, som beregner målingen ved hjelp av et todimensjonalt plan. Med den nyeste fastvareoppdateringen kan du forvente økt nøyaktighet fra styrespakene på Xbox Elite trådløs kontroller, slik at du får bedre kontroll.

OS-versjon: 10.0.10586.1100 (th2_xbox_rel_1602.160210-2122) fre

Utgivelsesdato

2/19/2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

Forbedringer i Mine spill og apper

• Skjul spill fra klar-til-å-installere-listen i Mine spill og apper. Denne funksjonen ble fjernet i NXOE-oppdateringen, men er nå tilbake på grunn av stor etterspørsel. Nå kan brukere på nytt skjule innhold de ikke lenger vil installere, for eksempel betaversjoner, prøveversjoner, spill og apper.

Gjør det enklere å løse inn en digital kode

• Trykk på Tab for å gå til Store, og velg snarveien Bruk en kode til høyre for Games Store og søkefunksjonen i Games Store.

Se hvem som er i et party, i guiden

• Klikk på Chat-knappen som vises like under navnet/gamertagen til en bruker, for å se hvem andre han eller hun spiller med.

Poengsumledertavle

• Klikk Mine prestasjoner via påloggingsfanen i guiden for å få rask tilgang til eller velge Prestasjoner i profilen din. Ledertavlen vises på en fremtredende plass øverst på Prestasjoner-siden.
  • Sammenligninger omfatter total poengsum og største fremskritt i løpet av en fortløpende 30-dagers periode.

Forbedring av stifter

• Du kan flytte enkeltstifter. Merk en stift, og trykk på Y-knappen. Du kan deretter sette stiften et annet sted. Trykk på Y på nytt for å feste stiften på det nye stedet.
  • Stifter er tilgjengelige for start når brukeren er frakoblet.

Forbedring av aktivitetsfeed

• Aktivitetsfeeden i Xbox One Preview gir deg beskjed når det er nye elementer i feeden din. Hvis du klikker på koblingen, går du til toppen av feeden der du får et sammendrag av de nyeste innleggene, slik at du alltid har det nyeste innholdet lett tilgjengelig.
  • Populære emner og venneforslag vises nå i aktivitetsfeeden.

Forbedring av Populært

• Nytt tilgangspunkt for populære elementer til høyre for Fellesskap-fanen
  • Kobler brukere til egen Populært-målside

Forbedring av Foreslåtte venner

• Områder for Foreslåtte venner er tilgjengelige i Fellesskap og Venneliste i guiden
  •  Omfatter kobling til fullskjermvisning av alle foreslåtte venner

Twitch-sendinger du kan bli med i

• Hvis venner sender, kan du enkelt starte Twitch.tv-sendinger fra spillhuber og spillet.

Appen Tilbehør for Xbox

• Det har kommet flere nye oppdateringer for appen Tilbehør for Xbox for å gjøre det enklere å justere Xbox Elite trådløs kontroller.
    • Det er nå enklere å vise og forbedre profilen og konfigurasjoner.
    • Strømlinjeformet visning av meny- og redigeringsalternativer.

Xbox One Chatpad: programmere hurtigtastene

• Programmer funksjonsknappene X1 og X2 på Xbox One Chatpad under Enheter og tilbehør i Innstillinger. Nedenfor vises alternativer disse knappene omfatter.
    • Åpne guide
    • Ta skjermbilde
    • Ta det opp
    • Send melding
    • Søk
    • Start app
    • Sidestill app
    • Spill av eller pause medier
    • TV-volum opp
    • TV-volum ned
    • Demp TV

OS-versjon: 10.0.10586.1026 (th2_xbox_rel_1510.151217-1035) fre

Utgivelsesdato

1/07/2016

Nye eller oppdaterte funksjoner

• Mindre ytelsesforbedringer

Tidligere systemoppdateringer

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Operativsystemversjoner og systemoppdateringer for Xbox One i 2016, som du leste om, eller om et annet problem?