Slik finner du passordet for det trådløse nettverket

Du kan koble en Xbox-konsoll til Xbox Live ved hjelp av det trådløse nettverket. Du må imidlertid vite passordet til det trådløse nettverket, også kalt sikkerhetsnøkkel for trådløst nettverk.

Finn passordet på maskinvaren

Hvis Internett-leverandøren gav deg en trådløs ruter eller gateway, vises kanskje nettverkspassordet et sted på ruteren eller gatewayen. Se etter følgende ord:

• Sikkerhetsnøkkel
  • Trådløs nøkkel
  • WPA-nøkkel
  • WPA2-nøkkel
  • WEP-nøkkel

Finne passordet ved hjelp av Windows 10

Hvis du har en datamaskin som er koblet til det trådløse nettverket, og den kjører Windows 10, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

1. Høyreklikk på indikatoren for styrke på trådløst signal på oppgavelinjen i Windows 10.
  2. Velg Åpne Innstillinger for nettverk og Internett.
  3. Velg Wi-Fi i venstre kolonne.
  4. Rull ned og velg Nettverks- og delingssenter.
  5. Velg Wi-Fi-nettverket i høyre kolonne ved siden av Tilkoblinger.
  6. Velg Egenskaper for Trådløs og deretter Sikkerhet-fanen.
  7. Velg Vis tegn under Nettverkssikkerhetsnøkkel for å vise passordet.

Finne passordet ved hjelp av Windows 8.1 og Windows 7

Hvis du har en datamaskin som er koblet til det trådløse nettverket, og den kjører Windows 8.1 eller Windows 7, kan du finne passordet ved å gjøre følgende:

1. Klikk på indikatoren for styrke på trådløst signal (nedre høyre hjørne).
  1. Høyreklikk på navnet på det trådløse nettverket, og velg deretter Vis tilkoblingsegenskaper (Windows 8.1) eller Egenskaper (Windows 7).
  1. Velg Vis tegn for å vise passordet for det trådløse nettverket.

Finne passordet med en Mac

1. Klikk på på menylinjen øverst på skjermen.
  2. Velg Programmer-menyen, og velg deretter Verktøy.
  3. Velg Nøkkelringtilgang.
  4. Finn navnet på nettverket og velg det, og merk deretter av for Vis passord for å vise passordet for trådløst nettverk.

Obs! For at dette skal fungere, må Mac-maskinen ha vært koblet til det trådløse nettverket tidligere (eller være det nå). Du må også vite administratorpassordet for Administrator-kontoen på Mac-maskinen.

Finne passordet på ruterens konfigurasjonsnettside

1. Åpne en nettleser på datamaskinen.
  2. Skriv inn standard IP-adresse for ruteren eller gatewayen i adressefeltet (se tabellen nedenfor), og trykk deretter på ENTER.

Følgende er standard IP-adresser for noen produsenter av rutere og gatewayer.

Produsent

Standard IP-adresse

Belkin

192.168.2.1

Cisco/Linksys

192.168.1.1

D-link

192.168.0.1

NETGEAR

192.168.0.1
    192.168.1.1

1. Hvis produsenten ikke vises her, kan du se dokumentasjonen for ruteren eller gatewayen eller nettstedet til produsenten for å få hjelp. Du kan også gå til fora for informasjon om nettverksmaskinvare hvis du vil ha spesifikke instruksjoner for rutere.

Vær oppmerksom på at foraene er på engelsk, så du kan bruke Bing Oversetting hvis du trenger et annet språk.

2. Skriv inn brukernavnet og passordet for ruteren eller gatewayen, og klikk deretter på OK.

Obs! Hvis du ikke kan logge på, kan du se etter standard brukernavn og passord i dokumentasjonen for ruteren eller gatewayen.

3. Hvis du kunne logge på, vises konfigurasjonssiden for ruteren eller gatewayen.
  4. Finn området for de trådløse innstillingene, se etter WEP-, WPA- eller WPA2-passordet, og skriv det ned.

Obs! Hvis du har problemer med å konfigurere ruteren eller gatewayen, kan du kontakte maskinvareprodusenten eller gå til maskinvareprodusentens nettsted.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Slik finner du passordet for det trådløse nettverket, som du leste om, eller om et annet problem?