God spilleroppførsel på Xbox One

Hva er en god spiller? Svaret er enkelt. En god spiller er en god person: Du følger reglene og behandler andre spillere med respekt.

Gode spillere er de vanligste spillerne på Xbox Live: De som spiller ganske regelmessig på nettet og får svært lite negativ tilbakemelding fra andre spillere. Disse spillerne forstår at god oppførsel er til fordel for hele Xbox-fellesskapet.

Gode spillere karakteriseres av følgende:

• De er åpne og ærlige. Hvis de ser at en annen spiller gjør noe ulovlig, rapporterer de dette.
  • De forstår forskjellen mellom konkurransepreget adferd og mobbing og mellom godmodig erting og verbal trakassering.
  • De lager ikke innlegg som kan skade eller trakassere en annen spiller.
  • De unngår grov språkbruk.
  • De får tillatelse før de deler innhold laget av en annen spiller.
  • De kan og følger Microsofts regler for god oppførsel.

Sunn spilling

Å være en god spiller betyr ikke bare å spille på ærlig vis, men også å være god mot deg selv. Det er lett å bli revet med i et spill og ikke merke at du har hatt samme kroppsstilling i flere timer etter at du begynte å spille. Pauser gir deg ikke bare noen minutter til å slappe av, men kan også bidra til å forhindre belastningsskader, for eksempel karpaltunnelsyndrom og senebetennelse.

Tipsene nedenfor kan bidra til at du holder deg trygg og ved god helse mens du spiller.

Kroppsstilling

Det er viktig å velge behagelige, ikke ubekvemme, kroppsstillinger når du arbeider eller spiller. Dette kan ikke bare påvirke den generelle prestasjonen din, men det kan også påvirke hvor komfortabel du er når du spiller videospill, og kan bidra til at du unngår belastningsskader. Det kan også hende at du unngår ubehag og trøtthet ved å endre stilling under lange spilløkter.

• Velg en stol eller en sitteplass som gir støtte for korsryggen, og som gjør det mulig å velge en behagelig og naturlig kroppsstilling.
  • Fjern gjenstander fra bena dine for å legge til rette for behagelige benstillinger og -bevegelser.
  • La overarmene henge avslappet ned langs sidene av overkroppen.
  • Hold håndleddene rett mens du holder og bruker kontrollere. Unngå å bøye håndleddene oppover, nedover eller til sidene.
  • Innta en kroppsstilling og/eller plasser skjermen slik at du slipper å bøye hodet opp eller ned eller til sidene i lengre perioder.
  • Unngå gjenskinn ved å plassere skjermen borte fra lyskilder som kan skape gjenskinn, eller bruk gardiner, rullegardiner, persienner eller lignende til å regulere lysmengden. Juster også lysstyrken og kontrasten til nivåer som er behagelige for deg.

Spill avslappet

Vurder anbefalingene nedenfor for å redusere effekten av mindre påkjenninger på kroppen:

• Trykk lett på knappene på spillkontrolleren mens hendene og fingrene er avslappet. Bruk også lite kraft på styrespaker eller styrekontroller på en kontroller.
  • Unngå å hvile håndflatene eller håndleddene på et underlag mens du bruker kontrollere.
  • Vær avslappet i armene og hendene når du ikke bruker kontrollere.
  • Hold kontrolleren med en avslappet hånd.

Ta pauser

Én måte å ta pause på er å stoppe aktiviteten og slappe av, men det finnes også andre måter:

• Du kan slappe av i noen muskler og holde andre virksomme ved å bytte aktivitet. Du kan for eksempel sitte når du spiller videospill, men stå når du ikke spiller.
  • Bruke forskjellige metoder for å utføre samme oppgave. Du kan for eksempel bruke tastaturet på kontrolleren i stedet for styrespaken.
  • Slappe av i armene og hendene når du ser på andre som spiller, eller under «cut scenes», repetisjonsavspillinger eller andre pauser i et spill.
  • Lære om programvare- og maskinvarefunksjoner ved å lese informasjonen som fulgte med spillplatene og maskinvareproduktene.

Trygghet og velvære

Trygghet og velvære er viktig. Når vi blir gjort oppmerksomme på et Xbox Live-medlem som har det vanskelig, sender vi dem kanskje en melding der vi henviser dem til Crisis Text Line, som gir støtte til personer i krise og er tilgjengelig hele tiden. Hvis du har mottatt en melding, er det fordi vi ønsket å gi deg muligheten til å snakke med en faglært og konfidensiell kriseterapeut.

Det er helt opp til deg om du vil kontakte Crisis Text Line, men vi har et sterkt ønske om å utruste alle spillere med hjelpemidler som kan bidra til deres velvære.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med God spilleroppførsel på Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?