Hoe kan ik pc-games beter laten werken?

Je kunt op de volgende manier je Windows 10-pc optimaliseren voor games.

Zorg ervoor dat je pc geschikt is voor games

Controleer de minimale systeemvereisten voor je game in de Microsoft Store. Kies een game die op je pc werkt of upgrade je pc, zodat deze voldoet aan de vereisten van een bepaalde game.

Zie Hardwarevereisten voor Game DVR op Windows 10 voor informatie over het opnemen van gameclips.

Gamemodus gebruiken

Als je games op Windows 10 speelt, krijgt in de gamemodus het spelen van games de hoogste prioriteit op je pc, zodat je de best mogelijke gameprestaties krijgt. Zie Gamemodus gebruiken tijdens gaming op je pc voor meer informatie.

Update je Windows- en apparaatstuurprogramma's

Zorg ervoor dat je de nieuwste stuurprogramma's voor de grafische kaart van je pc hebt. Het bijwerken van stuurprogramma's lost vaak prestatieproblemen op.

Controleer de compatibiliteit

Zoek het uitvoerbare bestand van de game (waarschijnlijk ergens onder C:\Program Files):

1. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en selecteer Eigenschappen.
  2. Selecteer het tabblad Compatibiliteit en kies vervolgens Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren.

Controleer de Game DVR-instellingen

Met Game DVR kun je je spel in elke game op de pc opnemen en delen. Twee aspecten van Game DVR kunnen invloed hebben op de prestaties van pc-games: opnemen op de achtergrond en videokwaliteit.

• Opnemen op de achtergrond

Wanneer dit is ingeschakeld, kun je een clip opslaan van iets dat net is gebeurd in een game, zelfs als je niet van plan was om een clip op te nemen. Game DVR maakt voor het maken van opnamen gebruik van hardwarecodering, waardoor de best mogelijke pc-prestaties kunnen worden geleverd. Opnemen op de achtergrond kan echter op de meeste pc's de prestaties van een game beïnvloeden. Opnemen op de achtergrond is standaard uitgeschakeld.

Als een game niet goed presteert, moet je zorgen dat opnemen op de achtergrond is uitgeschakeld. Als je dit wilt controleren, druk je op de Windows-logotoets + G om de gamebalk te openen, selecteer je Instellingen van de gamebalk en schakel je het selectievakje Dat opnemen uit.

Als deze instelling is ingeschakeld, wordt Game DVR alleen uitgevoerd als je deze activeert en worden de prestaties van een game niet negatief beïnvloed.

• Videokwaliteit

Druk op de Start-knop en selecteer Instellingen > Gamen > Game DVR. Controleer bij Opgenomen video de instellingen voor framesnelheid en videokwaliteit en pas deze naar wens aan. Voor betere prestaties wordt 30 frames per seconde (fps) en de standaardkwaliteit aanbevolen.

Laat ons weten wat je ervaringen zijn. De beste manier om feedback te delen, functies aan te vragen en problemen te rapporteren, is gebruik te maken van de Feedback Hub-app.

Optimalisaties voor volledig scherm voor een enkel spel uitschakelen

Zoek het uitvoerbare bestand van de game (waarschijnlijk ergens onder C:\Program Files):

1. Klik met de rechtermuisknop op het uitvoerbare bestand en selecteer Eigenschappen.
  2. Kies het tabblad Compatibiliteit en schakel het selectievakje Optimalisaties voor volledig scherm uitschakelen in.
  3. Selecteer Toepassen > OK.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Hoe kan ik pc-games beter laten werken?" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?