Hva er Xbox Live og hvordan kommer jeg i gang?

Når du logger på Microsoft-kontoen på Xbox One-konsollen, kobles du automatisk til Xbox Live på det grunnleggende nivået. Hvis du ikke allerede har en Microsoft-konto, kan du opprette en gratis.

Obs! Hvis du akkurat har kommet i gang med din nye Xbox One-konsoll, bruker du løsningen for systemkonfigurasjon for Xbox One.

Finne ut mer om Xbox Live

Hva er Xbox Live?

Xbox Live er den nettbaserte tjenesten for Xbox One. Xbox Live er din inngangsbillett til det mest spennende sosiale underholdningsnettverket i verden.

Med en gratiskonto på Xbox Live kan du spille de mest populære spillene, se HD-filmer og TV-programmer, oppleve live-begivenheter, musikk og sport, og i tillegg bruke de beste underholdningsappene, Microsoft Edge og Skype på TV-en din.

Med et medlemskap for Xbox Live Gold-kontoen har du tilgang til Games with Gold og gratisspill for både Xbox One og Xbox 360. I tillegg har vi lansert Deals with Gold for Xbox One, som gir medlemmer eksklusive rabatter på spill i Microsoft Store. Med alt dette samt de mest avanserte flerspillerspillene er Xbox Live Gold bedre enn noensinne. Og ditt Xbox Live Gold-medlemskap gjelder også for Xbox 360 og Xbox One. Hvis du allerede er Xbox Live Gold-medlem, er du klar til å begynne.

Her er en oversikt over hva du kan gjøre i Xbox Live:

• Spille et ubegrenset antall flerspillerspill med venner samme hvor de er
  • Laste ned og spille gratis spilldemoer og fullstendige Xbox One-spill*
  • Få tilbud og forhåndversjoner som er eksklusive for medlemmer
  • Se filmer og TV-programmer via Film og TV samt en rekke enestående partnertjenester
  • Se sport med ESPN, NFL og andre sportsapper, som blir lagt til kontinuerlig på Xbox One
  • Lytte til personlig tilpasset musikk med Groove** og iHeartRadio
  • Bruke telefonen eller nettbrettet som en sekundær skjerm for en forbedret spill- og underholdningsopplevelse
  • Få tilgang til nettlagrede spill samme hvor du er*
  • Bruke stemmen til å finne spill, musikk, filmer og TV-programmer enkelt ved hjelp av Kinect

*Denne funksjonen krever Xbox Live Gold-medlemskap. Gå til Xbox Live Gold for å registrere deg i dag.
**Denne funksjonen krever Groove Music Pass-abonnement. Gå til Microsoft Groove for å registrere deg i dag.

Hvordan kobler jeg Xbox One-konsollen min til Xbox Live?

Du kan koble konsollen til Xbox Live med en kablet eller trådløs tilkobling.

• Kablet tilkobling

Et kablet nettverkstilkobling er den raskeste og mest pålitelige måten å koble til Xbox Live på. For en kablet tilkobling bruker du en nettverkskabel til å koble Xbox One-konsollen til en ruter eller et modem. Dette trenger du:

• En ruter, gateway eller et modem
    • En nettverkskabel
    • En Internett-tilkobling med høy hastighet, for eksempel kabel eller DSL
  • Trådløs tilkobling

Ved hjelp av en trådløs nettverkstilkobling kan du koble Xbox One-konsollen til Xbox Live uten bruk av nettverkskabler. Dermed kan du flytte konsollen lenger unna nettverksmaskinvare (ruteren, gatewayen eller modemet). Xbox One-konsollen kan bruke ditt eksisterende trådløse nettverk. Dette trenger du:

• En Internett-tilkobling med høy hastighet, for eksempel kabel eller DSL

Obs! Satellittilkoblinger og 3G- eller 4G-mobiltilkoblinger anbefales ikke, fordi du mest sannsynlig vil komme til å oppleve treg ytelse eller forsinkelse.

• En ruter, gateway eller et trådløst tilgangspunkt

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kobler Xbox One-konsollen til Xbox Live med en kablet eller trådløs tilkobling, følger du fremgangsmåten i løsningen for førstegangstilkobling til Xbox One.

Hvordan løser jeg inn koden min?

Hvis du har en forhåndsbetalt kode for et gratis prøvemedlemskap for Xbox Live Gold, kan du finne ut hvordan du løser den inn ved å gå til Løse inn en forhåndsbetalt kode for Xbox.

Hvis du ikke har et prøvemedlemskap, men vil ha et, kan du se Få et prøvemedlemskap for Xbox Live Gold.

Hvordan kan jeg bruke delingsfunksjonene i Gold på min hjemme-Xbox?

Xbox Live Gold-medlemmer kan bruke delingsfunksjonene i Gold på sin hjemme-Xbox. Når du logger på en Xbox One-konsoll og lagrer passordet ditt for første gang, blir denne konsollen din hjemme-Xbox. Du kan gjøre følgende med funksjonen Min hjemme-Xbox:

• Dele spill og nedlastbart innhold du har kjøpt i Microsoft Store, med alle andre som logger på konsollen. Du kan til og med dele spill du har lastet ned som en del av et abonnement.
  • Del Xbox Live Gold-medlemskapet med alle andre som logger på konsollen.

På hjemme-Xbox-konsollen kan du også spille nedlastede spill mens du reiser, eller hvis det oppstår et nettverks- eller tjenesteavbrudd. Du må passe på at konsollen er angitt som hjemme-Xbox før du kobler fra. Hvis du vil finne ut mer, kan du se Bruke Xbox One i frakoblet modus.

Hvis du har flere Xbox One-konsoller, eller hvis du logger på flere konsoller, anbefaler vi at du angir den konsollen du bruker oftest, som hjemme-Xbox. Se Angi en Xbox One-konsoll som hjemme-Xbox for å finne ut hvordan.