Feilkode 0x803F8001 vises når du starter et Xbox One-spill

Feilkoden og -meldingen nedenfor vises når du starter et spill eller en app på Xbox One-konsollen:

0x803f8001

Eier du dette spillet eller denne appen?

Hvis du har en spillplate, setter du den inn nå. Hvis ikke kontrollerer du at du er koblet til Xbox Live. Hvis du ikke har rettighetene som kreves for å spille det, må du kjøpe det i Microsoft Store.

Dette kan bety at vi har problemer med å sjekke bruksrettighetene.

Løsning 1: Sett inn spillplaten.

Hvis du spiller et platebasert spill, må du sette inn spillplaten i Xbox-konsollen. Hvis du allerede har satt inn platen, kan du se Feilsøke problemer ved å spille av en plate på Xbox One.

Obs! Du kan ikke installere fra en plate på Xbox One S All-Digital Edition, siden den ikke har en optisk stasjon.

Løsning 2: Logg på Xbox Live.

Hvis du har kjøpt eller installert spillet eller appen fra Microsoft Store på Xbox One (tidligere kalt Xbox Store), må du kontrollere at du er logget på Xbox Live.

Løsning 3: Be spillets eier om å logge på Xbox Live.

Hvis noen andre installerte spillet eller appen digitalt (uten en plate), må denne personen logge seg på Xbox Live.

Tips! Hvis spilleieren velger en bestemt Xbox som sin hjemme-Xbox, vil alle brukere av Xbox-konsollen kunne bruke installerte spill og apper, selv om personen som installerte dem, ikke er pålogget.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Angi en Xbox One-konsoll som hjemme-Xbox for å finne ut hvordan du gjør dette.

Løsning 4: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Midlertidig nedetid på Xbox Live kan utløse denne meldingen. Hvis du ser Xbox Live-statusvarsler på nettet, venter du til forbindelsen er gjenopprettet og prøver på nytt.

Spill og sosialt: oppe og går
2019-07-19T12:34:12.0334237+00:00

Løsning 5: Avslutt spillet, og start det på nytt.

Hvis det er en mulighet for at spillet eller appen har kjørt i bakgrunnen i lang tid, avslutter du og starter spillet eller appen på nytt.

For å hindre at dette skjer igjen avslutter du spillet før du bytter aktivitet på Xbox One-konsollen.

Løsning 6: Start konsollen på nytt.

Hvis Xbox-konsollen ikke reagerer, starter du den på nytt:

1. Trykk på og hold Xbox-knappen midt på Xbox One-kontrolleren for å åpne strømsenteret.
  2. Velg Start konsollen på nytt.
  3. Velg Start på nytt.

Løsning 7: Kjøp en digital versjon.

Hvis noen andre opprinnelig kjøpte og installerte spillet, og du vil ha et eget eksemplar, kjøper du det digitalt i Microsoft Store på Xbox One. Du trenger ikke å installere spillet på nytt for å kunne spille.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Feilkode 0x803F8001 vises når du starter et Xbox One-spill, som du leste om, eller om et annet problem?