Om sikkerhetsfunksjonene for kjernefamilie i Xbox One

Ved hjelp av sikkerhetsfunksjonene i Xbox One kan du kontrollere hvilken type innhold hvert familiemedlem har tilgang til på Xbox One. Hvis du vil angi innholdsbegrensninger, kan du se Hvordan en forelder kan endre innstillingene for personvern og nettsikkerhet for en barnekonto. Hvis du vil ha hjelp med å endre disse funksjonene, kan du se Feilsøke endring av innstillinger for nettsikkerhet og personvern på Xbox One.

Sikkerhetsfunksjoner

Tilgang til innhold

Du kan angi innholdsbegrensninger basert på innholdets anbefalte alder, som Xbox One bruker til å kontrollere barnets tilgang til spesifikt klassifiserte spill, filmer, TV-programmer og musikk. Hvis barnet er under 8 år, er Tilgang til innhold som standard satt til Av.

Slik endrer du standardinnstillingen for ditt barn:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Familie under Konto.
  5. Velg barnekontoen du vil oppdatere.
  6. Velg Tilgang til innhold.
  7. Innholdsbegrensningene er ubegrenset for alle brukere over 8 år. Du kan velge forhåndsinnstilte alderstilpassede begrensninger ved å velge barnets alder i listen. Dermed vises forhåndsinnstillingene for den alderen. Du er ikke begrenset basert på fødselsdato, og du bestemmer hvilket aldersnivå som er passende.

Nettfiltrering

Ved hjelp av nettfiltrering kan foreldre bestemme hvilke typer nettsteder barna kan vise i Microsoft Edge-appen. Dette er standardinnstillingene basert på aldersgruppe:

• Små barn: Generell interesse
  • Barne- og ungdomskontoer: Nettbasert kommunikasjon

Slik endrer du standardinnstillingen for ditt barn:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Innstillinger.
  3. Velg Alle innstillinger.
  4. Velg Familie under Konto.
  5. Merk kontoen for familiemedlemmet du vil endre innstillinger for, og velg deretter Nettfiltrering. Velg den ønskede innstillingen.

Obs! Innstillinger for nettfiltrering på Xbox One-konsollen kan ikke overføres til andre Microsoft-tjenester, for eksempel Windows 10. Innstillinger for Windows PC-en kan administreres fra Microsoft Sikkerhetssenter.

Kjøpsvalg

Xbox One gir foreldre muligheten til å kontrollere hvilke type apper barna kan laste ned fra Microsoft Store. Følgende innstillingsalternativer finnes:

• Blokkert (ingen)
  • Bare gratisapper
  • Gratis- eller betalingsapper

Slik endrer du standardinnstillingen for ditt barn:

1. Trykk på Xbox-knappen  for å åpne guiden.
  2. Velg Alle innstillinger.
  3. Under Konto velger du Familie, velger kontoen for familiemedlemmet du vil endre innstillinger for, og deretter velger du Tilgang til innhold.
  4. Endre innstillingen for Kjøp og last ned.