Sende og motta meldinger på Xbox One

For å bruke talemeldinger kobler du et headsett til den trådløse Xbox One-kontrolleren eller bruker Kinect.

Før du sender og mottar meldinger, også kjent som chat, bør du vurdere å velge hvem som kan kommunisere med deg via tekst og tale – på Xbox Live og i multiplayer-spill utenfor Xbox Live. Dette gjør du ved å trykke på Xbox-knappen på kontrolleren for å åpne guiden. Deretter velger du System > Innstillinger > Konto > Personvern og online-sikkerhet > Xbox Live-personvern > Vis detaljer og tilpass > Kommunikasjon og flerspiller.

Merk Gruppemeldinger (dvs. meldinger til mer enn én person) som ble sendt før mai 2019-oppdateringene, blir ikke tilgjengelige etter mai 2019. Vi beklager dette. Slik lagrer du kopier av viktige gruppemeldinger:

1. Logg på support.xbox.com.
  2. Velg gamertagen din øverst til høyre i nettleseren, og velg Xbox-profil > Meldinger.
  3. Velg meldingen du vil lagre, og kopier og lim inn innholdet i en e-post eller en fil som du lagrer.

Slik sender du meldinger

1. Trykk på Xbox-knappen for å åpne guiden, og velg deretter Kommunikasjon > Ny chat.
  2. Angi en gamertag eller velg én eller flere personer fra vennelisten din, og velg deretter Ferdig.

Merk: Hvis du vil sende meldinger til noen som ikke står på vennelisten din, må du kjenne til gamertagen deres.

For å sende en melding til noen du nylig har spilt med, åpner du guiden og velger Personer > Nylige spillere. Velg en person, og send deretter en melding fra profilen deres.

3. Gjør ett av følgende:
    • Skriv inn meldingen i boksen. Trykk på ENTER når du er ferdig.
    • For å sende en talechat velger du Enter for å lukke tastaturet, og deretter velger du mikrofonikonet og spiller inn meldingen.
  4. Når du er fornøyd med meldingen, velger du Send melding.

Du kan starte en gruppemelding fra en talechat ved å velge en gruppechat (dvs. en melding mer enn enn én mottaker) og deretter Bli med i tale. Nå åpner en privat talechat for alle som er med i tekstchatten.

Slik mottar du meldinger

Meldinger du mottar fra venner og andre du har utvekslet meldinger med, vises blant chattene dine.

Nye meldinger fra folk som ikke står på vennelisten din, vises under Meldingsforespørsler.

Løste dette problemet?

Ja
Nei

Takk for tilbakemeldingen

Takk for tilbakemeldingen!

Vi beklager at denne artikkelen ikke løste problemet. Vi gir ikke opp, og det bør heller ikke du. Prøv fellesskapsvalget nedenfor.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Gi tilbakemelding på dette emnet

255 tegn igjen.
Av hensyn til personvernet må du ikke ta med kontaktinformasjon i tilbakemeldingen.
Få hjelp fra fellesskapet
Ambassador chat image
Nettprat med ambassadør
Nettprat direkte med en annen Xbox-bruker som kan hjelpe deg.

Kontakt oss

Vil du kontakte brukerstøtte om problemet med Sende og motta meldinger på Xbox One, som du leste om, eller om et annet problem?