IPv6 på Xbox One

Xbox One kan koble til nettverk ved hjelp av to protokoller som lar enheter overføre informasjon: den tradisjonelle IPv4-kommunikasjonsprotokollen og den nyere versjonen IPv6. For at Xbox One skal kunne koble til Internett med IPv6, må IPv6 være aktivert på hjemmeruteren og Internett-leverandøren (ISP) må støtte IPv6.

Hva er IPv6?

Internet Protocol versjon 6 er den nyeste nettverksprotokollen og har en rekke forbedringer i forhold til IPv4. Det viktigste er at IPv6 utvider antall mulige IP-adresser (de unike numrene som representerer alle enheter på Internett). Det nyttigste for Xbox er at utvidelsen fjerner behovet for NAT (Network Address Translation), noe som kan forstyrre spill med flere spillere og chat via IPv4-nettverk.

Hva skjer hvis min Xbox One ikke kobler til med IPv6?

Din Xbox fungerer helt normalt uten IPv6-tilkobling. Vi anbefaler imidlertid at du aktiverer IPv6 på nettverket ditt, slik at du får en best mulig opplevelse. Flere Xbox One-funksjoner bruker allerede IPv6, og vi lager flere.

Hvordan kan jeg finne ut om Xbox er tilkoblet med IPv6?

Slik kontrollerer du det:

1. Trykk på Xbox-knappen på kontrolleren for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger > Alle innstillinger.
  3. Velg Nettverk > Nettverksinnstillinger.

Hvis Xbox One-konsollen har en IPv6-tilkobling, vises IPv4 & IPv6 for Gjeldende nettverksstatus. (Velg Avanserte innstillinger for å vise den faktiske IP-adressen og gateway-adressen.)

Xbox-konsollen min bruker bare IPv4. Hva skal jeg gjøre for å legge til IPv6?

Flere hjemmerutere støtter IPv6, men deaktiverer dette som standard. Se i brukerhåndboken for ruteren, eller gå til kundestøtteforaene våre for informasjon om nettverksmaskinvare.

Ruteren min har IPv6 aktivert, men Xbox-konsollen min er koblet til med IPv4. Hva annet kan jeg gjøre?

Prøv å kontakte Internett-leverandøren for å få informasjon om IPv6 er tilgjengelig i ditt område.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med IPv6 på Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?