Veelgestelde vragen over Xbox Game Pass voor console

Op deze pagina

Wat is Xbox Game Pass?

Voor een gering bedrag per maand krijg je onbeperkt toegang tot ruim honderd fantastische Xbox Games, waaronder een aantal games die zijn gemaakt voor Xbox 360 en de oorspronkelijke Xbox. Game Pass-abonnementen zijn beschikbaar voor gebruik op Xbox One en pc. Xbox Game Pass Ultimate werkt zowel op de console als op pc. Daarnaast krijg je er een Xbox Live Gold-lidmaatschap bij.

Een actief Game Pass-abonnement is vereist voor het spelen van games. Sommige games zijn mogelijk alleen beschikbaar voor accounthouders van 18 jaar en ouder. Welke titels en hoeveel games worden aangeboden, kan in de loop van de tijd veranderen en per land/regio variëren. Mogelijk zijn niet alle titels in alle regio's beschikbaar.

Hoe zeg ik Game Pass op?

Zie Je Xbox-abonnement opzeggen voor meer informatie.

Waar kan ik games vinden?

Bekijk het laatste nieuws in de Game Pass-app, de Xbox Game Pass-website of op de Xbox One Game Pass-hub.

Hoe installeer ik games?

Op Xbox en pc installeer je vanuit de detailpagina voor een bepaalde game. Op mobiel gebruik je de mobiele Game Pass-app om games in de wachtrij te zetten voor installatie op je Home Xbox. Ga voor meer informatie naar Je Home Xbox aanduiden.

Hoe beheer ik games?

Je beheert de bibliotheek met gedownloade Xbox Game Pass-games via Mijn Games en apps op je Xbox One en in het deel Geïnstalleerd van de Xbox-app (bèta) op je pc. Je kunt ook naar Xbox Game Pass op je console, Xbox Game Pass online of de Xbox-app (bèta) gaan om nieuwe titels te selecteren en te downloaden.

Hoe kan ik zien welke games van mij afkomstig zijn van Game Pass?

Ga naar Mijn games en apps en selecteer Game Pass. Op de tabbladen boven in de lijst staan de games die op je Xbox zijn geïnstalleerd. Markeer het andere tabblad om te kijken welke games nog meer beschikbaar zijn voor installatie met Game Pass.

Kan ik multiplayergames spelen met Game Pass?

Afhankelijk van de game, ja. Voor multiplayer heb je wel of Xbox Game Pass Ultimate of een abonnement op Xbox Live Gold nodig (worden apart verkocht).

Kan ik nog games spelen als ze niet meer worden aangeboden in Game Pass?

Games die je installeert met Xbox Game Pass, kunnen nadat ze de Game-Pass-catalogus hebben verlaten, alleen nog worden gespeeld als je ze koopt. En je krijgt een forse korting wanneer als je Xbox Game Pass-abonnee games koopt.

Als je games koopt met korting, zijn die games helemaal van jou. Dit geldt ook voor uitbreidingen die je hebt gekocht. Ze blijven van jou, ook als je de basisgame niet koopt.

Als je inlogt bij Xbox Live, worden je gamegegevens altijd online opgeslagen. Dus de volgende keer dat je de game speelt - als je de game koopt, bij iemand anders speelt of als de game terugkomt naar Game Pass - je meteen kunt verdergaan waar je was gebleven.

Hoe werken de Game Pass-kortingen bij de aanschaf van games?

Xbox Game Pass-leden kunnen tot 20% besparen op de aanschaf van Xbox One-games uit de bestaande catalogus, en krijgen tot 10% korting op gerelateerde game-uitbreidingen en verbruiksartikelen.

De kortingen zijn gebaseerd op de prijs in de Microsoft Store en op de wereldwijde releasedatum van de game. In de periode tussen 31 en 90 dagen na de releasedatum van een game krijgen leden tot 10% korting op de Microsoft Store-prijs. Na 90 dagen na de releasedatum krijgen leden tot 20% korting. Op game-uitbreidingen en verbruiksartikelen krijgen Xbox Game Pass-leden tot 10% korting vanaf de releasedatum van de uitbreiding.

Game Pass-kortingen kunnen niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en zijn niet inwisselbaar voor contanten. De kortingen zijn niet van toepassing op games binnen 30 dagen na de releasedatum. Kortingen zijn gebaseerd op de prijs in de Microsoft Store. Vereisten, functies, online services of abonnementen kunnen worden gewijzigd en/of uit de handel gehaald. Op kortingen is de Microsoft-servicesovereenkomst van toepassing.

Moet ik DLC apart aanschaffen?

Zolang de game in de Xbox Game Pass-catalogus staat, kunnen leden van Xbox Game Pass DLC en verbruiksartikelen voor Xbox One-games kopen met tot 10% korting op de Microsoft Store-prijs. Game Pass-kortingen kunnen niet worden gecombineerd met andere aanbiedingen en zijn niet inwisselbaar voor contanten. De kortingen zijn niet van toepassing op games binnen 30 dagen na de releasedatum. Kortingen zijn gebaseerd op de prijs in de Microsoft Store.

Worden game-uitbreidingen die ik heb geïnstalleerd, verwijderd als ze Game Pass verlaten?

Jouw ruimte is van jou. Games en DLC worden niet verwijderd van je harde schijf, ook niet als ze inmiddels uit de Xbox Game Pass-catalogus zijn verwijderd. Je kunt ze alleen zelf verwijderen.

Als je DLC koopt voor een game die daarna de Xbox Game Pass-catalogus verlaat, heeft dit geen invloed op je rechten op de DLC. Als je de DLC wilt blijven spelen, moet je de game zelf kopen via de Microsoft Store of op schijf. Als je was aangemeld bij Xbox Live toen je de game de laatste keer speelde, blijven je achievements, opgeslagen games en je voortgang in een game bewaard. Je kunt gewoon verder spelen waar je was gebleven.

Games in de Game Pass-collectie kunnen met korting worden aangeschaft. Dus als je een game wilt blijven spelen, wil je die game misschien kopen voordat die uit de collectie gaat. Als je op de hoogte wilt blijven van wat er in sectie Leaving soon in de mobiele Game Pass-app of op de Xbox One-console staat, ga je van het tabblad Homenaar het tabblad Game Pass en blader je omlaag naar de sectie Leaving soon. Als je in die sectie een titel ziet die je nu speelt, wil je die titel mogelijk tegen een gereduceerde prijs kopen voordat die uit de collectie verdwijnt.

Waarom wordt mijn game niet gedownload wanneer ik installeer vanuit de mobiele Game Pass-app?

Als je problemen hebt met het downloaden en installeren van je Xbox Game Pass-games op je Xbox One-console vanuit de mobiele Game Pass-app, kun het volgende controleren: is installatie op afstand ingeschakeld op je Xbox One, heb je deze ingesteld als je Home Xbox, staat de console in de modus stand-by en is de console verbonden met internet.

Installatie op afstand inschakelen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Ga naar Systeem > Instellingen > Systeem > Updates en downloads.
  3. Selecteer Installatie op afstand toestaan.

Volg deze stappen om je Home Xbox in te stellen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Persoonlijke instellingen > Mijn Home Xbox.
  3. Selecteer Deze als mijn Home Xbox instellen om de console te markeren als je Home Xbox. Zie Hoe je een Xbox One-console kunt aanduiden als je Home Xbox voor meer informatie.

Je console instellen op stand-by:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen.
  2. Selecteer Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten.
  3. Selecteer Energiemodus om de instelling te wijzigen. Zie Over energiebesparing en de stand-by-energiemodus voor help.

Ga naar Ik heb hulp nodig met mijn Xbox One-netwerkverbinding als je problemen hebt met het verbinden van je console met internet.

Hoe los ik fouten met Game Pass op?

Als je een game hebt geïnstalleerd met Xbox Game Pass maar die nu niet meer kunt spelen, kijk dan of je Xbox Game Pass- en Xbox Live Gold-abonnement nog actief zijn en of de game nog in de actuele catalogus staat.

Als je problemen hebt met het op afstand downloaden van een game, ga je naar Waarom wordt mijn game niet gedownload wanneer ik installeer vanuit de mobiele Game Pass-app?

Kan ik Game Pass delen op Home Xbox?

Het standaardbeleid voor Xbox-deling in huis is ook van toepassing op Xbox Game Pass, net als op Xbox Live Gold. Als je een Xbox Game Pass-abonnement hebt en je Home Xbox hebt ingesteld, deel je je abonnement automatisch met elk profiel dat is aangemeld op die console.

Ga voor meer informatie naar Je Home Xbox aanduiden.

Kan ik games aanvragen?

We zijn altijd geïnteresseerd in je mening over alles wat met Xbox te maken heeft, omdat we je graag op je wenken bedienen. Ga naar feedback.xbox.com om je feedback met ons te delen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Veelgestelde vragen over Xbox Game Pass voor console" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?