Hva er Xbox Live og hvordan kommer jeg i gang?

Når du logger på Microsoft-kontoen på Xbox One-konsollen, kobles du automatisk til Xbox Live på det grunnleggende nivået. Hvis du ikke allerede har en Microsoft-konto, kan du opprette en gratis.

Obs! Hvis du akkurat har kommet i gang med din nye Xbox One-konsoll, bruker du løsningen for systemkonfigurasjon for Xbox One.

Finne ut mer om Xbox Live

Hva er Xbox Live?

Xbox Live er den nettbaserte tjenesten for Xbox One. Xbox Live er din inngangsbillett til det mest spennende sosiale underholdningsnettverket i verden.

Med en gratis Xbox Live-konto kan du oppleve de mest populære spillene, filmene og TV-programmene i HD, livearrangementer, musikk og sport i tillegg til førsteklasses underholdningsapper, Microsoft Edge og Skype på TV.

Med et medlemskap for Xbox Live Gold-kontoen har du tilgang til Games with Gold og gratisspill for både Xbox One og Xbox 360. I tillegg har vi lansert Deals with Gold for Xbox One, som gir medlemmer eksklusive rabatter på spill i Microsoft Store. Med alt dette samt de mest avanserte flerspillerspillene er Xbox Live Gold bedre enn noensinne. Og ditt Xbox Live Gold-medlemskap gjelder for både Xbox 360 og Xbox One. Dette betyr at hvis du allerede har kjøpt et Xbox Live Gold-medlemskap, er du klappet og klar.

Her er et lite utvalg av det du kan gjøre på Xbox Live:

• Spill ubegrenset i flerspillermodus på nettet med venner, uansett hvor de befinner seg
  • Last ned og spill gratis spilldemoer og komplette Xbox One-spill*
  • Nyt godt av eksklusive medlemsavtaler og forhåndsvisninger
  • Få med deg filmer og TV-programmer med Film og TV og et flott utvalg av fantastiske partnertjenester
  • Se sport med ESPN, NFL og andre sportsapper, som hele tiden blir lagt til Xbox One
  • Lytt til tilpasset musikk med favorittappen for strømming
  • Bruk telefonen eller nettbrettet som sekundær skjerm for en utvidet spill- og underholdningsopplevelse
  • Tilgang til spillagring i nettskyen uansett hvor du er*
  • Bruke stemmen til å finne spill, musikk, filmer og TV-programmer enkelt ved hjelp av Kinect

*Denne funksjonen krever et Xbox Live Gold-medlemskap. Gå til Xbox Live Gold for å registrere deg i dag.

Hvordan kobler jeg Xbox One-konsollen min til Xbox Live?

Du kan koble konsollen til Xbox Live med en kablet eller trådløs tilkobling.

• Kablet tilkobling

Et kablet nettverkstilkobling er den raskeste og mest pålitelige måten å koble til Xbox Live på. For en kablet tilkobling bruker du en nettverkskabel til å koble Xbox One-konsollen til en ruter eller et modem. Dette trenger du:

• En ruter, gateway eller et modem
    • En nettverkskabel
    • En Internett-tilkobling med høy hastighet, for eksempel kabel eller DSL
  • Trådløs tilkobling

Ved hjelp av en trådløs nettverkstilkobling kan du koble Xbox One-konsollen til Xbox Live uten bruk av nettverkskabler. Dermed kan du flytte konsollen lenger unna nettverksmaskinvare (ruteren, gatewayen eller modemet). Xbox One-konsollen kan bruke ditt eksisterende trådløse nettverk. Dette trenger du:

• En Internett-tilkobling med høy hastighet, for eksempel kabel eller DSL

Obs! Satellittilkoblinger og 3G- eller 4G-mobiltilkoblinger anbefales ikke, fordi du mest sannsynlig vil komme til å oppleve treg ytelse eller forsinkelse.

• En ruter, gateway eller et trådløst tilgangspunkt

Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du kobler Xbox One-konsollen til Xbox Live med en kablet eller trådløs tilkobling, følger du fremgangsmåten i løsningen for førstegangstilkobling til Xbox One.

Hvordan løser jeg inn koden min?

Hvis du har en forhåndsbetalt kode for et gratis prøvemedlemskap for Xbox Live Gold, kan du finne ut hvordan du løser den inn ved å gå til Løse inn en forhåndsbetalt kode for Xbox.

Hvis du ikke har et prøvemedlemskap, men vil ha et, kan du se Få et prøvemedlemskap for Xbox Live Gold.

Hvordan kan jeg bruke delingsfunksjonene i Gold på min hjemme-Xbox?

Xbox Live Gold-medlemmer kan bruke delingsfunksjonene i Gold på sin hjemme-Xbox. Først gang du logger på en Xbox One og lagrer passordet, blir den konsollen din hjemme-Box. Du kan gjøre følgende med funksjonen Min hjemme-Xbox:

• Dele spill og nedlastbart innhold du har kjøpt i Microsoft Store, med alle andre som logger på konsollen. Du kan til og med dele spill du har lastet ned som en del av et abonnement.
  • Del Xbox Live Gold-medlemskapet med alle andre som logger på konsollen.

På hjemme-Xbox-konsollen kan du også spille nedlastede spill mens du reiser, eller hvis det oppstår et nettverks- eller tjenesteavbrudd. Du må passe på at konsollen er angitt som hjemme-Xbox før du kobler fra. Hvis du vil finne ut mer, kan du se Bruke Xbox One i frakoblet modus.

Hvis du har flere Xbox One-konsoller, eller hvis du logger på flere konsoller, anbefaler vi at du angir den konsollen du bruker oftest, som hjemme-Xbox. Se Angi en Xbox One-konsoll som hjemme-Xbox for å finne ut hvordan.

Må jeg ha en konsoll for å kunne bruke et Xbox Live-abonnement?

Nei, du må ikke ha en konsoll for å kunne bruke et Xbox Live-abonnement. Hvis du for eksempel spiller Minecraft på en Bedrock-plattform, det vil si Win10, Android, Nintendo Switch eller iOS, kan du bli med i flerspillerspill sammen med brukere på en hvilken som helst av disse plattformene via Xbox Live. Med en Xbox Live-konto kan du i tillegg bruke alt Minecraft-innhold du kjøper i Minecraft Marketplace, i enhver Bedrock-versjon av spillet du har.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Hva er Xbox Live og hvordan kommer jeg i gang?, som du leste om, eller om et annet problem?