Få informasjon om 4K på Xbox One X- og Xbox One S-konsoller.

Her er noe du kan prøve hvis Xbox-konsollen og TV-en støtter 4K og HDR, men ikke fungerer som forventet.

Kontroller først at Xbox-konsollen og TV-en er 4K-kompatible.

• Kontroller at du har Xbox One X eller Xbox One S
    Til høyre på baksiden av konsollen, i nærheten av nettverksporten, skal det være et klistremerke som viser modellen. Hvis klistremerket mangler, sjekker du undersiden.
Viktig! Løs ut en eventuell plate og slå Xbox-konsollen av før du snur konsollen. (Dette gjelder ikke Xbox One S All-Digital Edition, siden den ikke har en optisk stasjon.)
  • Pass på at du har en 4K-TV
    Se emballasjen eller bruksanvisningen for TV-en. Forskjellige produsenter bruker forskjellige navn. Uttrykk å se etter omfatter:
  • Navn for 4K

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Oppførte oppløsninger og moduser

3840 x 2160 i 24 Hz, 50 Hz, eller 60 Hz

Ulike navn som betegner HDR10

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color, Dolby Vision

• Kontroller TV-ens 4K- og HDR-egenskaper på Xbox-konsollen
    Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og gå deretter til System > Innstillinger > Skjerm og lyd. Fra kolonnen Konfigurasjon velger du Videoutgang > 4K TV-detaljer.

Prøv følgende i tilfelle 4K og HDR ikke fungerer, selv om du vet at systemet ditt skal støtte dette (for eksempel at du ikke kan velge 4K UHD-oppløsning, at 4K-funksjoner ikke støttes på skjermen for 4K TV-detaljer, at innhold med 4K-kvalitet ikke spilles av eller at du har problemer med videokvaliteten):

• Sørg for at Xbox-konsollen oppdager TV-en din automatisk
    Gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang. Under kolonnen Avansert velger du Videogjengivelse og overskanning. I kolonnen Skjerm kontrollerer du at Automatisk gjenkjenning (anbefalt) er valgt. 4K er ikke tilgjengelig når du velger HDMI eller DVI manuelt.

• Når det gjelder HDR, ser du i bruksanvisningen for TV-en for å kontrollere at den støtter medieprofilen HDR10
    Se etter støtte for BT2020 og HDR, eller sjekk listen ovenfor. (Det finnes to HDR-formater: Dolby Vision og HDR10. TV-en din kan støtte begge, men den må minst ha støtte for HDR10.)

• Kontroller at HDMI-kabelen er koblet til i riktig inngang på TV-en din
    Enkelte TV-er med 4K støtter alle 4K-funksjonene på bare noen av inngangene. Se i bruksanvisningen for TV-en, eller prøv de ulike inngangene på TV-en.

• Sjekk innstillingene på TV-en
    Det kan hende at TV-en din har et spesialmodus som aktiverer 4K eller HDR. Se TV-manualen for å finne ut om du må endre dine TV-innstillinger. Husk at TV-produsenten kan bruke forskjellige navn for HDR (se listen ovenfor).

• Hvis en del innhold ikke kan spilles av, må du sjekke at TV-en din støtter HDCP 2.2, og at dette er aktivert i innstillingene på TV-en.

• Sørg for at du bruker HDMI-kabelen som fulgte med Xbox One X- eller Xbox One S-konsollen.

• Prøv en annen HDMI-kabel
    Kablene dine må være sertifiserte for HDMI High Speed eller HDMI Premium.

• Hvis en enhet er koblet mellom TV-en og Xbox-konsollen
    Fjern den og koble TV-en direkte til konsollen med HDMI-kabelen som fulgte med den. Enkelte AV-mottakere eller annet videoutstyr kan forstyrre dataene som sendes mellom konsollen og TV-en. Enheten din må støtte de samme funksjonene som TV-en din – enten direkte eller via gjennomstrømming. Du må også huske å bruke kabler som er sertifiserte for HDMI High speed eller HDMI Premium mellom både Xbox-konsollen og mottakeren, og mellom mottakeren og TV-en.

• Kontroller at fastvaren til TV-en og AV-mottakeren er oppdatert
    Mange nye TV-er og enheter kan oppdateres via hjemmenettverket. Hvis du oppdager at TV-en eller enheten ikke støtter enkelte 4K- eller HDR-funksjoner, kan det være at en fastvareoppdatering vil løse problemet. Sjekk brukermanualen til enheten eller TV-en din for å se hvordan du kan oppdatere fastvareversjonen.

• Deaktiver opprinnelig 4K-avspilling
    Hvis du ser en tom skjerm eller feilmeldinger mens du prøver å spille av 4K-innhold, og du har prøvd alle de tidligere nevnte fremgangsmåtene, kan du deaktivere opprinnelig 4K-avspilling og prøve å spille av innholdet i en lavere oppløsning. Gå til Innstillinger > Skjerm og lyd. Under kolonnen Avansert velger du Videomodus og fjerner merket for alternativet Tillat 4K.

• Hvis du ser merkelige farger mens du spiller av HDR-innhold
    Hvis du har prøvd alle de forrige trinnene, går du til Innstillinger > Skjerm og lyd. Under kolonnen Avansert velger du Videomodus og fjerner merket for alternativet Tillat HDR10.

• Hvis dette ikke løser problemet, aktiverer du HDR10 på nytt. Deretter fjerner du merket for Tillat Dolby Vision og ser om dette løser problemet.
    • Dolby vedlikeholder listene over TV-er og lyd-/ videomottakere som støtter Dolby Vision. Selv om det er støtte for enheten din, trenger den kanskje en fastvareoppdatering.
      Obs!  Disse listene er bare på engelsk.

• Hvis det oppstår en feil når du velger 4K UHD i innstillingsmenyen for visning, kan du se Feil under valg av 4K UHD-oppløsning på Xbox One S.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Få informasjon om 4K på Xbox One X- og Xbox One S-konsoller., som du leste om, eller om et annet problem?