Konfigurere live TV med Xbox One X, Xbox One S eller den originale Xbox One-konsollen

Denne siden beskriver kravene du må oppfylle for å kunne bruke OneGuide på Xbox One X, Xbox One S eller den opprinnelige Xbox One, slik at du kan få tilgang til TV-tjenesten fra konsollen. Den beskriver også hvordan du konfigurerer Xbox One X, Xbox One S eller den originale Xbox One-konsollen slik at den kan styre TV-en, lydmottakeren, og navigasjonsboksen.

Første gang du starter TV-appen, leder konsollen deg gjennom trinnene som er beskrevet nedenfor. Hvis du vil konfigurere live TV senere, kan du velge Konfigurere Live TV i Underholdning-huben. Hvis du vil endre noen av maskinvareinnstillingene etter den første konfigurasjonen, kan du velge TV og OneGuide i System > Innstillinger.

Obs! Kanalinformasjon i OneGuide er ikke tilgjengelig i alle områder. Du kan fortsatt bruke HDMI-gjennomgang for å se TV-innhold via Xbox One, men OneGuide viser ikke programoversikter. Hvis du vil se en liste over Xbox One-funksjoner og områdene der de er tilgjengelige, kan du se Tilgjengelighet for Xbox One-funksjoner.

På denne siden

Krav

For å kunne bruke OneGuide med TV og Xbox One må du ha følgende:

• En kabel- eller satellittnavigasjonsboks med HDMI-utgang eller en USB-TV-mottaker for Xbox One.
  • En tilkobling til Xbox Live for å laste ned informasjon om kanaltilbud for OneGuide.
  • En Kinect-sensor eller en IR-senderkabel.

Koble konsollen til hjemmekinoanlegget

Før du konfigurerer OneGuide, bekrefter du at konsollen er riktig koblet til hjemmekinoanlegget og er klar for live TV.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Koble Xbox One til hjemmekinoanlegget for live TV.

Konfigurere TV for første gang

1. Velg Konfigurere Live TV i Underholdning-huben. Du må svare på en rekke spørsmål for å fullføre TV-konfigureringen.
  2. Velg enten Konfigurer din TV-dekoderboks eller Konfigurer din USB TV-mottaker på skjermen Bruk Xbox-konsollen til å se på TV. Dette er avhengig av kilden til TV-signalet.
  1. Skjermen La oss se på TV prøver å finne et HDMI-inngangssignal. Hvis kilden til HDMI-signalet vises på bildet på TV-skjermen, velger du Neste for å fortsette og hoppe til trinn 5. Hvis kilden til HDMI-signalet ikke vises, går du til trinn 4.
  1. Hvis du ikke ser kilden til HDMI-signalet på TV-skjermen, må du bekrefte at konsollen mottar et signal fra navigasjonsboksen:
    1. Kontroller at navigasjonsboksen er koblet til HDMI-porten på konsollen via en HDMI-kabel.
    2. Hvis ikke live TV vises på Xbox-skjermen etter noen få sekunder, kan du se Du ser en svart skjerm eller får dårlig videokvalitet når du ser på TV med Xbox One.
    3. Når live TV vises, velger du Neste.
  1. Velg Neste på skjermen La oss konfigurere OneGuide for å starte konfigureringen av programoversikten for kabel- eller satellitt-TV-leverandøren. Følg veiledningen nedenfor for å hjelpe konsollen med å lære å styre navigasjonsboksen.
    1. Skriv inn postnummeret ditt, og velg Neste for å finne TV-leverandører i området ditt.
    2. Velg kabel- eller satellitt-TV-leverandøren din på rullegardinmenyen.

Obs! Hvis leverandøren ikke vises i listen, eller hvis du bare ser på kringkastet TV, velger du Antenne, og deretter trykker du på Neste.

3. Velg kanalutvalget for TV, og velg deretter Neste.
    4. Angi leverandøren av kabel- eller satellittnavigasjonsboksen.
    5. Hvis konsollen gjenkjenner merket ditt, vises meldingen «Din TV-dekoderboks er nå konfigurert.» Velg Neste. Hvis den ikke gjenkjenner det, følger du veiledningen på skjermen for å hjelpe konsollen med å lære å styre navigasjonsboksen.
    6. Hvis prosessen er vellykket, vises meldingen «Din TV-dekoderboks er nå konfigurert.» Velg Neste.
  1. Du kan konfigurere alle enhetene i hjemmekinoanlegget slik at de svarer på «Hei Cortana, Xbox på» og andre talekommandoer, ved å la Xbox One-konsollen din styre TV-en når du blir spurt om det.

Obs! Talekommandoer er ikke tilgjengelige i alle områder. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Tilgjengelighet for Xbox One-funksjoner.

1. Velg Neste på skjermen Slå på TV-apparatet når du sier "Hei Cortana, Xbox på" for å fortsette.
    2. Velg TV-produsenten fra listen over vanlige leverandører, og velg deretter Neste. Hvis den ikke er oppført, velger du Jeg ser ikke merket og angir den manuelt.
    3. Når konsollen har identifisert TV-en din, prøver den å identifisere TV-modellen ved å sende en serie med kommandoer. Når du er ferdig, vises meldingen «TV-en er nå konfigurert».
  1. På skjermen Velg dine oppstartsinnstillinger blir du bedt om å velge hvilken skjerm konsollen skal starte på når den slås på. Velg ett av de to alternativene, og velg deretter Neste for å fortsette:
    • Gå til Hjem ved oppstart. Dette alternativet viser Hjem når du slår på konsollen.
    • Gå til TV ved oppstart. Dette alternativet viser live TV når du slår på konsollen.

2. Les informasjonsskjermene om hvordan du navigerer i OneGuide, for å få mest mulig ut av TV-en på Xbox One.

Obs!

• Hvis TV-leverandøren din ikke er i listen, er de kanskje ikke kompatible med OneGuide ennå. Kanaltilbud og bestemt programinformasjon er for øyeblikket ikke tilgjengelig i alle områder.
  • Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du finner TV-leverandøren din, kan du se foraene for informasjon om TV-maskinvare.

Gjøre endringer senere

Det er enkelt å gjøre endringer i konfigurasjonen i ettertid. Slik gjør du det:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg System > Innstillinger.
  3. Velg TV og OneGuide.
  4. Oppdater innstillingene du vil endre.

Se på TV med OneGuide

Hvis du vil se på TV med OneGuide, sier du «Hey Cortana, watch TV» eller velger Live TV i Underholdning-huben.

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du bruker OneGuide, kan du se Se på TV med OneGuide på Xbox One.