Feilkode 80A40002 vises når du prøver å logge på eller gjenopprette profilen på Xbox One-konsollen

Du får kanskje følgende feilmelding når du prøver å gjøre ett av følgende:

• Logge på Xbox One-konsollen med Xbox Live-profilen din
  • Gjenopprette profilen til en Xbox One-konsoll

0x80A40002

Det oppstod et problem. Kan ikke fortsette.

Dette kan bety følgende:

• Det er et problem med tilkoblingen til Xbox Live.
  • Det er et problem med Microsoft-kontoen din.

Løsninger

Løsning 1: Kontroller statusen for Xbox Live-tjenesten.

Hvis det vises noen varsler her, venter du til tjenesten er oppe og går, og deretter prøver du på nytt:

Xbox Live kjernetjenester: oppe og går
2017-11-17T17:50:19.4209239+00:00

Løsning 2: Logg av Xbox Live.

Hvis du ikke kan laste ned profilen din eller opplever andre problemer mens du er logget på Xbox Live, logger du av og deretter på igjen:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden, velg Hjem, og velg deretter spillerbildet ditt.
  2. Velg spillerbildet du vil logge av, og velg deretter Logg av.
  3. Gå til Hjem-skjermen, og velg Logg på, eller si Xbox, logg på.
  4. Velg kontoen du vil logge på med, og trykk deretter på A-knappen .

Løsning 3: Test tilkoblingen til Xbox Live.

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Nettverk.
  5. Velg Nettverksinnstillinger, og velg deretter Test nettverkstilkobling.

Obs! Hvis du får en melding om at alt er i orden, prøver du å logge på Xbox-profilen. Hvis det vises en feilmelding, prøver du Løsning for nettverkstilkoblingsfeil for Xbox One for å få hjelp.

Løsning 4: Fjern og gjenopprett Xbox-profilen.

Trinn 1: Fjern Xbox-profilen fra konsollen.

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
    2. Velg Innstillinger.
    3. Velg Alle innstillinger.
    4. Bla mot høyre under Konto, og velg Fjern kontoer.
    5. Velg kontoen du vil fjerne.
    6. Velg Fjern for å bekrefte.
    7. Når du er ferdig, velger du Lukk.
    8. Start konsollen på nytt:
      1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
      2. Velg Innstillinger.
      3. Velg Start konsollen på nytt.
      4. Velg Ja for å bekrefte.

Trinn 2: Slå Xbox One-konsollen av og på.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du fysisk slår strømmen på konsollen av og på, kan du se Starte Xbox One-konsollen på nytt eller slå den av og på.

Trinn 3: Gjenopprett profilen til konsollen.

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
    2. Rull opp og velg Logg på øverst i guiden.
    3. Velg Legg til og administrer.
    4. Skriv inn Microsoft-kontoen din (e-postadresse og passord), og velg deretter Enter.
    5. Bekreft personverninnstillingene du har angitt for kontoen. Disse gjelder for alle Xbox One-konsollene du logger på. Velg Neste.
    6. Velg fargen for Hjem-skjermen på skjermen Velg en farge for å skille mellom deg og andre som bruker denne konsollen. Velg Neste.
    7. Du blir minnet på spillerbildet som er knyttet til profilen din. Velg Neste.
    8. Velg Lagre passordet eller Be om passord. Profilen er nå lastet ned til konsollen. Obs! Du kan styre hvem som har tilgang til kontoen din, ved å velge Be om passord. Ellers kan andre logge på kontoen din på konsollen uten din tillatelse. Dette er særlig viktig hvis du logger på en konsoll som du ikke eier, eller som du deler med andre.

Løsning 5: Feilsøk Xbox Live-tilkoblingen.

Du kan feilsøke tilkoblingen til Xbox Live ved å følge feilsøkingstrinnene i Løsning for tilkobling til Xbox One.