Achterwaarts compatibele games spelen op uw Xbox One

Bepaalde digitale Xbox 360- en originele Xbox-games en games op disc kunnen worden gespeeld op Xbox One. Deze achterwaarts compatibele games gebruiken een emulator voor de oudere Xbox-besturingssystemen die de meeste functies van deze systemen biedt, zoals schermopnamen, uitzenden en Game DVR.

• Zie Bibliotheek met achterwaarts compatibele Xbox One-games voor een lijst met achterwaarts compatibele games voor Xbox One.
  • Als u wilt controleren of uw games achterwaarts compatibel zijn, meldt u zich aan bij Mijn games en selecteert u Xbox 360. Als wordt aangegeven dat een game achterwaarts compatibel is, kunt u deze spelen op Xbox One.

Op deze pagina

Achterwaarts compatibele games spelen op Xbox One

Plaats de gamedisc in uw Xbox One. Als een digitale game die u hebt gekocht, compatibel is met Xbox One, zoekt u deze in de lijst met games onder Klaar om te installeren.

Accessoires en Kinect

Accessoires die zijn ontworpen voor Xbox 360 of de originele Xbox en games die die accessoires vereisen, werken niet op Xbox One. Dit betekent dat racesturen, joysticks en andere accessoires niet werken met de Xbox 360- of originele Xbox-games die u op de Xbox One speelt. Games die gebruikmaken van Kinect voor Xbox 360, werken bovendien niet met Kinect voor Xbox One.

Achterwaarts compatibele games spelen met vrienden op Xbox One

Start een partychat met behulp van de Xbox One-partychat of de Xbox 360-partychat in de game.

Partychat van Xbox 360 of de oorspronkelijke Xbox naar Xbox One

Als u een partychat wilt starten met vrienden die ook op een Xbox One spelen, drukt u op de Xbox-knop en selecteert u Multiplayer > Party starten. Dit werkt voor iedereen op Xbox One, ongeacht of ze games spelen die zijn gemaakt voor Xbox One, Xbox 360 of de originele Xbox.

Partychat van Xbox 360 naar Xbox 360

Als u een party wilt starten met vrienden die een Xbox 360 gebruiken, gaat u in de Xbox 360-game naar de Xbox 360 Guide door tegelijk op de View-knop en de menuknop te drukken. Selecteer vervolgens Party > Gamers uitnodigen voor party en selecteer de vrienden waarmee u wilt spelen.

Wanneer uw vriend uw uitnodiging accepteert, neemt u allebei deel aan de party.

Een achterwaarts compatibele multiplayergame spelen op Xbox One

Als een game meerdere spelers op dezelfde console ondersteunt, kunt u een tweede gamer aan de game toevoegen op dezelfde manier als u normaal zou doen op uw oudere Xbox. Zorg ervoor dat beide personen zich eerst aanmelden op de Xbox One.

Probeer de Oplossing voor Xbox One-multiplayergames als u problemen hebt met achterwaarts compatibele party of multiplayergames.

Xbox 360-achievements

Als u achievements hebt verdiend op Xbox 360, hebt u deze nog steeds wanneer u op Xbox One speelt.

U kunt uw Xbox 360-achievements als volgt weergeven:

• Gebruik de functie Achievements in uw Xbox 360-game
  • Selecteer Achievements in de Xbox 360 Guide
  • Selecteer Achievements in de Xbox One Guide

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Achterwaarts compatibele games spelen op uw Xbox One" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?