Gå til hovedinnhold
Del denne siden

Avansert feilrapportering for Xbox One

Du kan velge om du vil delta i avansert feilrapportering. Disse rapportene er gull verdt for Microsoft når det gjelder å løse problemer du kan støte på med Xbox One.

Avansert feilrapportering kan innbefatte informasjon om hvor mye minne enheten hadde da systemet eller en app krasjet. Rapportene kan utilsiktet inneholde personlige opplysninger.

Vi tilbyr partnere (f.eks. OEM-er) begrenset feilrapportinformasjon for å hjelpe dem å feilsøke produkter og tjenester som brukes sammen med Windows og andre Microsoft-produkter og -tjenester. Partnerne har bare tillatelse til å bruke denne informasjonen til å reparere eller forbedre de aktuelle produktene og tjenestene.

Slik styrer du innstillingene for avansert feilrapportering

Den avanserte feilrapporteringen på konsollen styres av to ulike innstillinger: en global enhetsinnstilling og en brukerspesifikk innstilling. Hvis den globale enhetsinnstillingen er deaktivert, blir det ikke uført avansert feilrapportering. Dette gjelder uansett hvilke brukerspesifikke innstillinger som er valgt. Den globale enhetsinnstillingen er aktivert som standard.

Når du først logger på Xbox One, kan du velge om du vil delta i avansert feilrapportering. Dette er den brukerspesifikke innstillingen. Hvis du velger å ikke delta, vil Microsoft ha mindre data å gå på for å løse og forbedre Xbox One ut fra eventuelle feil du støter på og hvordan du bruker konsollen.

Flere personer kan være logget på samme Xbox One-konsoll samtidig. Hvis en pålogget person har valgt å ikke delta i avansert feilrapportering, eller hvis den globale enhetsinnstillingen er deaktivert, respekterer Microsoft dette, og det blir ikke utført avansert feilrapportering.

Slik endrer du den globale enhetsinnstillingen for avansert feilrapportering:

1. Gå til Innstillinger > System > Konsollinformasjon.
  2. Endre alternativet for Tillat avansert feilrapportering.

Slik endrer du den personlige innstillingen for avansert feilrapportering:

1. Logg på profilen din.
  2. Gå til Innstillinger > Konto > Personvern og nettsikkerhet.
  3. Velg Xbox Live personvern > Vis detaljer og tilpass > Datainnsamling.
  4. Endre innstillingen for Du kan dele avanserte feilrapporter.

Den personlige innstillingen din for avansert feilrapportering gjelder bare på den aktuelle konsollen. Hvis du logger på en annen konsoll og ønsker å endre innstillingen, gjentar du disse trinnene der.

Hvis konsollen er registrert i Xbox Insider Program, eller er del av et utviklerprogram, er det ikke sikkert at du kan deaktivere disse innstillingene. Hvis du ikke ønsker å delta i avansert feilrapportering, må du fjerne konsollen fra programmet.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Avansert feilrapportering for Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?