Games op je Xbox One installeren

Het maakt niet uit of u een game op disc koopt of de game downloadt in de Microsoft Store, u moet de game installeren op de harddisk van uw console vooraleer u de game kunt spelen.

Op deze pagina

Games vanaf een schijf installeren

Wanneer u een game-disc in uw console plaatst, controleert de console of de game reeds is geïnstalleerd. Als dat niet zo is, wordt u gevraagd de game te installeren.

Opmerking U wordt wellicht ook gevraagd een update voor de game te downloaden voordat u deze kunt spelen.

Games installeren van Microsoft Store

Wanneer u een game downloadt van de Microsoft Store, wordt de game automatisch geïnstalleerd. Terwijl de game wordt gedownload en geïnstalleerd, verschijnt de game in het deel Wachtrij van Mijn games en apps.

Als u de game liever later installeert, gebruik dan het deel Klaar om te installeren uiterst rechts, in Games en apps.

Games opnieuw installeren

Voordat u een game opnieuw kunt installeren, moet u de game eerst verwijderen van de harddisk van de console. Een game verwijderen:

1. Druk op de Xbox-knop  om de guide te openen, selecteer vervolgens Games en apps.
  2. Selecteer Games.
  3. Markeer de game die u wilt verwijderen, druk op de Menuknop en selecteer Game beheren.
  4. Selecteer Alles beheren, selecteer Alles verwijderen en selecteer Verwijderen.

Om de game opnieuw te installeren, plaatst u de disc of downloadt u de game opnieuw vanaf de Microsoft Store. Om de game opnieuw te downloaden, schuift u naar rechts in Mijn games en apps en selecteert u de gametitel in het deel Klaar om te installeren. U kunt de game ook zoeken in de Microsoft Store.

Wat te doen als de installatie van een game lange tijd stopt

Als u een game probeert te installeren en de installatie wordt lange tijd gepauzeerd, zie Het installatieproces stopt op of in de buurt van 0% wanneer u een Xbox One-game van een disc installeert.

Veelgestelde vragen

Moet ik de volledige game op mijn harddisk installeren voordat ik deze kan spelen?

Nee. Sommige Xbox One-games zijn erg groot, en het kan een hele tijd duren om de volledige game te installeren, vooral als u de game downloadt. U kunt elke game starten vooraleer de installatie is voltooid, hoewel niet alle functies van de game beschikbaar zullen zijn. Als u de download bekijkt in het deel Wachtrij of Games van Games en apps, verandert 'Aan het downloaden' in 'Startklaar' wanneer de game beschikbaar is om te spelen.

Verlies ik mijn gamegegevens en/of voortgang als ik een game opnieuw installeer?

De Xbox One-console slaat uw gamegegevens op in de cloud. Als u uw game dus online hebt gespeeld, kunt u uw game opnieuw synchroniseren met de cloud wanneer u de game opnieuw hebt geïnstalleerd. Zie Veelgestelde vragen over opgeslagen Xbox One-games in de cloud.

Kan ik een andere game spelen terwijl ik een game op mijn Xbox One-console installeer?

Ja. U kunt steeds digitale games spelen terwijl u een game installeert vanaf de Microsoft Store of vanaf een disc. U kunt ook games spelen vanaf een disc terwijl u een game installeert vanaf de Microsoft Store.

U kunt echter geen games spelen vanaf een disc terwijl u een game installeert vanaf een disc.

Kan ik een game installeren terwijl ik offline ben?

Ja, u kunt een game op disc installeren terwijl u offline bent. Zie Xbox One offline gebruiken.

Waarom moet ik een game installeren als ik de disc heb?

Optische disc-stations kunnen gegevens niet snel genoeg lezen om moderne games bij te houden, daarom krijgt u de beste gamingervaring wanneer u de game vanaf een disc installeert op uw Xbox One-console.

Waarom duurt het zo lang om een game te installeren?

De installatie van een game is afhankelijk van de snelheid waarmee een station bestanden kan overdragen. De maximale overdrachtssnelheid voor gegevens van het disc-station van de Xbox One is momenteel 54 Mbps. Als u vindt dat uw game te traag wordt geïnstalleerd, zie Problemen met traag downloaden van games of apps oplossen op Xbox One.