Games op je Xbox One installeren

Het maakt niet uit of je een game op disc koopt of de game downloadt in de Microsoft Store, je moet de game installeren op de harddisk van je console vooraleer je de game kunt spelen.

Opmerking Het installeren vanaf disc is niet van toepassing op de Xbox One S volledig digitale versie, die geen optisch disc-station bevat.

Op deze pagina

Games vanaf een schijf installeren

Wanneer je een game-disc in je console plaatst, controleert de console of de game reeds is geïnstalleerd. Als dat niet zo is, word je gevraagd de game te installeren.

Opmerking Je wordt wellicht ook gevraagd een update voor de game te downloaden voordat je deze kunt spelen.

Games installeren vanuit de Microsoft Store

Wanneer je een game van de Microsoft Store naar je Xbox downloadt, wordt de game automatisch geïnstalleerd. Terwijl de game wordt gedownload en geïnstalleerd, verschijnt de game in het gedeelte Wachtrij van Mijn games en apps.

Als je de game liever later installeert, ga je naar Mijn games en apps > Games. Selecteer vervolgens de game in Klaar om te installeren.

Games op afstand installeren

Als je niet bij je console bent en op afstand games wilt installeren, zodat ze klaar staan om te spelen wanneer je terugkomt, ga je naar Games op afstand installeren op je Xbox One.

Games opnieuw installeren

Voordat je een game opnieuw kunt installeren, moet je de game eerst verwijderen van de harddisk van de console. Een game verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen. Selecteer vervolgens Mijn games en apps en Games.
  2. Markeer de game die je wilt verwijderen, druk op de knop Menu en selecteer vervolgens Verwijderen.

Je kunt de game vervolgens opnieuw installeren door de disc te plaatsen of de game opnieuw te downloaden vanuit de Microsoft Store. Om de game opnieuw te downloaden, ga je naar Mijn games en apps > Games en selecteer je de gametitel in Klaar om te installeren.

Wat te doen als de installatie van een game lange tijd stopt

Als je een game probeert te installeren en de installatie wordt lange tijd gepauzeerd, zie Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer je een Xbox One-game van een disc installeert.

Veelgestelde vragen

Moet ik de volledige game op mijn harddisk installeren voordat ik deze kan spelen?

Nee. Sommige Xbox One-games zijn erg groot, en het kan een hele tijd duren om de volledige game te installeren, vooral als je de game downloadt. Je kunt elke game starten vooraleer de installatie is voltooid, hoewel niet alle functies van de game beschikbaar zullen zijn. Als je de download bekijkt in het gedeelte Wachtrij of Games van Mijn games en apps, verandert 'Aan het downloaden' in 'Klaar voor gebruik' wanneer de game beschikbaar is om te spelen.

Verlies ik mijn gamegegevens en/of voortgang als ik een game opnieuw installeer?

De Xbox One-console slaat je gamegegevens op in de cloud. Als je je game dus online hebt gespeeld, kun je de game na installatie opnieuw synchroniseren met de cloud. Zie Veelgestelde vragen over in de cloud opgeslagen Xbox One-games.

Kan ik een andere game spelen terwijl ik een game op mijn Xbox One-console installeer?

Ja. Je kunt steeds digitale games spelen terwijl je een game installeert vanaf de Microsoft Store of vanaf een disc. Je kunt ook games spelen vanaf een disc terwijl je een game installeert vanuit de Microsoft Store.

Je kunt echter geen games spelen vanaf een disc terwijl je een game installeert vanaf een disc.

Kan ik een game installeren terwijl ik offline ben?

Ja, je kunt een game op disc installeren terwijl je offline bent. Zie Xbox One offline gebruiken.

Waarom moet ik een game installeren als ik de disc heb?

Optische disc-stations kunnen gegevens niet snel genoeg lezen om moderne games bij te houden, daarom krijg je de beste gamingervaring wanneer je de game vanaf een disc installeert op je Xbox One-console.

Waarom duurt het zo lang om een game te installeren?

De installatie van een game is afhankelijk van de snelheid waarmee een station bestanden kan overdragen. De maximale overdrachtssnelheid voor gegevens van het disc-station van de Xbox One is momenteel 54 Mbps. Als je denkt dat je game te langzaam wordt geïnstalleerd, raadpleeg je Problemen met trage game- of app-downloads op Xbox One oplossen.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Games op je Xbox One installeren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?