Uw Xbox-aankoopgeschiedenis controleren

Uw Xbox-aankoopgeschiedenis bekijken

Als u een afschrijving op uw bank- of creditcardafschrift ziet die u niet herkent, kunt u de aankoopgeschiedenis van Xbox snel online bekijken door u aan te melden bij uw Microsoft-account.

Opmerking Om de aankoopgeschiedenis van Xbox online te controleren, moet u het e-mailadres en wachtwoord van uw Microsoft-account opgeven. Als u deze niet meer weet, raadpleeg dan de Oplossing voor verloren account of de Oplossing voor verloren wachtwoord.

Op deze pagina

Uw Xbox-aankoopgeschiedenis op de Xbox One-console bekijken

1. Als u uw aankopen wilt bekijken, drukt u op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Instellingen > Xbox Hulp > Help.
  3. Selecteer Aankopen en downloads > Aankopen > Aankoopgeschiedenis ophalen.
  4. Selecteer Bestelgeschiedenis om uw aankopen te bekijken.

Uw Xbox-aankoopgeschiedenis online bekijken

Als u op uw bank- of creditcardafschrift een afschrijving van Xbox ziet die u niet herkent, kun u uw aankoopgeschiedenis van Xbox online controleren.

1. Meld u aan op de pagina Betaling en facturering met uw Microsoft-account.
    Opmerking: als u het e-mailadres of wachtwoord van uw Microsoft-account niet meer weet, gaat u naar Oplossing voor verloren account of Oplossing voor verloren wachtwoord.
  2. Vergelijk uw aankoopgeschiedenis met uw bank- of creditcardafschrift.

Als je nog steeds niet precies weet wat de aankoop is of als je de aankoop niet in je aankoopgeschiedenis vindt, bekijk dan het volgende gedeelte Veelgestelde vragen over aankoopgeschiedenis.

Uw transacties bekijken op de Xbox 360-console

Veelgestelde vragen over aankoopgeschiedenis

Als u nog steeds niet precies weet wat de aankoop op uw bank- of creditcardafschrift is of als u de aankoop niet in de aankoopgeschiedenis vindt, bekijk dan de volgende veelgestelde vragen.

Ik zie een afschrijving voor een Xbox-abonnement, maar ik heb automatisch verlengen al uitgeschakeld.

Als u automatisch verlengen hebt uitgeschakeld voor uw abonnement maar toch een afschrijving ziet, had u nog een openstaand saldo voor de abonnementsperiode die u al hebt gebruikt. Zie Datums abonnement verlengen en factuurdatums voor meer informatie over abonnementsverlengings- en factureringsdatums.

Ik zie een afschrijving op mijn bank- of creditcardafschrift, maar ik zie de afschrijving niet wanneer ik me online aanmeld.

Hier zijn enkele redenen waarom u de afschrijvingen wellicht niet in de aankoopgeschiedenis ziet:

• U bent niet aangemeld bij het account waarmee u de aankoop hebt gedaan.

Als u meerdere Microsoft-accounts hebt die zijn gekoppeld aan de betalingsoptie, moet u zich aanmelden bij elk Microsoft-account om de aankoopgeschiedenis te controleren.

• Uw bankrekening of creditcard is gekoppeld aan het account van uw kind of een ander gezinslid.

Wanneer u toestaat dat iemand anders uw betalingsoptie gebruikt voor een aankoop of een abonnement, wordt de betalingsoptie toegevoegd aan zijn/haar Microsoft-account en is deze beschikbaar voor eventuele toekomstige aankopen. Laat het kind of het andere gezinslid zich aanmelden bij zijn/haar Microsoft-account en volg de stappen in het gedeelte Uw Xbox-aankoopgeschiedenis online bekijken, zodat u zijn/haar aankoopgeschiedenis kunt vergelijken met uw bank- of creditcardafschrift. Als u een Xbox 360 hebt, kunt u uw aankoopgeschiedenis ook bekijken op de Xbox 360-console.

Als u uw bank- of creditcardafschrift hebt vergeleken met uw aankoopgeschiedenis en de aankoopgeschiedenis van alle gezinsleden, en de afschrijving nog steeds niet hebt gevonden, neem dan contact op met Xbox Support.

Ik zie de afschrijving op mijn Microsoft-account of het Microsoft-account van een gezinslid, maar ik herken de aankoop niet.

Als u een afschrijving ziet waarvan u vermoedt dat deze niet is geautoriseerd, controleer dan de volgende mogelijke redenen voordat u contact opneemt met Xbox Support:

• U hebt een Xbox-proefabonnement dat is opgewaardeerd naar een betaald abonnement.

Xbox Live Gold biedt een gratis proefperiode van een maand wanneer u zich aanmeldt voor een te verlengen abonnement van een maand. Als u automatisch vernieuwen niet uitschakelt voor het einde van de proefperiode, wordt het abonnement in rekening gebracht. Meld je met je Microsoft-account aan op de pagina Services en abonnementen en selecteer Annuleren om automatisch vernieuwen uit te schakelen voor een Xbox-abonnement dat je niet meer wilt.

• Een abonnement zoals Xbox Live Gold, Xbox Game Pass Ultimate, EA Access of ander abonnement van derden, is automatisch verlengd.

Alle Xbox-abonnementen die u online of via de console hebt gekocht, zijn abonnementen die automatisch worden verlengd, en de kosten voor deze abonnementen worden in rekening gebracht tenzij u automatisch verlengen uitschakelt. Als u het abonnement moet annuleren om de afschrijving stop te zetten, kun u uw abonnementen online of via de Xbox One of Xbox 360-console beheren.

• Uw Xbox-abonnement wordt gefactureerd op een andere datum dan de verlengingsdatum.

Kosten voor verlenging van een Xbox-abonnement worden in rekening gebracht via uw betalingsoptie op de inschrijvingsdatum van uw account. Deze valt niet per se samen met de datum waarop uw abonnement wordt verlengd. Meld u met uw Microsoft-account aan op de pagina Services en abonnementen en controleer de datum onder ‘Volgende afrekening’ om te zien wanneer u de volgende keer wordt gefactureerd voor uw Xbox-abonnement.

• U deelt uw Microsoft-account of uw Microsoft-account is niet beveiligd met een wachtwoord.

Als u uw Microsoft-account met anderen deelt of uw Microsoft-account op een console staat waartoe anderen toegang hebben en er geen wachtwoord nodig is om u aan te melden, kunnen aankopen worden gedaan zonder dat u het weet. Om ongeoorloofde aankopen in uw account te voorkomen, moet u zorgen dat er een wachtwoord nodig is om aan u te melden of moet u een wachtwoordcode gebruiken.

Als u in uw Microsoft-account of het Microsoft-account van uw kind afschrijvingen ziet voor aankopen die niet zijn gedaan door u of uw kind, gebruik dan de Oplossing voor gehackt account om te controleren of uw account veilig is.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Uw Xbox-aankoopgeschiedenis controleren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?