Uw bibliotheek met Xbox 360-games beheren

Op deze pagina wordt beschreven hoe u games op uw Xbox 360-console kunt verkrijgen en beheren.

Games downloaden van Microsoft Store

U kunt de Microsoft Store doorbladeren en games toevoegen aan de downloadwachtrij van de console. De eerstvolgende keer dat de console verbinding maakt met Xbox Live, worden de items in de downloadwachtrij gedownload.

1. Ga naar de Microsoft Store.
  2. Klik of tik op Xbox 360-games.
  3. Selecteer een genre onder Genre of een rating onder Gamerating om door games te bladeren. Of zoek een specifieke game door een gametitel in de zoekfunctie te typen.
  4. Klik of tik op de gewenste gametitel.
  5. Klik of tik op de link om de game of uitbreiding te kopen of te downloaden.
  6. Volg de instructies om de game of uitbreiding te kopen.

Games verkrijgen via uw console

1. U kunt games ook direct via uw Xbox 360-console downloaden. Meld u via de console aan bij Xbox Live.
  2. Ga naar Games en selecteer Games browsen of Games zoeken.
  3. Blader of zoek naar de gewenste game, uitbreiding of gamedemo en selecteer het item dat u wilt downloaden.
  4. Selecteer Download bevestigen.

Zie Problemen met de verbinding van Xbox 360 met Xbox Live oplossen als u de game niet kunt downloaden.

Neem contact op met Xbox Support als u nog steeds problemen hebt met het downloaden van de game.

Een gedownloade game spelen

1. Ga op de console naar Games en selecteer Mijn games.
  2. Selecteer de game die u wilt spelen.

Een game installeren vanaf een disc

1. Ga naar Xbox Home.
  2. Plaats de game-disc in het disc-station.

Opmerking Nadat u de disc hebt geplaatst, wordt de game standaard automatisch gestart. Als de game start, sluit u de game af en gaat u terug naar het Xbox Dashboard.

3. Selecteer de game die u wilt installeren op de harddisk.
  4. Druk op X op de controller.
  5. Selecteer Installeren. Selecteer desgevraagd het opslagapparaat waarop u de game wilt installeren.
Een voorbeeld met het tabblad 'Apparaat selecteren' en de Xbox 360-harddisk gemarkeerd.

Tijdens de installatie van de game op de harddisk wordt een voortgangsindicator weergegeven. Het kan tot 12 minuten duren voor een game op de harddisk is geïnstalleerd.

Opmerkingen
  • Als u een game op de harddisk wilt installeren, hebt u tussen 4 en 8 GB vrije ruimte op de harddisk nodig.
  • Nadat u een game op de harddisk hebt geïnstalleerd, moet de game-disc nog steeds in het disc-station worden geplaatst wanneer u de game start.
  • Als u games op de harddisk installeert, worden die sneller geladen en wordt de toegang tot de game-disc geminimaliseerd.
  • Games voor de originele Xbox kunnen niet worden geïnstalleerd op een Xbox 360-harddisk.

Een game spelen die op de harddisk is geïnstalleerd

1. Ga naar Xbox Home.
  2. Plaats de game-disc in het disc-station.
  3. Selecteer de game als deze niet automatisch start.

Opmerking Als u een game wilt spelen die op de harddisk is geïnstalleerd, moet de game-disc in het disc-station zijn geplaatst. De console speelt de geïnstalleerde game automatisch vanaf de harddisk, nadat de console heeft gecontroleerd of er een geldige game-disc in het disc-station zit.

Games van de harddisk verwijderen

1. Ga naar Instellingen en selecteer Systeem.
  2. Selecteer achtereenvolgens Opslag en Memory Unit.
  3. Selecteer Games en apps.
Een scherm met de grootte van diverse categorieën met content op een Xbox 360-harddisk, waarop de categorie 'Games en apps' is gemarkeerd.
  1. Zoek en selecteer de game die u wilt verwijderen.
  2. Selecteer Verwijderen.

Een game opnieuw downloaden

Als u een gedownloade game van de harddisk verwijdert, kunt u deze opnieuw downloaden vanuit uw downloadgeschiedenis:

1. Meld u aan bij Xbox Live met de gamertag die u hebt gebruikt toen u de content oorspronkelijk kocht.
  2. Ga naar Instellingen en selecteer Account.
Een scherm met het tabblad Instellingen op het Xbox 360 Dashboard, met het tabblad Account gemarkeerd.
  1. Selecteer Downloadgeschiedenis.
  2. Blader door de downloadgeschiedenis. Als u iets opnieuw wilt downloaden, selecteert u eerst het item en daarna Opnieuw downloaden.

Opmerking Om de bij- en afschrijvingen van uw Xbox Live-account te zien, leest u Uw abonnement- en transactiegeschiedenis van Xbox Live online controleren.

Is het probleem hiermee opgelost?

Ja
Nee

Bedankt voor je feedback

Bedankt voor je feedback!

We vinden het vervelend dat dit artikel niet heeft geholpen om het probleem op te lossen. Wij geven het niet op en jij moet dit ook niet doen. Probeer deze community-optie hieronder.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Geef feedback voor dit onderwerp

255 tekens resterend.
Voer om je privacy te beschermen geen contactinformatie in bij het geven van feedback.
Vraag de community om hulp
Ambassador chat image
Ambassadeurchat
Chat één op één met een andere Xbox-gebruiker die hulp nodig heeft.

Contact opnemen

Wil je contact opnemen met Ondersteuning voor het probleem "Uw bibliotheek met Xbox 360-games beheren" waarover je hebt gelezen of voor een ander probleem?