Feilsøke en tom TV-skjerm eller dataskjerm mens Xbox One er slått på

Finn ut mer om feilsøkingstips for når TV-skjermen er tom eller svart når du starter Xbox One-konsollen.

Løsninger

Skjermen blir tom når du går tilbake til Hjem

1. Slå av konsollen ved å holde inne Xbox-knappen  på forsiden av konsollen i omtrent 10 sekunder.
  2. Slå på konsollen igjen ved å trykke Xbox-knappen  på konsollen eller Xbox-knappen  på en Xbox One trådløs kontroller.

Skjermen blir tom etter at du har begynt å se en Blu-ray-plate

Obs! Appen Blu-ray-spiller er ikke tilgjengelig for Xbox One S All-Digital Edition.

Dette kan skje hvis Videoutgang i konsollinnstillingene er satt til Tillat 24Hz. Slik deaktiverer du innstillingen Tillat 24Hz:

1. Trykk på Xbox-knappen  på den trådløse kontrolleren for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger > Skjerm og lyd.
  3. Velg Videoutgang > Videomoduser.
  4. Klikk på Tillat 24Hz for å deaktivere denne innstillingen.

Skjermen blir tom etter at du har slått på konsollen

• Kontroller at både TV-en og Xbox One-konsollen er slått på.
  • Kontroller at TV-en er stilt inn til riktig inngangssignal (HDMI).
  • Kontroller at HDMI-kabelen er koblet forskriftsmessig til konsollen.
  • Kontroller at HDMI-kabelen er koblet forskriftsmessig til TV-en.
  • Sjekk at HDMI-kabelen er riktig koblet til porten på konsollen der det står «out to TV».
  • Slå Xbox One-konsollen av og på: Trykk på og hold Xbox-knappen i 10 sekunder for å slå av konsollen, og slå deretter konsollen på på nytt.
  • Tilbakestill skjerminnstillingene. Slik gjør du det:
    1. Hvis det er en plate i Xbox One-konsollen, løser du den ut.
    2. Trykk på og hold Xbox-knappen på konsollen i minst i 10 sekunder for å slå av konsollen.
    3. Trykk på og hold Xbox-knappen og utmatingsknappen til du hører en pipelyd, for å slå på konsollen. Du hører én pipelyd med en gang og en andre pipelyd 10 sekunder senere. Strømlampen lyser før den andre pipelyden. IKKE SLIPP KNAPPEN før du har hørt den andre pipelyden.

Obs! Hvis du har en Xbox One S All-Digital Edition, må du trykke på og holde Xbox-knappen og tilkoblingsknappen i stedet, siden konsollen ikke har en utmatingsknapp.

Dette gjør uansett at konsollen starter opp i lavoppløsningsmodus (640 × 480). Du kan tilbakestille denne innstillingen ved å trykke på Xbox-knappen for å åpne guiden. Gå til System > Innstillinger > Skjerm og lyd > Videoutgang, og velg deretter ønsket oppløsning fra rullegardinlisten Skjerm.

4. Hvis du må fullføre disse trinnene ved hver oppstart, er det best å endre TV-tilkoblingen til HDMI, som vist i trinn 3 i neste del, «Skjermen blir tom og du bruker en AV-mottaker i konfigurasjonen». Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Justere skjerminnstillingene på Xbox One-konsollen.
  • Prøv å koble HDMI-kabelen til en annen HDMI-port på TV-en.
  • Prøv å bruke en annen HDMI-kabel for å koble konsollen til TV-en.
  • Prøv å koble konsollen til en annen TV.

Skjermen blir tom og du bruker en AV-mottaker i konfigurasjonen

Hvis Xbox One-konsollen er koblet til en AV-mottaker som er koblet til TV-en, og du ikke har lyd, utfører du følgende feilsøkingstrinn:

1. Slå på enhetene i følgende rekkefølge, og vent til hver enhet er slått helt på før du starter neste enhet:
    1. Slå på TV-en først.
    2. Når TV-en viser et bilde, slår du på AV-mottakeren.
    3. Slå på Xbox One-konsollen.
  2. Bruk inngangsknappen på TV-fjernkontrollen (eller knappene på TV-en) til å bytte inngangskilden for AV-mottakeren bort fra konsollen og deretter tilbake til den (for eksempel fra HDMI1 til HDMI2 og deretter tilbake til HDMI1 igjen).
  3. Start AV-mottakeren på nytt.
  4. Sett TV-tilkoblingen til HDMI:
    1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden.
    2. Velg System > Innstillinger > Skjerm og lyd.
    3. Velg Videoutgang > Videogjengivelse og overskanning.
    4. Velg alternativet HDMI fra rullegardinlisten Skjerm.

Skjermen blir tom etter at du har installert en systemoppdatering

Hvis du nettopp har installert en systemoppdatering og ser en tom skjerm, prøver du løsningen for systemoppdatering for Xbox One. I trinn 1 velger du JEG MÅ FEILSØKE EN FEIL MED SYSTEMOPPDATERING, og deretter følger du instruksjonene som vises.

Be om reparasjon

Hvis du ikke kan løse problemet med disse løsningene, kan det hende at konsollen må repareres. Gå til Enhetstjenester for å sende inn en reparasjonsforespørsel.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilsøke en tom TV-skjerm eller dataskjerm mens Xbox One er slått på, som du leste om, eller om et annet problem?