Opgeslagen Xbox One-games in de cloud: veelgestelde vragen

Als je meer dan één Xbox One-console hebt of wilt gamen bij een vriend thuis, kun je opgeslagen games opslaan op onze Xbox Live-servers in de cloud en daarna gewoon verdergaan waar je gebleven was.

Op deze pagina

Hoe synchroniseer ik mijn opgeslagen games naar de cloud?

Als je verbonden bent met Xbox Live, worden opgeslagen games automatisch opgeslagen in de cloud. Als je je met je Xbox-profiel aanmeldt bij een andere Xbox One-console, zijn je opgeslagen games beschikbaar op die console.

Heb ik een Xbox Live Gold- of Xbox Game Pass Ultimate-abonnement nodig om opslag in de cloud te gebruiken?

Nee. Iedereen die zich heeft aangemeld voor de Xbox Live-service, kan zijn of haar opgeslagen games in de cloud opslaan.

Wat wordt er op mijn harde schijf opgeslagen en wat in de cloud?

Je gegevens worden op de harde schijf én in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt je belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat je niets verliest wanneer je de console van een vriend of gezinslid gebruikt, of zelfs wanneer je overstapt op een nieuwe console.

Opmerking Om je gegevens gesynchroniseerd te houden, moet je regelmatig verbinding maken met Xbox Live. Als u offline speelt, is het mogelijk dat uw gegevens in de cloud niet worden gesynchroniseerd. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens bijgewerkt.

Kan ik games die in de cloud zijn opgeslagen offline gebruiken?

Voor toegang tot opgeslagen games in de cloud moet je verbinding hebben met Xbox Live wanneer je een game start. Als je de verbinding met Xbox Live verbreekt terwijl je een game speelt, kun je toch blijven spelen. Maar als je niet verbonden bent met Xbox Live wanneer je een game verlaat, wordt de opgeslagen game niet geüpload naar de cloud. Als je de game die op een andere console is opgeslagen wilt gebruiken, moet je eerst verbinding maken met Xbox Live. Wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, wordt de opgeslagen game naar de cloud geüpload.

Hoe weet ik of mijn opgeslagen games in de cloud zijn opgeslagen?

Terwijl u een game speelt, worden de gegevens van de game opgeslagen op de Xbox One-console. Wanneer u een game afsluit, worden uw gegevens op de harde schijf én in de cloud opgeslagen. Xbox Live houdt uw belangrijke gegevens gesynchroniseerd, zodat u niets verliest wanneer u een andere console gebruikt, of wanneer u omschakelt naar een nieuwe console.

Opmerking Je moet regelmatig verbinding maken met Xbox Live om je gegevens gesynchroniseerd te houden. Als u offline speelt, kunnen uw gegevens in de cloud verouderd raken. Telkens wanneer u verbinding maakt met Xbox Live, worden uw gegevens bijgewerkt.

Kan ik mijn gedownloade content, game-uitbreidingen of arcadegames opslaan in de cloud?

Nee. Downloadable content moet lokaal worden opgeslagen om deze snel te kunnen laden.

Als je een game opnieuw moet installeren, moet je deze eerst verwijderen en daarna opnieuw installeren. Dat doe je als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen en selecteer Mijn games en apps.
  2. Selecteer Games.
  3. Markeer de game die je wilt verwijderen, druk op de Menuknop  en selecteer Verwijderen.

Je kunt de game vervolgens opnieuw installeren door de disc te plaatsen of de game opnieuw te downloaden vanuit de Microsoft Store. Als u de game opnieuw wilt downloaden, zoekt u de game in de Microsoft Store, selecteert u de game en selecteert u Installeren.

Kan ik mijn profiel in de cloud opslaan?

Xbox-profielen worden automatisch opgeslagen in de cloud. Ga naar Een Microsoft-account op Xbox One toevoegen of verwijderen voor meer informatie over het downloaden van je profiel.

Hoeveel opslag in de cloud heb ik?

Op Xbox One krijgt elke game opslagruimte. Naarmate de gamebibliotheek van een gebruiker groter wordt, neemt ook zijn of haar opslag in de cloud toe. Een Xbox Live Gold- of Xbox Game Pass-abonnement is niet vereist.

Kan ik al mijn opgeslagen games kopiëren naar de cloud?

Als u een fervente gamer bent, is de opslagruimte in de cloud misschien te klein. Als dat zo is, kunt u ruimte vrijmaken door opgeslagen games die u niet meer wilt bewaren, te verwijderen. Of u kunt blijven spelen zonder op te slaan naar de cloud.

Hoe verwijder ik opgeslagen games die ik niet meer wil?

Je kunt de gegevens voor individuele games beheren via Mijn games en apps op het Home-scherm. Dat doe je als volgt:

1. Druk op de Xbox-knop op de controller om de guide te openen en selecteer Mijn games en apps.
  2. Markeer de game, druk op de Menuknop van de controller en selecteer vervolgens Game en uitbreidingen beheren.
  3. Blader in het menu aan de linkerkant van het scherm naar beneden naar Opgeslagen gegevens, markeer de opgeslagen gegevens voor uw gamertag aan de rechterkant en druk op de A-knop van de controller.
  4. U wordt gevraagd het verwijderen van deze opgeslagen gamegegevens te bevestigen:
    • Verwijderen van console verwijdert de lokale kopie van deze opgeslagen gegevens. U kunt als u de volgende keer speelt ophalen vanuit de cloud.
    • Overal verwijderen als u de opgeslagen gegevens wilt verwijderen van deze console, de cloud en alle andere consoles waarop u speelt.
    • Annuleren om de gegevens te laten staan.

Hoe krijg ik toegang tot mijn opslag in de cloud van Xbox 360 op mijn Xbox One-console?

Schakel In de cloud opgeslagen games in op de Xbox 360-console. Zie Opgeslagen games opslaan in de cloud voor informatie over hoe u dit kunt doen en voor hulp bij probleemoplossing.

Waarom duurt het synchroniseren van mijn opgeslagen games met mijn Xbox One-console langer dan normaal?

Algemene drukte op het netwerk en problemen met de verbindingskwaliteit kunnen van invloed zijn op de tijd die nodig is om je opgeslagen games te synchroniseren met je Xbox One. Houd er bovendien rekening mee dat ook het uitzenden van je gameplay van invloed kan zijn op de synchronisatietijd voor opgeslagen games. Je kunt dit omzeilen door te wachten met het uitzenden van je gameplay totdat de synchronisatie van je opgeslagen games is voltooid.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Opgeslagen Xbox One-games in de cloud: veelgestelde vragen" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?