Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Få informasjon om 4K på Xbox One X- og Xbox One S-konsoller.

Her er noe du kan prøve hvis Xbox-konsollen og TV-en støtter 4K og HDR, men ikke fungerer som forventet.

kontroller først at Xbox-konsollen og TV-en er 4K-kompatible.

• Kontroller at du har Xbox One X eller Xbox One S: På baksiden av konsollen, til høyre nær nettverksporten, skal modellen være angitt på et klistremerke. Hvis dette klistremerket mangler, kan du se etter et på undersiden av konsollen.
    Viktig! Løs ut en eventuell plate og slå konsollen av før du snur Xbox-konsollen.
  • Kontroller at du har en 4K-TV: Se emballasjen eller bruksanvisningen for TV-en. Forskjellige produsenter bruker forskjellige navn. Uttrykk å se etter omfatter:

Navn for 4K

4K, 4K Ultra HD, UHD, UHD 4K, SUHD TV, Ultra HD, Ultra UDTV, 2160p

Oppførte oppløsninger og modi

3840 x 2160 i 24 Hz, 50 Hz, eller 60 Hz

Navn på HDR10

HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color

• Kontroller 4K- og HDR-funksjonene til TV-en på Xbox-konsollen: Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd, og velg deretter Avanserte videoinnstillinger > 4K TV-detaljer.

Prøv følgende i tilfelle 4K og HDR ikke fungerer, selv om du vet at systemet ditt skal støtte dette (for eksempel at du ikke kan velge 4K UHD-oppløsning, at 4K-funksjoner ikke støttes på skjermen for 4K TV-detaljer, at innhold med 4K-kvalitet ikke spilles av eller at du har problemer med videokvaliteten):

• Sørg for at Xbox-konsollen oppdager TV-en din automatisk. Gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd > d, og velg deretter Automatisk gjenkjenning. 4K er ikke tilgjengelig når HDMI eller DVI velges manuelt.
  • Bruker du HDR må du sørge for at TV-en din støtter mediaprofilen HDR10. Dette må på manuelt vis sjekkes på TV-en din for å bekreftes. Det kan hende at enkelte produsenter ikke nevner HDR10. Er dette tilfellet bør du se etter støtte for BT2020 og HDR, eller noen av navnene i listen nedenfor. (Det finnes også to HDR-formater: Dolby Vision og HDR10. TV-en din kan støtte begge, men den må minst ha støtte for HDR10.)
    Navn for HDR10: HDR Premium, High Dynamic Range, HDR, UHD Color, Ultra HD Premium, Ultra HD deep color
  • Kontroller at HDMI-kabelen er koblet til riktig inngang på TV-en din. Enkelte TV-er med 4K støtter bare alle 4K-funksjonene på noen av inngangene. Vennligst se TV manualen for å finne ut om TV-en har egne HDMI-porter med 4K. Du kan også prøve de forskjellige inngangene på TV-en din.
  • Sjekk dine TV-innstillinger. Det kan hende at TV-en din har et spesialmodus som aktiverer 4K eller HDR. Se TV-manualen for å finne ut om du må endre dine TV-innstillinger. Husk at TV-produsenten kan bruke forskjellige navn for HDR (se listen ovenfor).
  • Hvis enkelt innhold ikke kan spilles av, må du sjekke at TV-en din støtter HDCP 2.2 og at dette er slått på i TV-innstillingene dine.
  • Sørg for at du bruker HDMI-kabelen som fulgte med Xbox One X- eller Xbox One S-konsollen.
  • Prøv en annen HDMI-kabel. Kablene dine må være sertifiserte for HDMI High Speed eller HDMI Premium.
  • Hvis TV-en og Xbox-konsollen er koblet sammen via en enhet, må du fjerne enheten og koble TV-en direkte til Xbox-konsollen med HDMI-kabelen som fulgte med Xbox One X- eller Xbox One S-konsollen. Enkelte AV-mottakere eller annet videoutstyr kan forstyrre dataene som sendes mellom konsollen og TV-en. Enheten din må støtte de samme funksjonene som TV-en din, enten direkte eller via gjennomkobling. Du må også huske å bruke kabler som er sertifiserte for HDMI High speed eller HDMI Premium mellom både Xbox-konsollen og mottakeren, og mellom mottakeren og TV-en.
  • Sørg for at fastvaren til TV-en og AV-mottakeren din er oppdatert. Mange nye TV-er og enheter kan oppdateres via hjemmenettverket. Hvis du oppdager at TV-en eller enheten ikke støtter enkelte 4K- eller HDR-funksjoner, kan det være at en fastvareoppdatering vil løse problemet. Sjekk brukermanualen til enheten eller TV-en din for å se hvordan du kan oppdatere fastvareversjonen.
  • Hvis du ser en tom skjerm eller feilmeldinger mens du prøver å spille av 4K-innhold, og du har prøvd alle de tidligere nevnte fremgangsmåtene, kan du prøve å deaktivere opprinnelig 4K-avspilling og prøve å spille av innholdet i en lavere oppløsning. Fjern merket for alternativet Tillat 4K under System > Innstillinger > Skjerm og lyd > Avanserte videoinnstillinger.
  • Hvis du har prøvd alle de foregående trinnene, men du fortsatt ser merkelige farger mens du spiller av HDR-innhold, deaktiverer du HDR. Fjern merket for alternativet Tillat HDR under System > Innstillinger > Skjerm og lyd > Avanserte videoinnstillinger.
  • Hvis du får en feilmelding når du velger 4K UHD i skjerminnstillingene, kan du se Feil under valg av 4K UHD-oppløsning på Xbox One X og Xbox One S.

Hvis du vil finne ut mer om hva TV-en din forteller konsollen om dens 4K-funksjoner, kan du se Kontrollere TV-ens 4K- og HDR-funksjoner på Xbox One X og Xbox One S.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Få informasjon om 4K på Xbox One X- og Xbox One S-konsoller., som du leste om, eller om et annet problem?