Games op afstand installeren op je Xbox One of Windows 10-pc

Als je niet bij je apparaat bent, kun je games op afstand installeren, zodat ze klaar staan om te spelen wanneer je terugkomt.

Je apparaat is bijna klaar voor gebruik

Xbox One

Je moet het volgende doen voordat je begint:

1. Geef je console opnieuw een naam. Zo kun je de console eenvoudig identificeren.
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga vervolgens naar Systeem > Instellingen > Systeem > Consolegegevens.
    2. Selecteer Naam en voer de nieuwe naam voor je console in. (Gebruik alleen letters, cijfers en verbindingsstreepjes.)
    3. Selecteer Nu opnieuw opstarten.
  2. Stel je console in op stand-by. Je console moet op stand-by staan als je games op afstand wilt installeren.
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en ga naar Systeem > Instellingen > Aan/uit en opstarten > Energiemodus en opstarten.
    2. Selecteer Energiemodus om de instelling te wijzigen in Stand-by.
  3. Installatie op afstand inschakelen. Dit is standaard uitgeschakeld op de console.
    1. Druk op de Xbox-knop om de guide te openen en selecteer vervolgens Systeem > Instellingen > Systeem > Updates en downloads.
    2. Selecteer Installatie op afstand toestaan.

Pc met Windows 10

Je moet het volgende doen voordat je begint:

1. Controleer of de pc is ingeschakeld en verbinding heeft met een netwerk. Je pc moet zijn ingeschakeld en verbonden zijn met internet om de installatie op afstand te laten werken.

Opmerking Als de pc in de slaapstand staat, offline is of wordt afgesloten, wordt het spel niet meteen gedownload. Als de pc in slaapstand of offline is, wordt het spel toegevoegd aan de downloadwachtrij en begint de download zodra de pc uit slaapstand wordt gehaald of opnieuw verbinding maakt met internet. Als de pc is afgesloten, wordt het spel pas aan de downloadwachtrij toegevoegd nadat je een andere game hebt geïnstalleerd. Als de pc wordt afgesloten tijdens de installatie, wordt het spel na het opnieuw opstarten voortgezet.

2. Zorg ervoor dat je op je pc bent aangemeld met het hetzelfde Microsoft-account als je Xbox Live-account.

Opmerking Als er meerdere gebruikers zijn aangemeld bij de pc wanneer een installatie op afstand wordt gestart, wordt mogelijk foutbericht '401 ongeautoriseerd' weergegeven. Je kunt het later opnieuw proberen of wachten totdat je fysiek bij het apparaat bent.

3. Zorg ervoor dat je op de Xbox (Beta) en Microsoft Store-apps bent aangemeld met het hetzelfde Microsoft-account als je Xbox Live-account. Houd er rekening mee dat de apps niet hoeven te worden uitgevoerd.

Een game op afstand installeren

Als je een game koopt, profiteer je van je Game Pass-abonnement. Als je al een game hebt, kun je deze op afstand op je Xbox One-console of Windows 10-pc installeren.

Installeren op afstand vanuit de Microsoft Store

Je kunt een game installeren op een extern apparaat vanuit de Microsoft Store-app op Windows 10 of vanuit de Microsoft Store in een webbrowser.

Selecteer op de productpagina van de game [...] naast de knop Installeren en vervolgens Installeren op mijn apparaten. Je ziet een lijst met alle apparaten waarop je op afstand kunt installeren. Selecteer de apparaten waarop je de game wilt installeren en selecteer dan Nu installeren.

Op afstand installeren vanaf de mobiele Game Pass-app

Selecteer de game die je wilt installeren en selecteer Installeren op Xbox of Installeren op pc. De game wordt geïnstalleerd op de standaard Xbox One of de standaard-pc die je hebt ingesteld in de Xbox Game Pass-app.

Opmerking De standaard console is je eigen Xbox, tenzij je deze wijzigt.

Je standaard Xbox One of pc wijzigen:

1. Tik op je gamerafbeelding in de rechterbenedenhoek van de app.
  2. Selecteer het tandwielpictogram Instellingen in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Selecteer Standaard Xbox One selecteren of Standaard pc selecteren.
  4. Selecteer in de lijst met bekende apparaten het apparaat dat je wilt instellen als standaard.

Opmerking Dit standaard apparaat is de locatie waar je games worden geïnstalleerd wanneer je Installeren op Xbox of Installeren op pc selecteert, totdat je je standaard apparaat wijzigt.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Games op afstand installeren op je Xbox One of Windows 10-pc" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?