Problemen met Xbox-inwisselcodes oplossen

Als je problemen ondervindt bij het inwisselen van een code, kan het dat dit door een servicestoring aan onze kant komt. Hier vind je de huidige status voor Kopen en het gebruik van content:

Vernieuw je browser om deze status te werken.

Content kopen en gebruiken: actief en werkend
2018-12-11T02:47:26.4756886+00:00

Je kunt de servicestatus ook in Xbox Hulp controleren. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen en selecteer Systeem > Xbox Hulp. Selecteer Mijn Xbox Hulp en kies vervolgens Status Xbox Live.

Als de status actief is maar je nog steeds problemen ondervindt met het inwisselen van een code, probeer je de volgende oplossingen.

Heb je de code correct ingevoerd?
Typfouten vormen de meest voorkomende reden voor fouten met ongeldige codes.

Is je code voor de Xbox?
Veel codes lijken op elkaar en bij sommige Xbox-games zitten codes die bedoeld zijn voor gebruik op de website van de uitgever en niet op Xbox Live.

Is de code al ingewisseld met een ander Microsoft-account?
Controleer of je de code nog niet eerder hebt ingewisseld, mogelijk met een andere gamertag of een ander Microsoft-account. Als je in een gezin woont en anderen toegang hebben tot jouw codes, controleer dan of de code nog niet door iemand anders is ingewisseld.

Is je account geblokkeerd of heb je een openstaand saldo?

Codes kunnen niet worden gebruikt of geactiveerd als je Microsoft-account is geblokkeerd of een openstaand saldo heeft. Je moet alle openstaande bedragen voldoen en de accountblokkering opheffen voordat je de code kunt gebruiken.

Krijg je een foutbericht met een foutcode te zien?.

Als er een foutbericht met een foutcode wordt weergegeven wanneer je een prepaidcode inwisselt, ga dan naar Fout- en statuscodes zoeken om een oplossing te zoeken voor de specifieke foutcode.

Zorg dat je voordat je de foutcode gaat opzoeken eerst de status van de Xbox Live-service controleert (meldingen bovenaan weergegeven), aangezien foutcodes kunnen worden gegenereerd door serviceonderbrekingen. Als je deze pagina vernieuwt, wordt de status bovenin het scherm bijgewerkt.

Krijg je een foutbericht zonder foutcode te zien?.

Als je een foutbericht zonder foutcode te zien krijgt wanneer je een code probeert in te wisselen, kun je de volgende oplossingen proberen:

FoutberichtOplossing
Er ging iets mis. Excuses hiervoor. Probeer het straks opnieuw.Controleer de status van de Xbox Live-service. Als er hier problemen zijn, kun je de code inwisselen wanneer de service actief is.
Kan een prepaidcode van 25 tekens niet inwisselen op Xbox OneWissel je code online in via Code inwisselen.
Er is een fout opgetreden tijdens de transactie. Probeer het later opnieuwControleer de status van de Xbox Live-service. Als je problemen ziet op de statuspagina, probeer de prepaidcode dan later in te wisselen.
Voer een geldige code inVoer nogmaals de code in die op je cadeaukaart staat. Als je de code correct hebt ingevoerd, probeer de code dan online in te wisselen via Code inwisselen.
Deze code kan niet worden ingewisseld met je huidige lidmaatschapstype.

Gebruik een van deze methoden om je abonnementstype te controleren:

• Ga op je Xbox 360 naar Instellingen, selecteer Account en blader vervolgens naar Je lidmaatschappen.
  • Druk op je Xbox One op de Xbox-knop om de guide te openen, selecteer Systeem > Instellingen > Account en selecteer vervolgens Abonnementen.
  • Ga op een pc naar Services en abonnementen in je account.

Bepaalde aanbiedingen gelden alleen voor een Xbox Live Gold-abonnement (zoals aanbiedingen voor premium-content). Als jouw lidmaatschapstype niet toestaat dat je een prepaidcode gebruikt, moet je upgraden naar een Xbox Live Gold-abonnement.

Deze code is niet geactiveerd door de winkel. Neem contact op met de winkel om de kaart te laten activerenAlle codes moeten op het verkooppunt worden geactiveerd om ze te kunnen gebruiken op Xbox Live. Soms kan er bij het activeren een vertraging bij de winkel zijn. Als je dit foutbericht ontvangt, wacht dan 24 uur en probeer het opnieuw. Als de kaart 24 uur na aankoop nog niet werkt, breng je de kaart terug naar de winkel, samen met je aankoopbewijs, en vraag je of de kaart kan worden geactiveerd.
Deze code is al gebruikt. Voer een code in die niet is gebruikt.

Dit bericht kan worden weergegeven wanneer je een prepaidcode voor een abonnement of een Microsoft-cadeaukaart probeert in te wisselen.

Opmerking De foutcode op de Xbox One-console voor dit probleem is SVC6004. Gebruik de volgende stappen als deze fout wordt weergegeven op de Xbox 360.

Selecteer het volgende type code om te controleren of deze is gebruikt:

• Code voor een Xbox-abonnement
    Controleer Services en abonnementen vanaf een pc als het abonnement al met je account is ingewisseld.
  • Code voor een Microsoft-cadeaukaart
    Controleer je bestelgeschiedenis vanaf een pc om te zien of de Microsoft-cadeaukaart al met je account is ingewisseld.
  • Code voor gamecontent
    Controleer je gamebibliotheek vanaf een pc om te controleren of de game erbij staat.

Nog steeds problemen?

Raadpleeg Een cadeaukaart of code inwisselen met je Microsoft-account voor meer informatie over het oplossen van problemen met cadeaukaarten en codes.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Problemen met Xbox-inwisselcodes oplossen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?